DOLAR 32,4934
EURO 34,8169
ALTIN 2489,951
BIST 9542,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konya Büyükşehir’den Ereğli’de yatırım atağı

    Konya Büyükşehir’den Ereğli’de yatırım atağı
    28.09.2017
    A+
    A-

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’de gerçekleştirdiği yatırım programları kapsamında Rüstem Paşa Kervansarayı’nın restorasyon çalışmasını başlatırken yeni İtfaiye Hizmet Binası ve 10 açık halı sahanın temelini attı. İlçede devam eden prestij cadde çalışmalarını denetleyerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan okullarda öğrencilerle ve muhtarlarla buluşan Başkan Akyürek, Ereğli-İvriz Bağlantı Yolu ve Halkapınar-Ereğli Turizm Alanı’nda incelemelerde bulundu.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yatırım Hamlesi programları kapsamında Ereğli’de çok sayıda yatırımın temel atma, açılış ve incelemesini gerçekleştirdi.

    EREĞLİ’YE YENİ İTFAİYE MERKEZİ

    Ereğli’de ilk olarak Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı’nın 5.1 milyon liraya mal olacak restorasyon çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra sanayi bölgesine yapılacak yeni İtfaiye Hizmet Binasının temel atma programına katıldı. Bütün itfaiyecilerin İtfaiye Haftası’nı kutlayan Başkan Akyürek, Konya genelinde 110 itfaiye merkezinde hizmet verdiklerini belirterek, 1.7 milyon liraya mal olacak Ereğli’nin yeni İtfaiye Hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

    İLÇEDEKİ PRESTİJ CADDE DÜZENLEMELERİNE 12.8 MİLYON LİRA

    İnönü ve Rasim Erel caddelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen prestij cadde çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akyürek, Ereğli’de 5 caddede gerçekleştirdikleri prestij cadde düzenlemelerinin 12.8 milyon liraya mal olduğunu söyledi. BAŞKAN

    AKYÜREK ÖĞRENCİLER VE MUHTARLARLA BULUŞTU

    Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından 4.4 milyon liraya yaptırılan Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde incelemelerde bulundu. Burada öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Başkan Akyürek, ardından Ereğli’deki mahalle muhtarları ile bir araya gelerek ilçeye yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.

    EREĞLİ’YE 10 YENİ AÇIK HALI SAHA

    Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve beraberindeki heyet daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 10 yeni açık halı sahanın temel atma programına katılmak üzere Orhaniye Meryem Eren İlkokulu ve Ortaokulu’na geçti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan okulda ellerinde Türk bayrakları olan öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Akyürek, burada açık halı sahaların temelini attı. Halı sahalarda çocukların spor yaparak kendilerini geliştireceğini, boş zamanlarda mahalle sakinlerinin de bunlardan istifade edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, “Önemli olan çocuklarımıza hizmet etmek, geleceğimize hizmet etmek. Spor tesisleri ilçemiz ve bölgemiz için hayırlı olsun” dedi.

    İVRİZ’DE DOĞAL SİT ALANININ TAMAMI PROJELENDİRİLECEK

    Program kapsamında son olarak Ereğli-İvriz Bağlantı Yolu, Halkapınar-Ereğli Turizm Alanı’nda incelemelerde bulunan Başkan Akyürek, İvriz bölgesinde yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak yatırım alanı için hedeflerinin bölgenin tamamını projelendirmek olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, ”Hedefimiz İvriz Kaya Anıtı’nın bulunduğu alanı, bu doğal sit alanının tamamını projelendirmek. Bakanlıklara da bu projeyi arz ederek etaplar halinde yol iyileştirmesinden yeni park alanı oluşturulmasına, yeni piknik alanlarından seyir terası oluşturulmasına kadar çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Burası çok kıymetli bir alan, önemli bir Hitit merkezi olması sebebiyle de tarih öncesinden önemli bir miras” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.