DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Küçük otellerin gelirini artıracak öneriler

    Küçük otellerin gelirini artıracak öneriler
    05.04.2019
    A+
    A-

    Kaliteli hizmetleri ve büyük otellerin aksine, az sayıda odalarıyla tatilde kafa dinlemek isteyenlerin ilk adresidir küçük oteller. Misafirlerine aradıkları huzuru ve konforu sağlamak için ise küçük otel işletmecilerine çok iş düşer. Peki bir işletmeci olarak tesisinizi daha çok tercih edilir hale getirmek ve gelirinizi yükseltmek için yapmanız gerekenleri biliyor musunuz?

    15.000’in üzerinde otel listeleyen, ağırlıklı olarak küçük ve butik otellerin tanıtımı için hizmet veren Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com, küçük otellerin gelirlerini arttırabilmesi için altın niteliğinde tavsiyelerde bulundu :

    1 – Kampanyalar Düzenleyin
    Eğer bir küçük otel işletmecisiyseniz tesisinizi tatilciler için daha cazip hale getirmek için ilk yapmanız gerekenlerden biri, hiç şüphesiz çeşitli kampanyalar düzenlemektir. Özellikle rekabeti yüksek bir tatil beldesinde hizmet veriyorsanız, konuklarınıza yüksek sezonda uygun fiyata konaklama imkanı sunabilirsiniz. Örneğin; 7 gece konaklamalarda yalnızca 6 gece ücreti alabilir, balayı müşterilerine özel ücretsiz tekne turu ayarlayabilir ya da bir gün odada kahvaltı imkanı sunabilirsiniz. Konuklarınıza yapacağınız bu minik jestlerin size geri dönüşü her zaman olumlu olacaktır.

    2 – Konsept Geliştirin
    Tatilcilerin artık farklı deneyim arayışında olduğu yadsınamaz bir gerçek. Siz de son dönemlerde sosyal medyada farklı konseptlerdeki otellerin ne kadar sık tercih edildiğinin farkındasınızdır. Çünkü kendine has olan her daim ilgi çekicidir ve bir küçük otel için konsept oldukça önemlidir. Bu nedenle siz de işletmenize uygun bir konsept geliştirebilirsiniz. Burada bahsettiğimiz şey dekorasyonunuzu komple değiştirmek olabildiği gibi, kış aylarında şömine başı eğlenceleri düzenlemek gibi minik değişiklikler de olabilir. Tabii bir de konseptinizi belirlerken hizmet verdiğiniz destinasyonu ve tesisinizin dekorasyonunu göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

    3 – Web Sitenizi Mutlaka Mobile Uyumlu Hale Getirin
    Çünkü artık teknoloji çağındayız ve telefonlarımız adeta elimiz-kolumuz oldu. Gün içerisinde bankacılık işlemlerinden tutun, giyim alışverişlerimize kadar her işimizi telefonumuzdan yapar hale geldik. Hal böyle olunca tatil programlarımızı ve rezervasyonlarımızı gerçekleştirdiğimiz yer yine cep telefonlarımız oluyor. Siz de potansiyel müşterilerinizi kaçırmamak ve her daim çağa ayak uydurarak daha çok müşteri kazanabilmek için web sitenizi mutlaka mobile uyumlu hale getirmeyi ihmal etmeyin.

    4 – Sosyal Medyayı Etkin Kullanın
    Sosyal medyanın ne kadar etkili bir iletişim aracı olduğunu ve kitlelere ulaşabilmek için ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Hatta günümüzde dünyaca ünlü markalar bile seslerini televizyon reklamlarından ziyade sosyal medya üzerinden duyurmaya başladı. Siz de son dönem trendlerine ayak uydurup, daha çok ziyaretçi kazanmak için sosyal medya hesaplarında etkin olmayı denemelisiniz. Eğer bu konuda yeterli donanıma sahip olmadığınızı düşünüyorsanız konunun uzmanlarından destek alabilirsiniz.

    5 – Otel Listeleme ve Karşılaştırma Sitelerinde Yer Alın
    Otellerin listelendiği siteler sayesinde son dönemlerde tatilciler çok daha hızlı bir şekilde fiyat karşılaştırması yapıyor, kendilerine uygun tarihlerde otellerin müsaitlik durumlarını kontrol ediyor hatta önceki ziyaretçilerin deneyimlerini okuyarak tercihlerini bu yorumlara göre yapabiliyorlar. Sağladıkları tüm avantajlar sayesinde her geçen gün daha çok kişi tarafından kullanılan bu sitelerde yer almanız ise sizin tercih edilme oranlarınızı ve gelir artışınızı olumlu yönde etkileyecektir.

    6 – İçeriklerinizi SEO Kurallarına Uygun Hale Getirin
    Teknolojiye ayak uydurmanın ne kadar önemli olduğunu daha önce belirtmiştik. Otelinizin güncel bir internet sitesinin olması ve sosyal medya hesaplarının aktif kullanılması ise çağa ayak uydurmanız için önemli adımlardan… Fakat tüm bunların yanı sıra site içeriklerinizin SEO kurallarına uygun hale getirilmesinin de aynı oranda önemli olduğunu hatırlatmak isteriz. Anahtar kelimelerin kullanıldığı, özgün ve merak uyandıran bir tanıtım metninin yer aldığı bir internet sitesiyle çok daha iyi bir dönüşüm oranı sağlayabilirsiniz.

    7 – Eğitimli Personelle Çalışın
    Personelinizin kalitesi size her zaman rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Sonuçta ziyaretçilerin güler yüzlü bir hizmetle karşılanması, taleplerinin çalışanlar tarafından karşılanıyor oluşu her daim olumlu bir izlenim bırakır. Mutlu ziyaretçilerden gelen olumlu geri dönüşler sayesinde de ileride daha çok ziyaretçi, ilk tercihlerini otelinizden yana kullanır.

    Türkiye’de hangi şehir veya bölgede kalacağınıza karar verdiyseniz, aynı oteli daha uygun fiyata bulabilmek, onlarca yorumu okuyup doğru karar verebilmek için neredekal.com web sitesine göz atabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.