DOLAR 32,5473
EURO 34,8724
ALTIN 2430,292
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konutta Rus rüzgarı esmeye devam ediyor

    Konutta Rus rüzgarı esmeye devam ediyor
    27.10.2022
    A+
    A-

    Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş: Müslüman Rusların tercihi muhafazakar siteler oldu

    Yılın ilk 9 ayında Türkiye’de satılan her 5 konuttan birini Ruslar satın aldı.  Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, Rusya’daki Tatarlar, Kazaklar, Çerkez, Dağıstanlı ve Çeçen gibi müslüman toplumların ise tercihinin İstanbul’daki muhafazakar konut siteleri olduğunu söyledi

     

    Yabancıya konut satışı ivme kaybetse de Rusların konut yatırımları hız kesmiyor. Yılın ilk 9 ayında satılan her 5 konuttan birini Ruslar alırken, Rusların yatırımları geçen yıla göre yüzde 199 artış gösterdi. Rusların 9 ayda aldığı toplam konut sayısı 9.311 adet oldu.

    Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, Rus asıllı yatırımcıların Antalya, Alanya gibi daha önce de turistik olarak görme imkanı bulduğu sahil kentlerini tercih ettiğini belirtirken, Rusya’daki müslüman toplumların ise tercihini İstanbul’daki muhafazakar konut sitelerinden yana kullandığını söyledi.

    Bağcılar’da Basın Ekspres Yolu’nda devam eden Karmar Sakura projesinde yaz mevsiminden bu yana Tatarlar, Kazaklar, Çerkez, Dağıstanlı ve Çeçen gibi toplumlardan ailelerin ilgisinin arttığına dikkat çekti. Emrullah Yedikardeş “Aile mahremiyetine önem veren projemizi muhafazakar aileleri düşünerek tasarladık. Yine de Müslüman Rusların ilgisi bizim için de sürpriz oldu” dedi.

    Emrullah Yedikardeş, çoğunlukla Türkçe bilen Rus vatandaşı yabancıların İstanbul’da çalışan yakınları vasıtasıyla projeden haberdar olduğunu belirtirken, bu durumun kendilerinde o bölgeye yönelik pazarlama ihtiyacı oluşturduğunu açıkladı.

     

    Huzur verici bir sessizliğin detayları

    Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş Karmar Sakura projesinin her detayının ailelerin huzuru ve refahı için tasarlandığına dikkat çekti. Dairelerin duvarları arasında 40 santimetreye kadar oluşturulan boşluklar ve zeminlerde bulunan yalıtım önlemleri sayesinde huzur verici bir sessizliğin teminat altına alındığı projede, yerden ısıtma sistemleri daire içindeki peteklerin ortadan kalkmasını sağlayarak her eve yüzde 15’e kadar ekstra kullanım alanı sağlıyor.

    Bölgede farklı yapılara kıyasla en geniş balkonu olan dairelerin içinde de ferah sosyal alanlar sunuluyor. Yeşil bina özellikleri taşıyan Karmar Sakura’da bahçeler yağmur suyunun depolanarak tekrar kullanılmasıyla sulanırken, lavabolardaki gider suları da belirli bir alanda depolanarak klozetlerde kullanılmak üzere geri dönüştürülüyor.

     

    İstanbul Bağcılar’da, konumuyla ulaşımın kalbinde yer alan Karmar Sakura projesi 241 konut ve 57 ticari üniteden oluşuyor ve 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi konutlara yer veriyor. Geniş metrekareleri, konforlu daire tasarımları ve huzur veren peyzajıyla aileler için büyük bir cazibe merkezi olarak konumlanan proje, Aralık 2023 tarihinde teslim edilecek.

     

    İyi bir mimarinin bulunduğu çevreyi güzelleştireceği fikrinden hareketle tasarlanan ve 4 blok 48.000 m2 kapalı 4.000 m2 yeşil alandan oluşan Karmar Sakura’da her blok kendi içinde aynı daire tiplerini barındırıyor. Kadın ve erkek ayrı sosyal tesislere yer veren, mahremiyete duyarlı alanları ile dikkat çeken proje, bu yıl açılması planlanan metro hattı sayesinde herhangi bir araca gerek kalmadan yeni havalimanına 25 dakika gibi kısa sürede ulaşmayı mümkün kılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.