DOLAR 32,3075
EURO 34,7935
ALTIN 2401,898
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    M. Onur Sarıbay: Bir süredir beklemede olan alıcı konuta koştu

    M. Onur Sarıbay: Bir süredir beklemede olan alıcı konuta koştu
    18.02.2022
    A+
    A-

    TÜİK Ocak ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. TÜİK Ocak 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. TURYAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Onur Sarıbay “Bir süredir beklemede olan alıcı konuta koştu” dedi.

    TÜİK rakamları ocak ayı için gayet güzel geldi. Türkiye genelindeki ocak ayı konut satışlarına bakıyoruz bir önceki yıla göre yüzde 25,1 oranında artış göstermiş. İpotekli konut satışlarına bakıyoruz; yine ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,4 artış var. Bu bize bir süredir beklemede kalan potansiyel alıcıların konut almaya başladığını gösteriyor. Biz bunu kendi verilerimizde de görüyoruz. Kısaca beklemedeki alıcı konuta koştu diyebiliriz. Fiyatların oturması, istikrarın sağlanması her sektör için gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren tüm iş kollarını yakından ilgilendiriyor. Alıcılar ve satıcılar açısından yapılması beklenen bazı düzenleme ve teşvikler de hayata geçerse o zaman bizler de hareketli günlerimize çok daha hızlı kavuşmuş olacağız. Şu anda konutta KDV indirimi ile ilgili bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Çerçevesi tam netleşmese de konunun gündeme gelmesi bile bir umut verdi. Eğer KDV indirimi sağlanırsa mutlaka bir hareket yaşanacaktır. Sektörün zaman zaman böyle dokunuşlarla hareketlendirilmesine her zaman ihtiyaç var.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.