DOLAR 32,4582
EURO 34,7456
ALTIN 2423,572
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Küçük nesnelere büyük dünyaları sığdıran sanatçı Hasan Kale ilk kez Ankara’da

    Küçük nesnelere büyük dünyaları sığdıran sanatçı Hasan Kale ilk kez Ankara’da
    25.05.2019
    A+
    A-

    Ece Türkiye tarafından yönetilen Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden ANKAmall, yaptığı etkinliklerle sanata yer vermeye devam ediyor.

    ANKAmall, bugüne kadar yüzlerce mikro objeye işlediği resimlerle ‘’İncir çekirdeğini dolduran adam’’ olarak bilinen Hasan Kale’nin Mikro Art sergisine ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü Mikro Art Sanatçısı Kale’nin kibrit çöpü, çekirdek kabuğu, iğne deliği gibi objelere çizdiği pek çok ayrıntılarla dolu minyatür tablolar Ankaralı ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

    Serginin açılışını yapan Kale, Ankara’nın en büyük alışveriş merkezinde eserlerini sergilemekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek ‘’Es geçtiğimiz, görmediğimiz, bazen çöp deyip geçtiğimiz her şey benim tuvalim oldu. Değişik bakış açılarıyla farklı pencereler açıp dünyada yepyeni bir dil oluşturmak için yola çıkıyorum dediğimden beri 25 yıl geçmiş. Şimdi geriye dönüp baktığımda iyi ki bunu yapmışım diyorum’’ diye konuştu.

    Uzun bir aradan sonra ilk kez Türkiye’de

    Uzun süredir Türkiye’de sergi açmadığını ifade eden sanatçı, ‘’Genellikle ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmak üzere yaptığım bütün koleksiyonlara yurtdışında yoğunluk veriyor, farklı projelerle anlatmaya çalışıyordum. Bugün burada olmaktan büyük keyif alıyorum. ANKAmall’a bize desteklediği için çok teşekkür ediyorum. Burada çok hoş bir ambiyans var. Umarım Ankaralı izleyiciler ilgi gösterir, her gelen farklı bir şey görecektir. Belki yaptığımız bu sergi bizim için yeni bir başlangıç olur’’ diye konuştu.

    Kale’den canlı performans

    26 Mayıs Pazar günü saat 16.00’da AVM içerisinde canlı workshop yapacağını söyleyen Kale ‘’Bir obje seçeceğiz ve dev ekranda o objenin üzerinde neler çıkacağını hep beraber göreceğiz. Tüm Başkentlileri davet ediyorum’’ dedi.

    Büyük ilgiyle karşılanan sergi 2 Haziran tarihine kadar ANKAmall’da gezilebilecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.