DOLAR 32,5966
EURO 34,7738
ALTIN 2496,609
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “KÖKLER” sergisi ile sezona merhaba…

    “KÖKLER” sergisi ile sezona merhaba…
    07.10.2018
    A+
    A-

    Ankara Kent Sanat Galeri, 4 – 25 Ekim 2018 tarihleri arasında Ressam Dilşad Atasoy ve Ressam Günsu Saraçoğlu’nun “KÖKLER” isimli sergisiyle yeni sezona merhaba dedi.

    Sergi akrilik ve karışık teknikle yapılmış 20 eserden oluşuyor. 4 Ekim 2018’de açılışı gerçekleştirilen sergiye Ankara’lı sanatseverin ilgisi yoğun oldu.

    Sanat alanında son yıllarda başarılı ve seçkin projelere imza atan Piece of ART News’in de sahibi olan sanatçılar, sergideki resimleriyle ilgili görüşlerini şöyle açıkladılar.

    Ressam Günsu Saraçoğlu, “Doğa kusursuz bir dengeyle ayakta… Her canlı yemesi gerektiği kadar beslenip, toprağın ya da havanın tolere edebileceği düzeyde atıklarla yaşamına devam ediyor. Oysa insanın yaptığı tahribat, doğanın tahammülünün çok üstünde. Ben resimlerimde insanlığın, fütursuzca her alana hakim olma isteğinin yarattığı kaosu anlatma çabası içindeyim. Doğanın doğal yapısı tahrip edildikçe, dokular yaratarak doğal dokuya ve doğadaki uyuma dikkat çekmeye çalışıyorum.”

    Ressam Dilşad Atasoy, “Köklerden yola çıkarak, yalnızca görüneni değil görünenin altındakini, yüzeysel olanı değil derindekini görüp anlamaya çalışmalı diyorum. Bastığımız, bağlandığımız, bazen ayak bağı sandığımız toprak, konuştuğumuz, unuttuğumuz, teselli bulduğumuz dil, beslendiğimiz ruh, hepsi köklerimiz. Tüm biriktirdiklerimizin zeminine, tüm değerlerimizin derinine yerleşmiş, kaçamadıklarımız… Utanmadan, yok saymadan sahip çıkmamız gereken, bizi biz yapan her şey. Arkamızı dönüp gitsek de, hızımızı hiç kesmeden koşsak da, aynı gökyüzü gibi, bizi her yerde yakalayan köklerimizin, yani bizi biz yapanın inkarı olmaz. Sahiplenip, farkına varalım ki farklılıklarımız eşitlensin, köklerimiz birleşsin ve hepimiz köklerimizin birleştiği yerde buluşalım.”

    Kökler sergisiyle sezon açılışını yapan Kent Sanat Galeri yöneticisi Türkan Ulaş da, “Bu anlamlı sergiyle sezona başladığımız için çok mutluyuz, tüm sanatseverleri sergimizi görmek üzere galerimize bekliyoruz.” dedi.

    Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu’nun resimlerini görmek isteyen sanatseverler için, Kökler sergisi 25 Ekime kadar Kent Sanat Galeri’de…

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.