DOLAR 32,378
EURO 34,7771
ALTIN 2394,975
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Koltuk takımı alırken nelere dikkat etmelisiniz?

    Koltuk takımı alırken nelere dikkat etmelisiniz?
    26.12.2022
    A+
    A-

    Yaşam alanımızın tarzını ve aynı zamanda konforunu da hissettiğimiz en önemli mobilyalar koltuk takımımızdır. Eve girdiğimiz an, günün yorgunluğunu ve stresini atmak için gittiğimiz ilk yer koltuğunuz olur. Elbette ki, koltuk takımları bu yorgunluğun atılması için rahat ve kullanışlı olmasını da gerektirir. Bu noktada koltuk takımı seçimi yaparken birtakım unsurlara dikkat etmeniz gerekir.

    Koltuk takımı satın almak için belli bir bütçe ayırdınız ve öncelikle internet üzerinden inceliyorsunuz. Belirlediğiniz bütçeye göre en kullanışlı, uzun yıllar evinizde size eşlik edecek ve bu sırada evinizin huzurunu da yakalayacak bir koltuk takımı satın almak istiyorsunuz. Peki o zaman koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeniz gerekir?

    İyi dekore edilmiş, kaliteli ve rahatlık hissi veren koltuklarınız evinizin enerjisini yansıtmakta büyük rol oynamaktadır. Koltuk takımınız sizin tarzınızı ve ruhunuzu yansıttığı için nasıl bir koltuk takımı seçmeniz gerektiği konusu da çok önemli bir detaydır.

    Peki koltuk takımı alırken bilmeniz gerekenler nelerdir? Sizin için bu konuyu her yönüyle açıklığa kavuşturacağız. Eğer koltuk takımı seçerken bazı kuralları bilirseniz uzun ömürlü ve en rahat koltuklara sahip olacaksınız. Bu sorununuzun cevapları için en uygun yerdesiniz!

    Koltuk Takımında Kumaş Seçiminin Önemi

    Şüphesiz ki bir koltuk takımının olmazsa olmazı kumaş seçimidir. Koltuğunuzun dış görünüşü sizin için en önemli unsurdur. Bu durumda kullanılan malzeme, hangi tür kumaşlar sizin ev ortamınıza uygun, seçeceğiniz kumaşın rengi, kullanım açısından rahatlığı gibi faktörler kumaş seçimine karar verme aşamasında büyük rol oynar.

    • Sizin tarzınıza yakın olmayan bir koltuk takımı sizi huzursuz hissettirecektir. Bu yüzden koltuk takımı modellerini araştırırken görünüşünü yani renk uyumunu dikkatle incelemeniz gerekir.
    • Görünüşünden bahsettiğimiz gibi kumaş yapısı yani üretilirken kullandıkları kumaş uzun ömürlü mü, bunu sorgulamanız gerekir. Sürekli kullanılan bir ev eşyası olduğu için birkaç ay kullanılıp aşınma yapabilecek düzeyde bir kumaş kalitesine sahip ise bu sizin için ekonomik bir seçim olmayacaktır.
    • Özellikle koltuğunuzun hijyeni konusunda da kolay temizlenebilen, silinebilen, sağlıklı kumaşları tercih etmelisiniz.
    • Deri koltuklar kadar olmasa da temizlik açısından sağladığı kolaylıklarla bilinen nubuk koltuk takımı modelleri şık görüntüleriyle de ön plana çıkıyor. Tüm bu özelliklere konfor da eklenince nubuk takımlar en çok tercih edilenler arasında ilk sıralarda yerini alıyor.
    • Eğer evinizde evcil hayvanınız varsa bu durumda deri koltuk seçmeniz doğru bir tercih olmayacaktır. Koltuk kumaşı çabuk zarar görecektir hatta istenmeyen durum olarak yırtılacaktır.
    • Kadife kumaşa sahip bir koltuk takımı seçimi de kış ayları için konforlu ve sıcacık hissettirecek bir etmen olsa da, yaz aylarında sizin için aynısı olmayacaktır. Dinlenmek için yattığınızda kadife kumaş sizi terletecektir.
    • Tamamen polyester kumaş olan koltuklar sizi yakar. Çok pamuklu kumaşta ise tüylenme yapar. Pamuk, Koton, Visco ve Polyester kumaşlarının uygun oranda karışımının olduğu kumaşlar tercih edilebilir.
    • Çok sık rastlanan bir model olan keten koltuk takımı çeşitleri, ketenin toz tutmama özelliği sayesinde her zaman ilgi görmektedir. Aynı zamanda ketenin güneş karşısında dayanıklı özellikler göstermesi, bu kumaşı günlük kullanım için oldukça cazip bir hale de getirmektedir.

    Koltuk Takımı Seçiminde Kullanılan Malzemenin Önemi

    Koltuğun kumaş kalitesi kadar iç malzemesinde kullanılan dayanıklılığı konusunda koltuk iskeletinin de hangi malzemeden yapıldığını kontrol etmeliyiz. Satın alacağınız mobilyanızın hangi ağaç türünden yapıldığını kesinlikle araştırmanız gerekir.

    • Koltuğun iskeletinde kullanılan malzemelerde dayanıklı olduğu için sık tercih edilen ağaç türleri de meşe, ceviz ve kayındır. Bu tür ağaç türlerinden üretilmiş koltuk takımı seçiminiz uzun yıllar eşyanızı kullanmanızı sağlayacaktır.
    • Koltuk takımını kullanacağınız odanın fiziki şartları, koltuk takımı seçimini de etkiler. Küçük salonlar için ebat olarak küçük olanlar seçilmeliyken, büyük salonlarda daha büyük koltuklar seçilmelidir.
    • Seçeceğiniz koltuk takımında süngerin kalitesi ve yay kullanılmamış olması da koltuğunuzun uzun ömürlü olmasına katkı sağlayacaktır. Yaylı koltuk takımının yayları zamanla ezilir, çöker ve ses yapar. Bu yüzden ürün özelliklerini incelerken mutlaka bu noktaya dikkat etmeniz gerekir.
    • Yatılı misafirlerinizi ağırlamak için yatağınız yoksa açılır kapanır koltuk tercih edebilir ve yatak olarak da kullanabilirsiniz. Koltuk seçiminizde çok kullanışlı bir özellik olacaktır.
    • Koltuğun ayakları da koltuk seçiminde oldukça önemlidir. Yüksek ayaklı bir koltuk takımı tercih ederek koltuğun altını rahatça temizleyebilirsiniz.

    Evinizin Ruhuna Uygun Koltuk Renklerini Seçin

    Evinizi büyüleyici havasını oluşturmak istiyorsanız renk seçimi konusunda iyi bir karar vermeniz gerekir.

    • Koltukları kullanacağınız odanın duvarlarına uyumlu olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Örneğin koyu renkli duvarlara sahip odanızda yine koyu renkli koltuk takımı seçimi, boğucu bir hava yaratacaktır.
    • Bu konuda bir diğer püf nokta da odanın ebatına göre bir koltuk takımı almaktır. Mobilyanızın renk seçimini yaparken odanın büyüklüğü doğrultusunda karar verebilirsiniz. Eğer küçük bir odanız varsa odayı daha büyük göstermek için açık renkli ve minimal tasarımlara sahip ürünleri tercih edebilirsiniz.
    • Bir mobilya tercih edeceğiniz zaman kendinize en yakın hissettiğiniz tarzı seçmelisiniz. Bazı insanlar spor tarzları severken bazıları da klasik tarzları severler. Siz de kendi beğendiğiniz tarzlara uygun olan ürünleri tercih etmelisiniz.
    • Koyu renkte bir takıma ek açık veya desenli berjerler odayı hareketlendiriyor. Kahve tonları ve gri son yıllarda çok sevilerek tercih edilen koltuk takımı renklerinden birisi olarak ön plana çıkıyorlar.
    • Odaların büyüklüğü, mobilyaların sergilenmesinde ve görünümünde etkili oluyor. Koltuk takımının duracağı odanın boyutlarını da seçim aşamasında göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu noktada dar odaları daha geniş ve ferah gösterebilmek için beyaz veya krem koltuk takımı alternatifleri tercih ediliyor. Açık renkler küçük odaların sıkıcı havasını değiştiriyor, odayı aydınlatıyor.

    Öncelikle oturma odanızın ya da salonunuzun büyüklüğüne ve ihtiyacınıza göre karar vermelisiniz. Evin genişliği ve evdeki kişi sayısını dikkate alarak yapacağınız seçimler rahat yaşamanıza yardımcı olacaktır.

     

    İhtiyaç durumunuza göre koltuk takımınıza berjer, kanepe ekleyebilir ya da çıkarabilirsiniz. Buna göre kendi zevkinize göre bir oturma odası veya salon dizayn edebilirsiniz. Peki ne tür konseptlerde koltuklar mevcut ve evinizin havasını nasıl değiştirebilirsiniz?

     

    • Eskiye sürekli dönme isteğini de evinde yaşatmak isteyenler için bir koltuk modeliyle geldik. Trend koltuk modelleri değişse de klasikler her zaman modasını koruduğunu görmekteyiz. Evinizin gösterişli bir havaya hakim olmasını istiyorsanız klasik koltuk takımı tam size göre tasarlanmış! Parlak mobilyaları ve işlemeleri ile bulunduğunuz alana şıklık katacaktır.
    • Fazla gösterişi sevmeyenler için biraz daha özgün bir çizgisi olan modern koltuk takımlarının tam size göre olduğunu düşünüyoruz. Farklı renk ve kumaşları tercih ederek kendinize özel takımınızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca canlı renk seçenekleriyle evinizin enerjisini yükseltebilirsiniz. Dilediğiniz biçimde bir koltuk takımına sahip olmak mümkün!
    • Modası geçmeyen bir diğer tarz da Chester koltuk takımlarının yarattığı tarzdır. Eski zamanlardan beri tercih edilen bu asil tarz, günümüz trendine göre konforu ön planda tutarak gelişmeye devam ediyor. Chester koltuk takımlarının diğerlerine göre avantajı, sizin seçimlerinize göre salonunuzu ya da oturma odanızı şekillendirebilmenizdir.
    • Kullanışlı ve çarpıcı tasarımlarıyla kullanıcıların gözdesi olmayı başarabilecek bir modelle geldik. Evinizin dekorasyonuna yenilik ve güzellik katan köşe koltuk çeşitleri, son yıllarda kullanım sıklığı artan bir mobilya olarak bilinir. L koltuk olarak da bilinen bu mobilyalar, dar alanlardan mümkün olan en yüksek verimi almanızı sağlar.
    • Eviniz için ister dar alanları değerlendirme amaçlı, isterseniz de tamamen kişisel zevkinize bağlı olarak dekorasyon amaçlı olarak l koltuk modelleri tercih edebilirsiniz.
    • Köşe koltuklar genel olarak küçük odalarda tercih edildiğini görmekteyiz. Dar alanlarda kullanılan küçük köşe koltuk modelleri sayesinde günlük olarak oturabileceğiniz, dinlenebileceğiniz, uzanıp kitap okuyabileceğiniz kullanışlı bir alan oluşur. Kullanıcılar tarafından hem kullanışlı hem de bütçe dostu geldiği için sık tercih edilmektedir.
    • Ayrıca köşe koltuklarını birçok çeşitte ve boyutlarda bulabilirsiniz. Modüler köşe koltuk, yataklı köşe koltuğu, sandıklı köşe koltuk ve uzanmalı köşe koltuğu gibi farklı tasarımlarda ve ihtiyacınıza göre şekillenen durumlarda ulaşmanız mümkündür.
    • Koltuk seçiminde en önemli faktör, odaların büyüklüğü olmaktadır. Mobilyaların sergilenmesinde ve görünümünde odanın ebatları çok önemlidir. Koltuk takımının duracağı odanın boyutlarını da seçim aşamasında göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
    • Dar odaları daha geniş ve ferah gösterebilmek için beyaz veya krem koltuk takımı gibi popüler açık renkler tercih edilmektedir. Açık renkler küçük odaları göründüğünden daha geniş hissiyatı verir.

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.