DOLAR 32,5151
EURO 34,9344
ALTIN 2435,144
BIST 9792,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    LEAD Network Türkiye buluşmalarına Tchibo ev sahipliğinde; Çetin Yılmaz konuk oldu

    LEAD Network Türkiye buluşmalarına Tchibo ev sahipliğinde; Çetin Yılmaz konuk oldu
    03.04.2021
    A+
    A-

    LEAD Network Türkiye buluşmalarının Nisan ayı konuğu Basketbol Koçu, TÜBAD (Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği) Başkanı Çetin Yılmaz oldu. Tchibo ev sahipliğinde gerçekleştirilen online buluşmada Yılmaz, iş hayatında liderlik, motivasyon konuları üzerine LEAD Network Türkiye üyelerine bilgiler verdi. 

     

    Üst düzey kadın iş gücünü perakende ve tüketim malları sektöründe desteklemeyi ve kadın çalışan sayısını arttırmayı hedefleyen LEAD Network Türkiye’nin Nisan ayı etkinliği Tchibo Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 1 Nisan’da gerçekleşen online etkinliğin konuğu Basketbol Koçu ve TÜBAD Başkanı Çetin Yılmaz oldu.

     

    ‘Takım Olmak, Liderlik ve Motivasyon’ başlıklı sunumuyla LEAD Network Türkiye üyeleriyle bir araya gelen Çetin Yılmaz, iş dünyasında başarı odaklı operasyonların temelinde takım olmak ve doğru liderlik kriterlerinin yer aldığına dikkat çekti: “Başarıyı belirleyen faktör sadece yetenek değildir. Yetenek etkileyen faktördür. Belirleyen ise takımı oluşturan bireylerin etik değerleridir. Yardımlaşma, paylaşma, özeleştiri ve güven gibi değerler yok ise başarıdan söz edemeyiz. Gerçek takımlar fiziksel olarak bir arada bulunanlardan değil, zihinsel ve fikirsel olarak bir arada bulunanlardan oluşur.” Yılmaz, ilham veren lideri ise şöyle tanımladı: “İyi bir lider hayatta kendisinden başka insanların olduğunun farkında olmalıdır. Ben merkezci bir kişinin başarısı sınırlı olacaktır. Fedakar lider kendisi için istediği her şeyi bir başkası için de isteyendir.”

     

    Yüzde 50 kadın yönetici oranıyla perakende sektörünün birincisi

    Etkinliğin sponsorluğunu üstlenen Tchibo Türkiye’nin Genel Müdürü Hasan Ulutürk, webinarın açılış konuşmasında, LEAD Network Türkiye’nin uzun zamandır kurumsal üyesi olduklarını ve çalışmalarını desteklediklerini belirterek şunları söyledi: “70 yılı aşkın süredir dünyada, 16 yıldır ise Türkiye’de kadınların iş gücüne katılması için var gücümüzle çalışıyoruz. İşe alımdan maaş politikasına kadar her alanda eşitlik ilkesini esas alıyoruz. Lead Network Türkiye’nin bu sene ilk kez gerçekleştirdiği, “Gender Diversity Scorecard/Çeşitlilik Skor Kartı” anketinde yüzde 50 kadın yönetici oranıyla, perakende kategorisindeki en yüksek orana sahip olan şirket ödülünü almaktan büyük gurur duyduk. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve yönetim kademelerinde eşit temsil konularındaki çalışmalarımıza, her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.”

     

    Lead Network Türkiye Başkanı Aysun Zaman ise,  Tchibo ev sahipliğinde verimli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Liderlik yaklaşımı, takım olma ve motivasyon kavramlarına ışık tutmuş olmak keyifliydi. Bu vesileyle Cinsiyet Çeşitlilik Skoru birincilerimiz GlaxoSmithKline, Tchibo Türkiye ve Koton firmalarını bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca Cinsiyet Çeşitlilik Skoruna katılan katılımcı firmalarımıza da çok teşekkür ediyorum. LEAD Network Türkiye olarak bu skorun takipçisi olmaya ve gelişimini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 2022 yılında yapacağımız ölçümlemeye şimdiden kurumlarımızın katılımını rica ediyorum. Çünkü biliyorum ki rakamlarla durumu ortaya koyarsak, kurumsal partnerlerimizin de katkısıyla LEAD TO LEAD veya Mini MBA gibi gelişim programlarımızı çoğaltabilirsek o zaman farkındalık yaratır ve kurumların önemli adımlar atmasına vesile olabiliriz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.