DOLAR 32,4483
EURO 34,4525
ALTIN 2487,943
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konutta yabancı yatırımcı ve gurbetçi hareketliliği başladı

    Konutta yabancı yatırımcı ve gurbetçi hareketliliği başladı
    16.06.2021
    A+
    A-

    Tam kapanmanın ardından turizm sezonunun açılmasıyla da gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcı ve gurbetçi hareketliliği de hızlandı. Yabancı yatırımcı, pandemi ile oluşan izole ve güvenli yaşam beklentisiyle gayrimenkul sektörüne yöneldi. Talepte geniş balkonlu ve bahçeli, merkezi lokasyonda yer alan konutlar ilk sırada yer buluyor.

    İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık “Pandemi, yerli yatırımcı kadar yabancı yatırımcı ve gurbetçi beklentilerini de tümüyle değiştirdi. Yabancı yatırımcı, Türkiye’ye ve sektörümüze duyduğu güvenle yaşamını da işini de ülkemize taşımak istiyor. İzole ve güvenli yaşam beklentisiyle de geniş balkonlu bahçeli, merkezi lokasyonlarda yer alan projelere yöneliyor. Turizm sezonunun açılmasıyla talep daha da artacak” dedi.

    Pandemide ev alma tercihlerinde yaşanan değişim, yabancı yatırımcı ve gurbetçileri de etkisi altına aldı. Tam kapanmanın ardından turizm sezonunun açılmasıyla yabancı yatırımcı özelinde satışlar canlandı. Yabancı yatırımcılar, geniş balkon, bahçe ve depolama alanı seçenekleri, üst düzey donanımlarıyla şehrin içinde müstakil yaşam ortamı sunan projelere yöneldi. Geniş bahçe ve balkona sahip olmanın yanı sıra, yürüyüş yolları ve peyzaj alanlarıyla doğal yaşam ortamı sunan projeler, yabancı yatırımcının radarına girdi.

    Güvenli ve izole yaşam beklentisi

    Pandemi ile ev alma tercihlerinde yaşanan değişimin yabancı yatırımcıları da etkisi altına aldığını vurgulayan İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, “Tamamladığımız ve oturumun büyük ölçüde başladığı projemizde tam kapanmanın ardından yabancı yatırımcı ve gurbetçi hareketliliği yaşanmaya başladı. Turizm sezonunun açılmasının bundan etkisi büyük. Satın alma hareketinde geniş bahçeli ve balkonlu, yürüyüş yolları ve peyzaj alanlarıyla doğal yaşam ortamı sunan projeler başrol oynuyor. Yatırımlarda katma değer unsuru yine ön planda. Bu nedenle izole ve güvenli yaşam beklentisini karşılayan projelerin merkezi lokasyonda olması önemli bir kriter olarak kabul görüyor. İstanbul’un merkezi lokasyonlarından biri olan Pendik’te yatırımcılarımızı izole ve güvenli yaşamla buluşturduğumuz ‘Ondörtüç Pendik’ projemize gelen taleplerde yabancı yatırımcı ağırlığı hissediliyor. Tam kapanmanın ardından yaşanan bu sürecin turizm sezonunun açılmasıyla kalıcılık kazanacağını söylemek mümkün” diye belirtti.

    Her büyüklükteki dairede balkon yer alıyor

    İmza attığı projelerle sektörün yenilikçi markaları arasına giren İnsay Yapı, İstanbul’un en çok değerlenen bölgelerinden biri olan Pendik’te hayata geçirdiği ‘Ondörtüç Pendik’ projesiyle yatırımcıların doğal yaşam alanı ve merkezi lokasyon beklentisini karşılıyor. Şehrin içinde müstakil bir yaşam vaat eden projede yer alan 2+1 ve 3+1 dairelerin her birinde yemek yenilecek kadar geniş balkonlar yer alıyor. Projede yer alan 1+1 dairelerin çoğunda da balkon yer alıyor. Projenin yüzde 85’i balkonlu dairelerden oluşuyor. Şehrin içinde müstakil bir yaşam vaat eden projede yer alan 2+1 ve 3+1 dairelerin her birinde yemek yenilecek kadar geniş balkonlar yer alıyor. 1+1 dairelerin çoğunda da 1 balkon, 3+1 dairelerde ise 2 balkon bulunuyor.

    Pendik’in merkezinde ayrıcalıklı yaşam alanı

    ‘Ondörtüç Pendik’ projesi, 9 bin metrekarelik alan üzerinde; 252 konut ve 15 ticari birimden oluşuyor. 24 saat güvenlik hizmetinin yer aldığı ‘Ondörtüç Pendik’; yüzme havuzu, yürüyüş yolları, çocuk parkı, spor alanları, dinlenme alanları imkânının yanı sıra kapalı otopark ayrıcalığı da sunuyor. Profesyonel site yönetiminin bulunduğu ve her daireye depo alanının tahsis edildiği projedeki mağaza ve restoranlar da ayrıcalıklı yaşam alanı konseptini tamamlıyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin yer aldığı projenin sunduğu müstakil yaşam olanakları, talebe yön veriyor. 1+1 dairelerin 448 bin TL’den başladığı projede, 2+1 daireler 618 bin TL’den, 3+1 daireler ise 874 bin TL’den satışa sunuluyor.

    Depolama alanlarıyla ofisi ve okulu eve sığdırdı

    Ondörtüç Pendik’ projesi, depolama alanlarıyla ofis ve okul yaşamını da evlere sığdırıyor. Projede yer alan 2+1, 3+1 konutların her birine geniş depolama alanları yer alıyor. Depolama alanlarının büyüklükleri 3 ile 3.5 metrekare arasında değişiyor. 3+1 olan 3 cepheli köşe dairelerde, biri dairenin hemen karşısında konumlandırılan, diğeri ise otopark katında yer alan 2 depo bulunuyor.

    Teknokent’e komşu…

    Pendik’in merkezinde yer alan ‘Ondörtüç Pendik’ projesi, merkezi noktalara yakınlığıyla dikkat çekiyor. Yapımı devam eden Pendik Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metro hattı, projeye birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Teknokent’e de komşu olan proje ayrıca, bölgenin en büyük alışveriş merkezi Viaport’a da çok kısa sürede ve kolay bir şekilde ulaşma imkânı sunuyor.

    Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika uzaklıkta

    Ödüllü mimar Turgut Toydemir imzasını taşıyan proje, dört bir yanı sağlık kuruluşlarıyla çevrili ve özel hastanelerin yanı sıra Marmara Üniversitesi Hastanesi’ne 3 dakikalık mesafede yer alıyor. ‘Ondörtüç Pendik’, Sabiha Gökçen Havalimanı ile hızlı feribota ise 15 dakika ve eğitim kurumlarına da komşu olacak mesafede konumlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.