DOLAR 32,3279
EURO 35,0538
ALTIN 2296,723
BIST 9049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Koruma Şirketler Grubu, yenilenebilir enerji yatırımlarına hız verdi

    Koruma Şirketler Grubu, yenilenebilir enerji yatırımlarına hız verdi

    Kimya sektöründe yerli üretimin temsilciliğini yapan ve ülkemizin en büyük sanayi şirketleri arasında yer alan Koruma Şirketler Grubu, sürdürülebilir bir dünya için yenilenebilir enerji yatırımlarına hız verdi. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm üretim süreçlerini sürdürülebilirlik yaklaşımı ile tasarlayan Koruma, Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde iki Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

    Kimya sektöründe klor başta olmak üzere çeşitli hammaddeler ile temizlik ve hijyen ürünleri alanında faaliyet gösteren Koruma, Türkiye genelinde Kocaeli, Denizli ve Hatay’da bulunan fabrikalarında üretim yapıyor. Koruma Şirketler Grubu’nun büyüme hedefleri ve gelecek vizyonunda sürdürülebilirlik en önemli başlıklardan birini oluşturuyor.

    Karbon ayak izini azaltma vizyonuna uygun olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımlar gerçekleştiren Koruma Şirketler Grubu, var olan yatırımlarına ek olarak Gaziantep’in İslahiye İlçesi’nde toplam 43 MWp gücünde iki Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. İslahiye’de yaklaşık 560 bin metrekarelik bir alanda kurulacak 35,5 MW gücündeki ilk GES tesisinin, yapılan simülasyon çalışmalarına göre yılda yaklaşık 60 milyon kWh elektrik üretmesi planlanıyor. Aynı bölgede 13 bin metrekarenin üzerindeki bir alanda kurulacak olan ikinci GES’in kurulu gücü ise 12,21 MW olarak projelendiriliyor. Koruma, her iki GES’in kurulumu ve işletmesi için 720 milyon liranın üzerinde yatırım yapacak. Gaziantep GES projesi, 2022 Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Sergisi’nde ‘Verimlilik Ödülü’ne de layık görüldü.

    Gaziantep GES projesi ile çevreyi korurken, cari açığın azalmasına da katkı sağlayacak…

    Koruma Şirketler Grubu; Kocaeli, Denizli ve Hatay fabrikalarında yüzde 90’a varan enerji verimliliği sağlayan kojenerasyon sistemleri ile kendi elektriğini üretirken aynı zamanda ısınma ihtiyacını da karşılıyor. Ayrıca Kocaeli Derince ve Hatay Kırıkhan’daki Koruma üretim tesislerinin çatısında yer alan güneş panelleri sayesinde yenilenebilir güneş enerjisinden yararlanıyor. Denizli Honaz Tesislerinde de çatı üzeri GES yatırımları başladı. Gaziantep’te kurulacak yeni GES yatırımları ile üretimde ihtiyaç duyulan enerjinin yenilenebilir kaynaklarından karşılanma oranı artacak. Yenilenebilir enerji yatırımları, grubun çevreye saygılı üretim hedeflerini destekliyor. Diğer yandan enerjide yenilenebilir kaynakların payının artması, enerjide yüksek dışa bağımlılığın azaltılması ve cari açığın kapanması bakımından büyük önem taşıyor.

    Koruma Şirketler Grubu, üretim süreçlerinde enerji verimliliğini esas alan uygulamaları ve akıllı teknolojileri de hayata geçiriyor. Ayrıca karbon ayak izini azaltmaya yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında her yıl sera gazı ölçümleri yapıyor ve karbon miktarını hesaplayarak bir sonraki sene için azaltma hedefini belirliyor. Grubun, Türkiye genelindeki fabrikalarında atık yönetimi de titizlikle yürütülüyor. Daha az atık ve atıkların geri kazanımı hedefi doğrultusunda atıklar kaynağında ayrıştırılarak lisanslı firmalara gönderiliyor.

    Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, gelecek nesiller için doğal kaynakların verimli kullanılması ve yenilenebilir enerjinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Sürdürülebilir ve gelecek nesiller için temiz bir dünya hedefine ulaşmak amacıyla bugünden atılması gereken adımları erteleme lüksümüz yok. Küresel ısınma ciddi bir sorun ve çevresel etkilerini her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Ana faaliyet alanı kimya olan bir grup olarak enerji ihtiyacının büyük oranda güneş gibi yenilenebilir kaynaklardan sağlanmasını hem çevrenin korunması hem de ülke ekonomisinin enerjideki yüksek ithalat rakamlarının düşürülmesi noktasında çok önemsiyoruz. Bu alandaki yatırımlarımıza da hız vermiş durumdayız. Avrupa Birliği’nin karbon nötr hedefleri ve Yeşil Mutabakat da önümüzdeki dönemin öncelikli konuları arasında. Çevre ve insanla uyumlu üretim anlayışımız ile yeşil dönüşümü büyüme vizyonumuzun önemli bir parçası kabul ediyor ve buna uygun adımlar atıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.