DOLAR 32,3369
EURO 35,1222
ALTIN 2236,122
BIST 8735,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konut kredilerindeki faizler düşer mi?

    Konut kredilerindeki faizler düşer mi?
    21.11.2018
    A+
    A-

    Özkartallar A.Ş. bünyesinde Kartal’ın en merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinin Satış ve Pazarlama Müdürü Nur Eğilmez, EmlaktaFark’a özel açıklamalarda bulundu.

    Basın olarak projenizin özelliklerini yakından takip ediyoruz. Bildiğimiz özellikler dışında burada yaşamanın artıları neler olacak?

    Projemiz lokasyon olarak son derece merkezi bir yerde, Kartal Adliyesinin karşısında,E-5 üzerinde giriş-çıkışı olan veKartal-Adliye metro istasyonuna 2 dk. yürüme mesafesinde, önündeki koru ile, gürültüden uzak aynı zamanda yeşil bir alana sahiptir. Tasarım  cephemiz Bumerang şeklindedir. Bütün bağımsız bölümlerin manzarası açıktır. Deniz ve Adalar manzarası hakimdir. Tasarruflu ve doğa dostu bir projedir. Sağlam bir temel üzerine oturmuş olup, malzeme kalitesi yüksektir. Etrafında IKEA, alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar aktif yaşantının içinde her şeyin rahatlıkla ulaşabileceği bir konumdadır.1+1’ler hariç tüm bağımsız bölümlere, kapalı otoparkta çift araçlık yer veriliyor.

    Gayrimenkul sektörü durgun bir süreçten geçiyor, Özkartallar A.Ş. olarak bu süreç sizin için nasıl geçiyor? Öngörüleriniz neler?

    Biz bu süreçte inşaatımıza devam ediyoruz. Konut kredilerinin düşmesini bekliyoruz. Kendi bünyemizde 0 faiz/0 komisyonla vadelendiriyoruz. Gayrimenkul piyasası her zaman yatırımın, geleceği güvence altına alma yollarının başında gelir. Mutlaka düzelecektir. Bunun için bir takım çalışmalar yapılmaktadır. Tapu harçları yılbaşına kadar binde 3’e düşürülmüştür. Yabancı alımlarda 250 bin dolara vatandaşlık hakkı verilmektedir.

    Gayrimenkul sektöründeki bu durgunluk nasıl aşılır, önerileriniz neler?

    Gayrimenkul önemli bir lokomotiftir. İnşaat 200 kalemi kapsar. Konut kredileri ve faizler  kontrol altına alınması gerekiyor. Bazı teşvik edici muafiyetler de düşünülebilir….

    • Peki konut kredilerindeki faizler yeniden kısa süreliğine de olsa düşer mi?

     

    Mutlaka düşer. Piyasada biraz güven duygusu oluşursa, bankalar bu doğrultuda davranacaklardır.

    Bumerang Kartal projesinde en iddialı olduğunuz nokta nedir?

    Bumerang Kartal sağlam bir temel üzerine, farklı  tasarım cephesiyle, lokasyonu merkezi ve sosyal donatı alanlarıyla (2 kapalı yüzme havuzu, saunalar, fitnes salonları, Türk hamamları, çamaşırhaneler, cafe ve restoranlar, araç yıkama, tenis kortu, çocuk oyun alanları..v.b.) Kartal Bölgesinde ses getirecek projelerdendir.

    2019 gayrimenkul sektörüne dair öngörüleriniz neler?

    Gayrimenkul sektörü olarak 2019’dan umutluyuz. İlk çeyreğinde belki toparlanma süreci yaşanabilir fakat 2. çeyrek sonrası hareketlenecektir. Fiyatlarda bu doğrultuda artacaktır.

    Bumerang Kartal’ın ardından Özkartallar A.Ş. olarak yeni proje hedefiniz var mı? Var ise hangi illerde olacaktır?

     

    Özkartallar sadece İnşaatta değil, çöp toplama, geri dönüşüm , Belediye alt yapı hizmetlerinde de yer alan bir firmadır. Kentsel dönüşüm projelerinde  yer almaya devam edeceğiz.

    Arsa stokunuz var mı ?

    Şu anda ön anlaşmasını yaptığımız Kartal Bölgesinde yer alan, Kentsel Dönüşüm projemiz var.

    Kentsel dönüşüme bakış açınız nedir?

    Aslında kentsel dönüşüm planlı ve programlı yapıldığı zaman, depreme karşı hasarlı ve riskli binaların yenilenmesi,şehrin estetik açıdan yenilenmesi, alt yapı ve otopark sorunlarının da beraberinde çözüme kavuşması, yüksek teknoloji ile örtüşen binalardır.

    Fakat işin ehli olmayan kişiler tarafından yapılması bir takım sorunları da birlikte getirdi. Bu arada trafik, nüfus yoğunluğu ve hava kirliliği de hat safhaya ulaştı. İş makinelerinin ana yollarda gelişi güzel dolaşması kişiler üzerinde psikolojik ve fiziksel olarak olumsuz etkiler oluşturdu..

    Projenizde yabancı satış oranı nedir? Yabancıya satışı artırmaya yönelik neler yapıyorsunuz?

    Zaten şu anda 250 bin dolarlık gayrimenkul alımı yapan yabancılara vatandaşlık hakkı da veriliyor. Ayrıca alan kişinin ailesi de bu haktan yararlanıyor. Fakat şu anda yabancı alımları da yavaşlamış bulunuyor. Döviz kurunun oturması ile artar diye düşünüyorum.

    Projenize yatırım yapanlara ne oranda bir karlılık öngörüyorsunuz?

    Projemizden su basman seviyesinden alan, yatırım yapan kişiler bittiğinde en az %30-40 civarında kazanç sağlamış olurlar.

    Projenizin olduğu bölgede konut arz talep dengesi nasıl?

    Projemizin olduğu yerde konut ve ofis arz ve talep bakımından eşittir diyebiliriz. Bizim projemizde de hem konut ve aynı zamanda home ofisler vardır. Projelerin arz fazlası olması satılmayacak anlamına gelmez. Sadece satışın biraz daha uzun sürede olacağını gösterir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.