DOLAR 32,3372
EURO 35,1744
ALTIN 2247,278
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Körfez ülkelerinden gayrimenkul fuarına büyük ilgi

    Körfez ülkelerinden gayrimenkul fuarına büyük ilgi
    20.11.2019
    A+
    A-

    Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Türk- Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı İstanbul’da yapıldı. Körfez ülkelerinin büyük bir katılım sağladığı fuarın açılış konuşmasını yapan TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, “Türk ve Arap yatırımcıların, bu işbirliğini aynı kararlılıkla sürdürmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

    Türk Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri İç Mimari, Mobilya Fuarı ile Türk Arap Gayrimenkul, Proje, Yatırım, Finansman Fuarı’nı buluşturan 14’üncü Türk- Arap İşbirliği Zirvesi, İstanbul Yenibosna’da Pullman Istanbul Hotel ve Convention Center’da yapıldı.

    KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN DİPLOMATLAR KATILDI 

    1500 Arap yatırımcı ile 230 Türk yatırımcının buluştuğu fuarda Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği Maslahatgüzar’ı Mohammed Saeed Salem Al Neyadi, Tunus Büyükelçisi Mohammed Faysal Bin Mustafa, Lübnan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mazen Kabbara, Kuveyt Devleti İstanbul Başkonsolosu Mohammed F.M.F. Almohammed, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta gibi Arap ve Türk dünyasından önemli isimler de hazır bulundu.

    “SOMUT ADIMLAR ATMAK İÇİN BULUŞTUK”

    Katılımcıların Mehteran gösterisi ile karşılandığı fuarın açılış konuşmasını yapan TÜRAP Başkanı Sabuhi Attar, “Türk milletvekillerine, Arap büyükelçilerine teşekkür ediyorum. Sayın başkonsoloslar, ticaret odaları sanayi odalarının temsilcilerini selamlıyorum. Türk ve Arap yatırımları ile ilgili somut adımlar atmak İçin buradayız. Türk ve Arap yatırımcıları bu konuda gerekli özeni ve desteği sunuyor. Turab olarak böyle bir hizmeti sizlere sunmaktan mutluyuz. Tunus Ürdün Kuveyt, KKTC gibi pek çok Arap ve Türk ülkelere yatırım ve işbirliği icin ziyaretlerde bulunduk. Ürdün’de işbirliği protokolü yaptık. Ürdün organize sanayi bölgesi yatırımcılarıyla. Kuveyt’de yine ortak yatırımlar için işbirliği protokolü imzaladık. Aynı şekilde KKTC ile güzel görüşmelere imza attık. TURAB olarak elimizden gelen bütün kolaylıkları sağlayacağız. Danışmanlarımız da sizlere her turlu hizmeti sunmaya hazırız. Yeter ki Türk ve Arap yatırımcılar bu işbirliğine sahip çıkmaya ve yatırımlara devam etsinler.

    İŞBİRLİĞİ MESAJLARI

    Attar’ın ardından konuşmalarını yapan Kuveyt’i temsilen TURAB Expo’nun hukuki danışmanlığını yapan Meshari M.S. Alenezi, Kuveyt Devleti’nin böyle önemli yatırım ve işbirliği girişimlerini desteklediğini ifade ederken, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Güvercin de, İslam medeniyetin gelişmesi ve güçlenmesi adına MÜSİAD olarak bugüne kadar önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederken TÜRAP’ın yatırım konusunda işbirliği çabalarını değerli bulduklarını ve desteklediklerini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından fuara katılan yaklaşık 2 bin yatırımcı, gayrimenkulden mobilya dekorasyonuna, sayısız teknoloji ürünün sergilendiği stantları ve  ziyaret etti.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.