DOLAR 32,4395
EURO 34,8192
ALTIN 2435,395
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Lokasyon optimizasyonunda yeni nesil çözümler

    Lokasyon optimizasyonunda yeni nesil çözümler
    07.05.2020
    A+
    A-

    Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, pandemi sürecinde de kurumlara ve üyelerine destek olmaya devam ediyor. Sadece 5 ülkede örneği bulunan Automated Valuation Model (AVM) yani Otomatik Değerleme Modeli’ni Türkiye’ye taşıyan Endeksa, kurumsal firmalara 4 ayrı kategoride hizmet sunuyor.

     Kurumların veri odaklı gelişimine destek

    Büyük veri analizi ve makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak tüm Türkiye için gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sunan bir platform olan Endeksa, verinin demokratikleştirilmesi, herkes tarafından ulaşılabilir olmasını sağlayarak kurumların veri odaklı gelişimine destek oluyor.

    2017 yılında hizmet vermeye başlayan Endeksa, emlak profesyonellerinin yanı sıra bireysel müşterilere, değerleme firmalarına, gayrimenkul geliştiricilere, perakende firmalarına, finansal kurumlara ve kamu kurumlarına da önemli hizmetler sağlıyor.

    Endeksa kurumsal firmalara 4 kategoride hizmet sunuyor
    Hizmet Alanı Analizi

    Firmalar, dilerse çember çapı belirleyerek, dilerlerse de yaya, bisiklet, araç ile ulaşım sürelerini seçerek; hizmet vermek istedikleri alan içindeki demografik yapı, gelir düzeyi, tüketim harcamalarına kolayca ulaşabiliyorlar.

    Konut Projeleri ve Yaya Trafiği Analizi

    Kurumlar, tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde; özellikleri ile birlikte konut projelerine ulaşabilirken, bölgesel olarak Ticari Potansiyel Endeksi’ni ve Endeksa’nın GSM operatörleri ile iş birliği ile geliştirdiği tüm cadde ve sokakların yaya trafiğini inceleyebiliyor.

    Rekabet Analizi ve AVM’ler

    Kurumlar, Endeksa ile rakiplerinin konumlarına ulaşıp, bu bölgelerin özelliklerini incelerken, tüm Türkiye’deki alışveriş merkezlerini, içlerinde yer alan markalar ile birlikte analiz edebiliyor.

    Varlık yönetimi

    Kurumlar, Endeksa ile gayrimenkullerinin değerini hesaplayarak değer değişimini takip edebilir; değer artışı olan bölgeleri analiz edip, portföy gelirlerini artırabilirler.

    Sadece 5 ülkede var

    Endeksa’nın Dünya’da sadece 5 ülkede örneği bulunan Automated Valuation Model (AVM) yani Otomatik Değerleme Modeli’ni Türkiye’de sunan tek marka olduğunu belirten Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

    Birçok metodu saniyeler içerisinde uyguluyor
    “Endeksa gerçek anlamda bir makine öğrenimi ve büyük veri analizi ürünü. Derin öğrenmeyi de kapsayan birçok metodu saniyeler içerisinde uygulayan ve bu farklı metotların sonuçlarını çoğu ön tanımlı olmayan kurallara göre sınayarak en doğru sonuca ulaşmaya çalışan bir algoritmalar bütünü.

    40 milyonu aşkın veriyi makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak analiz ediyoruz ve bunun sonunda bir değer tahmini sunuyoruz. Kullanıcılar, değer tahmininin yanı sıra bölgedeki stok oranı, değer trendi, bölgede yaşayanların demografik yapısı gibi pek çok bilgiye ulaşabiliyorlar. BSH, Eczacıbaşı, Vestel, Emlak Konut GYO, Halk GYO, Suryapı, Ikea, Getir, Buyur+, Hepsiburada hizmet verdiğimiz kurumlardan bazıları.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.