DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Levi’s Trucker Ceket’in 50. yılını kutluyor

    Levi’s Trucker Ceket’in 50. yılını kutluyor
    30.10.2017
    A+
    A-

    50 yıl önce “70505” ya da bilinen adıyla “Type III Trucker” olarak modaseverlerin beğenisine sunulan Trucker, herkes tarafından sevilerek giyildi. Çiftçilerden rock müzik yıldızlarına, kamyon şoförlerinden isyankarlara kadar geniş bir kitleye hitap eden Trucker ceket, modaya yön veren duruşu ile o günden bu yana denimseverlerin dolabında yerini alıyor.

    19. yüzyılın sonlarında Levi’s® tarafından “Denim Bluz” olarak tanıtılan denim ceket, ön tarafında bulunan boydan dikişleri ile vücudunuza oturuyor. Kapaklı ve iliklenebilir cepler eşyalarınızın güvenliğini sağlarken bel kısmı ve kol manşetlerindeki metal pinler üst düzey konfor sunuyor.

    Üzerinden geçen yıllar içerisinde ‘Denim Ceket’, tip I, tip II ve tip III olmak üzere 3 modelde sevenlerine sunuldu. En çok tercih edilen ve popüler olanı ise 1960’ların başında 505 koleksiyonu ile birlikte tanıtılan Tip III oldu. Tip III günümüzde ceket “Trucker” olarak anılıyor.

    San Fransico da ki ‘Summer of Love Hareketi’nden doğan Tip III Trucker Ceket’in yıldızı, George Harrison ile birlikte parladı. Trucker, 1967’den itibaren genç ve özgün bir stile sahip olabilmenin, kendini ifade edebilmenin sesi oldu.

    Levis Global Tasarım Sorumlusu Jonathan Cheung, Trucker ceket hakkında; “İnsanlar jean ceketi düşündüklerinde, akıllarına her zaman Levi’s® Type III Trucker geliyor. Bu kalıp, Jack Lucier tarafından orijinal parça numarası 70505 olarak tasarlandı. 90’lı yıllara kadar ‘Trucker’ terimi kullanılmamıştı” dedi.

    Levi’s®, 2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu için yeni içi yünlü, yıkamaya uygun Trucker ceketler hazırladı. İkonik marka, 2017 kadın Sonbahar-Kış Kadın Koleksiyonu’ndaki orijinal Trucker ceketi, 1960’lardaki Trucker’lardan esinlenerek yeniledi. Yeni Trucker, vücuda oturan ikonik yapısı ve zamansız görünümüyle her dolapta olması gereken bir ceket oldu.

    Levi’s® bu sezon soğuk havalarda giyilebilen yün astarlı Sherpa ceketlerine; Flannel, Corduroy, yeni süet versiyon, çeşitli detaylara sahip özel gül nakışlı tasarım ve Ex-Boyfriend olmak üzere 5 yeni versiyon daha ekledi.

    Yeni koleksiyonda kalıpları geniş, büyük beden, zahmetsiz ve cool stilinizi tamamlayan Ex Boyfriend Trucker cekete yün astar eklendi. Erkeklerden ödünç alınmış görünümünün yanı sıra kollarına gül motifleri nakış edildi. Ex Boyfriend Trucker’ınızı 501 ile kombinleyebilir, şıklığınızı yansıtabilirsiniz.

    Levi’s® bu sezon Levi’s® Altered’ı tanıttı. Markanın, klasik tasarımların yeniden oluşturulmasına yönelik yaratıcı yaklaşımının bir özeti olan Altered kişiselleştirilirken ikonik uyum bozuldu ve kendine özgü tasarımlar ortaya çıktı. Altered Trucker ceketlerde yeni bir tasarım dili oluşturmak için pensler eklendi, kesik yaka tasarlandı ve kısa bel kalıpları kullanıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.