DOLAR 32,5072
EURO 34,9218
ALTIN 2425,989
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konteyner ofislerinizde verimliliği artıracak dekorasyon fikirleri

    Konteyner ofislerinizde verimliliği artıracak dekorasyon fikirleri
    06.12.2022
    A+
    A-

    Dünya tarihinden bugüne kadar geçen zamanı analiz ettiğimizde açıkça görmekteyiz ki pek çok mimari anlayış günümüzde türemiştir. Farklı kültürler ile kaynaşan mimariler tabiki ofis gibi alanlara da ulaşmıştır. Ofis kavramı henüz 100 yıllık bir alan olduğu için bu alandaki mimari anlayışı oldukça moderndir. Konteyner ofislerde bu alanda oldukça etkilidir. Sizlerde ofis konteyner modellerine buradan göz atabilirsiniz. Konteyner ofisler kullanıcılarına farklı farklı alanlarda fayda ve avantajlar sağlamaktadır. Tüm konteyner ofislerin kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmesi gerekmektedir. Aksi halde kullanıcılarına farklı sıkıntılar yaşatabilirler. Bizlerde siz okurlarımız için farklı ofis tasarımlarını inceleyerek, verimliliği artıran dekorasyonları inceleyerek aşağıda maddeler halinde sizlere sunduk.

    • Aydınlatma

    Günümüzde aydınlatma sistemleri her zaman yanlış yapılmaktadır. Klasik olarak üst merkezden tek bir ışık kaynağı kullanılarak aydınlatma yapılan alanlarda yanlış aydınlatma yapılmaktadır. Bunlarla birlikte, mimarlara göre doğru aydınlatma odanın dört bir yanından eşit ışık kaynakları ile olmalıdır. Böylece bütün alanlar aynı anda ışıklandırılabilmektedir. Alanın aydınlatma durumu, çalışanların evraklar üzerindeki yazı ve rakamları görebilmesi için gereklidir. 

    • Görsel Canlandırıcılar

    Görsel canlandırıcılar, personellerin anda kalması için hazırlanan bazı objelerden oluşmaktadır. Bu objelere daha çok bir yazı tahtası veya pano verilebilir. Söz konusu yazı tahtası veya pano üzerinde iş planları, izlenmesi gereken yollar, motive edici cümleler ve unutulmaması gereken bazı notlar bulunabilir. Bu tarz görsel canlandıranların yanında görsel dikkat dağıtıcıların bulunmaması gerekir. Bu dikkat dağıtıcılar genellikle çalışanların kendilerine ait oyuncak gibi objeler olabildiği gibi bazen bir sebil bile oldukça dikkat dağıtıcı olabilmektedir. Bu hususta mümkün olduğunca alanı dikkat dağıtıcı objelerden arındırmalısınız.

    • Motivasyon Mesajları İçeren Tablolar

    Oldukça klasik olsa da motivasyon içeren tablolar insanlara ilham verebilmektedir. Bu sebepten ötürü tüm konteyner ofislerde bulunmasını önermekteyiz. Bununla birlikte farklı tüm konteynerler modellerini ziyaret edebilirsiniz. Motivasyon mesajları içeren tablolar, ofis ortamına heyecan katmaktadır. Çünkü genel olarak ofis ortamları sürekli olarak iş görülen ve sıkıcı ortamlar olarak görülür. Bu algıyı kırmak adına, ofislerde bir iş değil bir değer yapıldığının anlaşılmasını sağlamak için bu tarz küçük değişiklikler gerekmektedir.

    • Yeterli Masa Alanı ve Rahat Sandalyeler

    Masa ve sandalye bir çalışma alanında bulunması gereken başlıca demirbaşlardır. Bu hususta alanın verimli kullanılması oldukça önem arz etmektedir. Bu açıdan baktığımızda masaların işlevsel olması önemlidir. Her çalışma alanına, çalışanların en verimli şekilde yerleştirilmesi gerekmektedir. Çok boş olursa çalışanlar masaya yayılır ve çoğu ekipmanlarına uzanmakta zorluk çekerler. Çok sıkışık bir ortamda insanlar birbirleriyle tartışmaya başlarlar. Çünkü her insanda bulunan psikolojik bir sınır bulunmaktadır. Sıkışık ortamlarda insanların, birbirinin psikolojik alanına müdahale ettikleri gözlemlenmiştir.

    • Beyaz Renklerin Hakim Olduğu Bir Çalışma Alanı

    Konteyner ofis alanlarında beyaz renklerin hakim olduğu pek çok alan bulunmaktadır. Konteyner ofisler tek katlı olabildiği gibi iki katlı da olabilmektedir. Bu hususta bütün çalışma alanlarında beyaz rengin hakim olması önerilmektedir. Çünkü beyaz renkli odalarda insanların işlerine daha iyi odaklandığı görülmüştür. Eğer sizlerde çalışanlarınızın işlerine maksimum seviyede odaklanmasını istiyorsanız, ofisleri beyaz renge boyamanız önerilmektedir. Keza beyaz renk, insanlarda pozitif duyguları harekete geçirmektedir.

    • Dinlenme Alanları Oluşturun

    Çalışanların en çok ihtiyaç duydukları şey çalışma alanı olduğu gibi dinlenme alanlarına da ihtiyaç duymaktadır. Bazı dinlenme alanlarında bazı masa oyunları olabildiği gibi farklı dinlenme salonları oluşturulmaktadır. Konteyner ofislerde toplantı salonlarından tutunda pek çok farklı mimari detay düşünülmektedir. Bunların yanında üreticiler, bu tarz yapıları yaptırmadan önce plan üzerinde bazı mimari detayları değiştirebilme hakkı tanımaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.