DOLAR 42,4404
EURO 49,2805
ALTIN 5671,733
BIST 10985,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Lyu Jae-cheol, ana iş kollarının temel rekabet gücünü artırmak üzere yeni CEO olarak atandı

    Lyu Jae-cheol, ana iş kollarının temel rekabet gücünü artırmak üzere yeni CEO olarak atandı
    27.11.2025
    A+
    A-

    LG Electronics (LG) bugün, Lyu Jae-cheol’un 1 Aralık itibarıyla CEO’luk görevini üstleneceğini duyurdu. Lyu, LG Beyaz Eşya Çözümleri (HS) Şirketi’ni başarıyla yöneterek, genişletilmiş B2B operasyonları, abonelik tabanlı iş modelleri, doğrudan tüketiciye (D2C) yönelik iş modelleri ve LG’nin beyaz eşya alanındaki temel güçlerine dayanan rekabetçi liderliği ile sürdürülebilir büyümeyi sağlamıştı.

    CEO olarak Lyu, farklılaştırılmış müşteri değeri sunmaya dayanan LG’nin beyaz eşya pazarındaki lider konumunu tüm organizasyon genelinde genişletmeye odaklanacak, şirketin temel rekabet gücünü ve büyüme potansiyelini daha da artıracak.

    Lyu, 1989 yılında Goldstar’a (şimdiki LG Electronics) Beyaz Eşya Araştırma Merkezi’nde araştırmacı olarak katıldı ve kariyerinin neredeyse yarısını beyaz eşya Ar-Ge alanında geçirdi. Bu süre zarfında, liderlik yaklaşımını şekillendiren derin teknik uzmanlık kazandı. 2021 yılından bu yana Beyaz Eşya Çözümleri Şirketi’nin başkanı olarak görev yapan Lyu, LG’nin dünya çapında 1 numaralı beyaz eşya markası olmasına liderlik etti.

    Tüketici güveninin toparlanmasının gecikmesi ve pazar rekabetinin yoğunlaşmasına rağmen, amiral gemisi ürünlerin liderliğini güçlendirirken, sürekli Ar-Ge çalışmalarıyla sürdürülebilir büyümenin temellerini attı. Ayrıca, beyaz eşya abonelik hizmetlerini, çevrimiçi kanal büyümesini ve ankastre beyaz eşya ve bileşen çözümleri gibi B2B iş alanlarını geliştirerek Beyaz Eşya Çözümleri iş portföyünü genişletti.

    Liderlik Değişimi

    William Cho, CEO olarak görev yaptığı dört yıl boyunca sürdürülebilir büyüme için sağlam bir temel oluşturduktan sonra, sağlıklı bir liderlik geçişini desteklemek için görevinden ayrılacak.

    1987 yılında LG’ye katılan ve 37 yılını şirkete adayan Cho, LG’nin faaliyet alanını beyaz eşyanın ötesine taşıyarak mobilite ve ticari alanlar gibi sektörlere genişletti ve LG’yi farklı alanlarda müşteri deneyimini birbirine bağlayan ve genişleten bir Akıllı Yaşam Çözümleri Şirketi haline getirmek için orta ve uzun vadeli bir vizyon oluşturdu. Stratejik yönelimi, temel iş alanlarında performansı, B2B, donanım dışı ve D2C alanlarında büyümeyi, yüksek potansiyelli Küresel Güney pazarlarına genişlemeyi ve yeni iş alanlarının keşfedilmesini önceliklendirdi. Bunların her biri, LG’nin gelecekteki büyüme stratejisinde önemli kilometre taşları haline geldi.

    LG’nin iki temel B2B ayağı olan araç çözümleri ve ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) alanlarındaki büyümeyi daha da hızlandırmak için şirket, Araç Çözümleri (VS) Şirketi Başkanı Eun Seok-hyun ve Eko Çözümler (ES) Şirketi Başkanı James Lee’yi başkanlığa terfi ettirdi.

    Beyaz Eşya Çözümleri (HS) Şirketi’nde ise satış ve strateji alanlarında geniş deneyime sahip olan ve küresel pazarlar hakkında derin bir anlayışa sahip olan Kwack Do-yeong, LG Electronics Kuzey Amerika Bölge Temsilcisi ve LG Electronics ABD Başkanı olarak atandı.

    2026 Organizasyonel Yeniden Yapılanma

    Bu yılki organizasyonel değişiklikler, hızlı dışsal değişimlere yanıt verebilen daha çevik bir karar alma yapısı oluşturmak için verimliliği artırmayı amaçlarken, LG’nin orta ve uzun vadeli portföy stratejisini hızlandırmak için seçici ve odaklanmış operasyonları güçlendirmeye odaklanıyor.

    LG, mevcut dört şirketli yapısını koruyarak şirket düzeyinde hızlı ve hesap verebilir karar alma sürecini sürdürecek. İşletmeler arasında benzer ve birbirine yakın işlevler, operasyonları kolaylaştırmak ve uygulama verimliliğini artırmak için entegre edilecek.

    Lyu’nun CEO olarak atanmasıyla, daha önce Mutfak Çözümleri İş Birimi’nin Başkanı olan İcra Başkan Yardımcısı Baek Seung-tae, Beyaz Eşya Çözümleri Şirketi’nin liderliğini üstlenecek. Baek, Yaşam Çözümleri ve Mutfak Çözümleri İş Birimleri’nin başında görev yaparak küresel beyaz eşya rekabet gücünü güçlendirmiş ve değişen pazar koşulları altında küresel üretim stratejilerini ilerletmek için uygun bir konumda bulunuyor. Medya Eğlence Çözümleri (MS), VS ve ES Şirketleri’nin Başkanları, sürekliliği ve stratejik ivmeyi sağlamak için görevlerinde kalacak.

    Gelecek odaklı ve yüksek potansiyelli işletmeler için büyüme temellerinin güçlendirilmesi

    Organizasyonel verimlilikle paralel olarak LG, HVAC, webOS ve robotik gibi yüksek potansiyelli iş alanlarını hızlandırmak için yeni motorlar kuruyor.

    – HS Şirketi, küresel yerleşik ve inşaatçı odaklı işlerini büyütmek için HS B2B Yurtdışı Satış Bölümü’nü kuracak ve Yerleşik/Pişirme İş Bölümü’nü bir İş Birimi’ne yükseltecek.

    – HS Robotics Lab, Chief Technology Office’in Advanced Robotics Lab’ından seçilen fonksiyonları entegre ederek yeni kurulacak. Humanoid Robot Görevini yöneten Araştırma Görevlisi Lee Jae-wook, laboratuvarın başına geçecek.

    – MS Şirketi, TV ve IT iş kollarını tek bir birim haline entegre edecek ve ürün rekabet gücünü artırmak için Ekran Ürün Geliştirme Grubu kuracak. webOS Reklam İş Departmanı, webOS tabanlı hizmet operasyonlarının genişletilmesine yönelik desteği güçlendirmek için bir İş Birimi olarak yükseltilecek.

    – ES Şirketi, veri merkezi soğutma, havalandırma, soğutma ve nükleer enerji için HVAC         çözümlerine odaklanan yeni bir uygulamalı iş bölümü kuracak ve aynı zamanda yerelleştirilmiş, uçtan uca yurtdışı operasyonlarını desteklemek için ES M&A Bölümü ve ES Yurtdışı Satış Bölümü’nü faaliyete geçirecek.

    –     Teknoloji Direktörlüğü bünyesinde, yeni bir HS İleri Araştırma Laboratuvarı temel teknoloji rekabet gücünü artıracak ve kuantum ve dağıtık hesaplama ile yeni nesil güvenlik gibi yeni teknolojilerdeki liderliği güçlendirmek için bir Yeni Nesil Hesaplama Laboratuvarı kurulacak.

    – Şirket çapında yapay zeka dönüşümünü hızlandırmak için, mevcut DX Merkezi ve İş Süreçleri İnovasyon Bölümü yeni bir organizasyon olan AX Merkezi’ne entegre edilecek. DX Merkezi’nin eski başkanı olan Kıdemli Başkan Yardımcısı Cho Jung-bum’un liderliğinde, AX Merkezi yapay zeka benimsenmesini hızlandırmak, operasyonel verimliliği artırmak, Ar-Ge’yi ilerletmek ve çalışanların yetkinliklerini güçlendirmek için öncü rol üstlenecek.

    Tüm atamalar ve yapısal değişiklikler 1 Aralık 2025 tarihinde, terfiler ise 1 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe girecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.