DOLAR 32,7682
EURO 35,0901
ALTIN 2456,996
BIST 10471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kraliçelerin gemisi Queen Victoria Türkiye’de

    Kraliçelerin gemisi Queen Victoria Türkiye’de
    22.05.2024
    A+
    A-

    Prontotour ile Türkiye pazarında öne çıkan İngiliz cruise şirketi Cunard’ın lüks ve zarafetiyle herkesi büyüleyen Queen Victoria gemisi İstanbul Galataport’tan geçti. Cruise seyahatinde seçkin gemi markalarıyla büyümeye devam ettiklerini söyleyen Prontotour Cruise Müdürü Merve Başaran, uygun fiyat ve kaliteli ürünlerle sektöre öncülük etmeye devam edeceklerini belirtti.

    Galataport’un açılmasıyla birlikte ülkemize gelen cruise gemilerinin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’ye yılın ilk 4 ayında 123 kruvaziyer yanaşırken bu gemilerle 135 binden fazla yolcu seyahat etti. Prontotour’un Türkiye temsilcisi olduğu İngiltere merkezli cruise şirketi Cunard’ın Queen Victoria gemisi de ilk kez Galataport’a demir attı. Queen Victoria, British kültürüne uygun lüks ve zarafetiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Cunard’ın muhteşem gemileriyle Türkiye’de kraliyet rüzgârı estirdiklerini belirten Prontotour Cruise Müdürü Merve Başaran, gemileri tanıtmak için özel kampanyalar yaptıklarını, 20 Mayıs’ta İstanbul’a gelen Victoria’da acente ve basın mensuplarıyla özel bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Farklı konseptler, ayrıcalıklı rotalar

    Gemi seyahatinin gelişen teknolojiyle birlikte artık daha konforlu hale geldiğini vurgulayan Merve Başaran, “Gemiler güvenlik, eğlence alanları, kabin tasarımları ve mutfak konseptleri ile kusursuz bir tatil vadediyor. Türkiye’de ise gemi seyahatine ilgi giderek yükseliyor. Artık her yaş grubunun gemiyle tanıştığını söyleyebiliriz. Evet, yaş aralığı genişliyor, başta çocuklu aileler olmak üzere, gençlerin, balayı çiftlerinin yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. 5yıldızlı hatta sektörde 6 yıldızlı olarak bilinen her şey dahil otel kalitesinde gemiler var. Öte yandan ülkemizde cruise sektörü hızla büyüyor; iç pazarda talep her geçen gün artıyor, biz de bu doğrultuda rotalarımızı çeşitlendirip seçkin gemi firmalarının ürünleriyle pazarı tanıştırmaya devam ediyoruz. İç pazara her zaman sıra dışı konseptler, ayrıcalıklı rotalar sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

    Nehir turları da ilgi görüyor

    Son yıllarda başta Yunan Adaları olmak üzere Akdeniz coğrafyası, Fiyortlar, Arap Yarımadası, Japonya-Güney Kore, Doğu ve Batı Karayipler, Kanarya Adaları, Güney Afrika’yı içeren programların en çok satış yapılan yerler olarak dikkat çektiğini hatırlatan Başaran, sözlerine şöyle devam etti: “Cruise tatili ile bavul aç- kapa yapmadan pek çok ülke ve şehri görebilirsiniz. Kara turlarından daha maliyetli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Üstelik hem deniz hem kültür tatilini birlikte yapabiliyorsunuz. Deniz paketlerimiz dışında nehir turlarımız da yine yoğun şekilde tercih ediliyor. Ren, Tuna, Volga nehirlerini kapsayan birçok keyifli rota bulunuyor. Yılın farklı dönemlerinde düzenlenen nehir turlarının sadık misafir kitlesinin oluştuğunu da söylemeliyim.”

    Queen Anne de suya indi!

    İngiltere merkezli cruise şirketi Cunard’ın yeni gemisi Queen Anne de 1 Mayıs’ta misafirlerini ağırlamaya başladı. Neredeyse bir sanat galerisini çağrıştıran sosyal alan ve kabinleri,Michelin yıldızlı şeflere taş çıkartan restoranları ile Kraliçe Anne göz kamaştırıyor. Cunard’ın Victoria ve Anne dışında Elizabeth ve Mary 2 adlarında toplamda 4 gemisi bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.