DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kombi bakımıyla yüzde 30’lara varan tasarruf mümkün

    Kombi bakımıyla yüzde 30’lara varan tasarruf mümkün
    • Isıtma sezonun başladığı kasım ayından önce mutlaka kombinizi yetkili servise kontrol ettirin,
    • Kombi markasının yurt genelinde güçlü bir servis ağı olup olmadığına dikkat edin, yetkisiz servis firmalarından uzak durun,
    • Kombiyi açıp kapamak yerine düşük ısıtma seviyesinde çalışır halde bırakın,
    • Oda sıcaklığınızı 1 derece düşürmek yüzde 6 seviyesinde yakıt ekonomisi sağlar. Bu nedenle kombiniz ile birlikte oda termostatları ve termostatik radyatör vanaları kullanın, konfor şartlarınızı yönetin.

     

    Soğuk havaların yavaş yavaş kendini hissettirmesiyle yılda en az bir kez yapılması gereken periyodik kombi bakım zamanı geldi çattı. Peki, kombi bakımı kim tarafından nasıl yapmalı? Kombi bakımını yaptırarak doğalgaz faturasında tasarruf sağlamak mümkün mü? Emas Makina Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu, yetkili servislerin burada doğru adres olduğunu ve periyodik bakımlarla ortalama yüzde 30’lara varan bir tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

     

    Elginkan Topluluğu çatısı altında 30 yılı aşkın süredir iklimlendirme sektörünün en güçlü markalarından biri olarak faaliyetlerini sürdüren E.C.A., kombi bakımının püf  noktalarını açıkladı.

     

    “Güçlü servis ağımızla kombileri kışa hazırlıyoruz”

    Kış döneminde uzayıp giden faturaları periyodik kombi bakımıyla minimize etmenin mümkün olduğunu söyleyen Emas Makina Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu, burada kritik noktanın hangi marka olursa olsun kullanıcıların mutlaka yetkili servisler ile irtibata geçmesi olduğunu söyledi. Merdiven altı olarak tabir edilen ve kendilerini servis noktası olarak gösteren firmalara, kişilere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulanan Özokumuşoğlu, E.C.A. olarak 444 0 322 numaralı çağrı merkezinin 7/24 müşteri hizmet birimleriyle müşterilerin kombi bakım taleplerini yönettiklerini aktardı. Özokumuşoğlu, bakımın kasım ayından önce yapılmasının da uygun olduğunun altını çizdi.  E.C.A. Yetkili Servislerinin sunmuş oldukları hizmetlerde işçilik ve yedek parçaya 1 yıl garanti uygulandığını aktaran Özokumuşoğlu, düzenli bakımın kombinin ömrünü uzattığını da sözlerine ekledi. Özokumuşoğlu, yetkili servis hizmeti için her ürün grubunda ilgili markanın kendi web sitesinden bilgi alınmasının, internet aramalarında tüketicilerin karşısına ilk çıkan firmayı yetkili servis olarak değerlendirmemesi gerektiğinin de önemini vurguladı.

     

    “Yoğuşmalı kombiler yüzde 30’a varan tasarruf sağlıyor”

    Kombi alırken tercih edilen markanın güçlü bir servis ağının olmasına dikkat edilmesi gerekliğinden de söz eden Özokumuşoğlu, E.C.A.’nın 81 ilde 300’den fazla servis merkezi olduğunu aktardı. Binaların yalıtımının da tasarrufu etkileyen önemli bir unsur olduğunu belirten Özokumuşoğlu, Ülkemizde yayınlanan yönetmelikler gereği Nisan 2018 itibariyle tamamen yoğuşmalı kombi cihazlarının satışı yapılabiliyor. Yoğuşmalı kombiler, verimliği yükselterek tasarruf sağlamaktadır. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki eski tip konvansiyonel kombilere oranla yoğuşmalı kombiler yüzde 30’a varan tasarruf sağlıyor. Müşterilerimizin kombi bakımlarını her sene kış sezonunun başladığı kasım ayından önce yetkili servislerine yaptırmaları gereklidir. Bu doğalgaz tasarrufu yapılmasına ciddi anlamda katkı sağlar. Öte yandan kombiyi açıp kapamak yerine belirli bir seviyede çalışır halde bırakmak hem performans anlamında hem de fatura anlamında tüketicilere faydalı olur. İlave olarak oda sıcaklığını 1 derece düşürmek yüzde 6 seviyesinde yakıt ekonomisi sağlar. Bu nedenle kombi ile birlikte oda termostatı ve termostatik radyatör vanası kullanmak tüketicilere konfor ve tasarruf sağlayan bir faktördür” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.