DOLAR 32,3605
EURO 34,6536
ALTIN 2394,113
BIST 10192,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Knauf’tan kurşunsuz radyasyondan koruyucu plaka: Safeboard

    Knauf’tan kurşunsuz radyasyondan koruyucu plaka: Safeboard
    26.12.2019
    A+
    A-

    Hastanelerde röntgen incelemesi yapılan alanların radyasyon etkilerini azaltmak için özel olarak tasarlanması gerekiyor. Röntgen inceleme odalarında bu nedenle yapısal bir radyasyon koruması şart.  Bu farkındalıkla Knauf Radyasyondan Korunma Sistemi Safeboard®,  kurşunsuz özelliğiyle röntgen odalarında hem hastaları hem de doktorları X-ray ışınından koruyor.  Kullanılacak cihazın tüp değerine göre 4 mm eşdeğer kurşun kalınlığına kadar radyasyon koruması sağlayabilen Safeboard®,  mamografi üniteleri gibi düşük radyasyonlu (35 kV) mekanlarda tek kat uygulamasıyla öne çıkıyor.

    Son teknoloji ile geliştirilen Knauf Radyasyondan Korunma Sistemi Safeboard®,  kurşunsuz özelliğiyle röntgen odalarında hem hastaları hem de doktorları X-ray ışınından koruyor. Kullanılacak cihazın tüp değerine göre 4 mm eşdeğer kurşun kalınlığına kadar radyasyon koruması sağlayabilen Safeboard®,  mamografi üniteleri gibi düşük radyasyonlu (35 kV) mekanlarda tek kat uygulamasıyla öne çıkıyor.

    Safeboard® ayrıca yangından korunma ve ses yalıtımı da sağlıyor

    TS EN 520 standardına göre Tip F ve A2 yangın dayanım sınıfında olması sayesinde yangının yayılmasını da önleyen Safeboard®, yüksek yoğunluğu sayesinde, sisteme bağlı olarak standart plakalara göre 6-10 dB daha fazla ses yalıtımı sağlıyor. Diğer Alçıpan® çeşitleri ile aynı kolaylıkta monte edilebilen Safeboard®, özel olarak geliştirilmiş Safeboard® derz dolgusu ile birlikte uygulanır. Knauf Safeboard®, DIN EN 520’ye göre DF tipinde ve DIN 18180’e göre GKF tipinde radyasyondan korunma ek özelliğine sahip, uygulamada büyük hız sağlayan bir Alçıpan® çeşidi olarak öne çıkıyor.

    Safeboard® avantajları;

    • Yüzde 0 kurşunda yüzde 100 radyasyon koruması
    • Kurşun levha lamine edilmiş plakalara göre daha az ağırlık
    • Asma tavanlar için de radyasyondan korunma ile birlikte yangından korunma
    • Çok iyi ses yalıtımı
    • Kolay işlenebilirlik ve bununla birlikte uygulama güvenliği
    • Katlama ve bükme tekniği ile esnek tasarım
    • Kurşun içeriği olmadığı için ilerideki imhasında çevre dostu
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.