DOLAR 32,3281
EURO 35,0728
ALTIN 2299,835
BIST 8996,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Koçtaş’ın Gelişim Merkezi ‘Koçtaş Kampüs’ açıldı

    Koçtaş’ın Gelişim Merkezi ‘Koçtaş Kampüs’ açıldı
    07.12.2018
    A+
    A-

    Alp Önder Özpamukçu: “Kampüs, önce çalışanlarımız ve ustalarımız sonra da müşterilerimiz için önemli bir gelişim noktası olacak.”

    Koçtaş, dünya standartlarında ev geliştirme perakendecisi olma vizyonu kapsamında uzman perakendeciler yetiştirme hedefiyle Koçtaş Kampüs’ün kapılarını açtı. Koçtaş Kampüs’te çalışanlara verilecek eğitimlerin yanı sıra, 2021 yılı sonuna kadar en az 300 sertifikalı usta yetiştirilmesi hedefleniyor. 2019 yılında kapılarını müşterilere de açması planlanan Koçtaş Kampüs ile ilgili Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu: “2016 yılında bir perakende okulu kurma amacıyla çıktığımız yolda bugün Ar-Ge Merkezi, Stüdyo, Laboratuvar ve atölyelerden oluşan Koçtaş Kampüs ile Türkiye’de bir ilke imza atmış olduk. Kampüs, önce çalışanlarımız ve ustalarımız sonra da müşterilerimiz için önemli bir gelişim noktası olacak” dedi.

    Uzun yıllardır insan kaynağına, müşteri memnuniyetine, hizmet kalitesine ve iş modeline yatırım yaparak liderliğini pekiştiren Koçtaş, şimdi de Koçtaş Kampüs’ü hayata geçirdi. 4 birimden oluşan Koçtaş Kampüs, Türkiye’de bu birimleri bir araya getiren bir okul olma özelliği de taşıyor. Ev geliştirme projelerinin ilk defa tek çatı altında toplandığı Koçtaş Kampüs’te; yenilikçi ve inovasyona dayalı projelerin üretileceği, yeni süreç, sistem ve uygulamaların tasarlanacağı Ar-Ge merkezi, pazarlama ekibinin ‘Kendin yap (DIY)’ video ve içeriklerini oluşturacakları Stüdyo, merchandising çalışmaları ile reyon düzenleme örneklerinin yapılacağı Laboratuvar ve eğitimlerin yapılacağı MYK standardına uygun atölyeler bulunuyor. 2.600 m2 alanda kurulu kampüste 7 farklı atölyenin yanı sıra 200 kişi kapasiteli konferans salonu, dönüştürülebilir toplantı odaları da yer alıyor.

    Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu: “İhtiyaç duyduğumuz donanımlı insan kaynağını Koçtaş Kampüs ile kendimiz yetiştireceğiz”

    Koçtaş Kampüs’ün açılışı vesilesiyle açıklama yapan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, dünya standartlarında ev geliştirme perakendecisi olma vizyonlarına hizmet edecek çok önemli bir oluşumu hayata geçirdiklerini belitti. Özpamukçu sözlerine şöyle devam etti: “Dünya genelinde iş yapma biçimleri önemli bir değişim geçiriyor. Alıştığımız rekabet kuralları farklılaşıyor. Yakın gelecekte, değişimin boyutunun, hızının ve etkilerinin çok daha arttığını göreceğiz. Bu yeni dönemde; teknoloji ve insan kaynağı gücünü doğru konumlandırabilen kurumlar önemli rol oynayacak. Koçtaş olarak tüm dünyada esen bu değişim ve dönüşüm rüzgarına uyum sağlıyor ve bu sürece sektörümüzde liderlik ediyoruz. 2016 yılında Ar-Ge Merkezi, Stüdyo, Laboratuvar ve atölyelerden oluşan 4 birimi tek çatı altında toplama amacıyla yola çıktığımız Koçtaş Kampüs ile bugün Türkiye’de bir ilke imza atmış olduk. En büyük gücümüz olan çalışanlarımızın eğitim ve gelişimine odaklanarak, ihtiyaç duyduğumuz donanımlı insan gücünü Koçtaş Kampüs’te kendimiz yetiştireceğiz. Ayrıca Koçtaş Kampüs bünyesinde kurduğumuz Ar-Ge merkezimizde yenilikçi teknolojiler geliştirerek, bunu bir kültür haline dönüştürmek şirketimizin öncelikli hedefleri arasında. Burada müşterilerimize dokunan süreçlerimiz başta olmak üzere şirketimizin tüm süreçlerini teknoloji ile daha verimli hale getireceğiz, dijital yeteneğimizi daha da artıracağız.”

     

    “2021 yılı sonuna kadar en az 300 sertifikalı usta yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”

    Koçtaş Kampüs’te 100’ün üzerinde farklı eğitim başlığında çalışanlarının gelişimini desteklediklerini belirten Özpamukçu: “Koçtaş Kampüs’ü farklılaştıran en önemli noktalardan biri mağazalarımızda yer alan boya, elektrik, tesisat gibi her kategorinin bir eğitim atölyesinin olması. Çalışanlarımız sorumlu oldukları alana ilişkin ürün bilgisi, yeni teknolojiler gibi teknik konudaki uzmanlıklarını Kampüs’te geliştirirken; birebir uygulama yapıp deneyimleyerek öğrenme fırsatı da yakalıyorlar. İkinci önemli nokta ise ustalarımız. Perakende sektörünün, ülkemizde hem şu anda hem de gelecekte ustalarla beraber büyüyeceğine inanıyor, yatırım ve projelerimizde ustalarımıza daima yer veriyoruz. 2021 yılı sonuna kadar en az 300 sertifikalı usta yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çalışanlarımız ve ustalarımıza ek olarak 2019 yılı itibariyle Kampüs’te eğitim almak isteyen müşterilerimizi de ağırlamaya hazırlanıyoruz. Müşterilerimiz Kampüs’te atölyelere katılarak, ev dekorasyonlarını kendi isteklerine göre tasarlayacak ve küçük dokunuşlarla hayatlarında büyük farklar yaratabilecek” dedi.

    Koçtaş İK Direktörü Aylin Yazgan İyicik: “Koçtaş Kampüs’te, hiyerarşiden bağımsız herkesin öğrenebileceği, birlikte fikir geliştirebileceği alanlar sağlamayı hedefledik.”

    Koçtaş Kampüs’ün tasarımını yaparken, iş birimlerinin farklı uzmanlıklarının bir araya gelip kolektif çalışmalarla sonuç üretebilecekleri alanlar yaratmaya özen gösterdiklerini belirten Koçtaş İK Direktörü Aylin Yazgan İyicik ise: “Şirket içerisinde birlikte iş yapmanın gücüne ve onun yarattığı enerjinin çıkarttığı sonuçların etkinliğine çok inanıyoruz. Hiyerarşiden uzak, pozisyondan bağımsız, herkesin birlikte öğrenebileceği, birlikte fikir geliştirebileceği ve işbirliği içinde güzel projelere birlikte imza atabileceği alanlar sağlamayı hedefledik. Birbirinden öğrenmenin, mümkün olduğu kadar en üst seviyede olmasını istiyoruz. Fiziksel ortam da buna oldukça müsait. Çalışanlarımızın işbirliğini ve arkadaşlıklarını geliştirdikleri bir sosyalleşme alanı ve güzel fikirlerin doğduğu bir ilham alanı sunuyor, grup çalışmalarına imkân sağlıyor. Açıldığı günden bu yana 1750 çalışanımız için 186 eğitim sınıfında ve 22 bin saatlik eğitimin tamamlandığı Koçtaş Kampüs’te; çalışma arkadaşlarımız hem bilgilerini birbiriyle paylaşıyor, hem de kendi uzmanlıklarını geliştirebiliyor. Yeni fikirler, Koçtaş’ı ileriye taşıyacak önemli projeler buradan çıkacak” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.