DOLAR 32,4903
EURO 34,7729
ALTIN 2489,891
BIST 9543,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Maden Suyu tüketiminde yurt dışının gerisinde kaldık

    Maden Suyu tüketiminde yurt dışının gerisinde kaldık
    30.03.2020
    A+
    A-

    Yarım asrı aşkın bir süredir sektörde olan, kalite ve sağlığı daima ön planda tutan Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan MAG Business’a özel verdiği röportajında başarılarını, yeni projelerini ve hedeflerini anlattı.

    Türkiye’nin hemen hemen her gölgesine ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Niyazi Ercan “Yurt dışı pazarına yönelik çalışmalarımız da mevcut ve şu anda 27 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Başta Kıbrıs olmak üzere, Almaya, Fransa, Irak, Dubai, Arabistan gibi ülkelere ürünlerimizi göndermekteyiz. Yeni yatırımlarla hem üretimimizi hem ihracatımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Maden suyu tüketimi yurt dışında daha fazla, insanlar su yerine mineralli su dedikleri maden suyunu tüketiyorlar. Tabii yurt dışında yeteri kadar maden suyu kaynağı olmadığından ithal ediyorlar. Türkiye de maden suyu kaynakları yönünden zengin bir ülke olarak en çok ihracat gerçekleştiren ülkelerin başında geliyor. Çünkü Avrupa ülkelerinde maden suyu tüketimi çok yaygındır ve bu konuda yerleşmiş önemli bir alışkanlık vardır. Türkiye’de de maden suyunu sofra içeceği haline getirmek istiyoruz” dedi.

    Beypazarı Maden Suyu’nun yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Niyazi Ercan “Beypazarı Maden Suyu olarak yatımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Mart ayında devreye alacağımız yeni üretim hattımızla daha fazla noktaya ulaşacağız. Ayrıca meyve aromalı şişelerimizi de yenileyerek 2020 yaz ayında satış noktalarında boy göstermeye hazırlanıyoruz. Sade maden suyumuz için ise Beypazarı ile bütünleşen ve markamızın sembolü haline gelen klasik şişemizle raflarda olmaya devam edeceğiz. Ambalaj ve etiketlerde yaptığımız bir dizi yenilikle de bu yaz tüketicimizle yepyeni buluşma için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Maden suyu tüketimi olarak Avrupa’nın çok gerisinde kaldığımızı ifade eden Ercan sözlerine şunları ekledi: “Her geçen gün toplumumuzun bilinçlenmesiyle maden suyu kullanım oranlarının da arttığı görülmektedir. Örneğin Almaya’da bir kişi yılda 85 litre, İspanya’da 77 litre, Belçika’da 90 litre maden suyu tüketirken bu rakam Türkiye’de 12 litre civarında kalmaktadır. Ancak bu rakam yıllar içerisinde artış göstermektedir. Türkiye’de 2010 yılında 1 kişi, bir yılda 6,4 litre maden suyu tüketiyorken; bu rakam 2019 yılında 12 litreye çıkmıştır. Yani son 10 yılda Türkiye’de kişi başı tüketim Dünya ve Avrupa ortalamasının çok gerisinde olmasına rağmen kendi içinde iki katı yükselmiştir. Toplumsal bilincin artmasıyla bu rakamlar çok daha yüksek seviyeye çıkacaktır.”

    Yarım asrı aşkın bir süredir sektörde olan, kalite ve sağlığı daima ön planda tutan Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan ile başarılarını, yeni projelerini ve hedeflerini konuştuğumuz röportajımız sizlerle…

    Markanızdan ve sektörde bulunduğu konumdan bahsedebilir misiniz?

    1957 yılında kurulan Beypazarı Maden Suyu bugün 60 bin m2 kapalı alana kurulu ve sektörünün en büyüğü olma özelliği taşıyan tesisinde, saatte 300 bin şişe üretim kapasitesine sahip ve 4 milyar şişelik pazarın 1 milyarlık kısmını elinde bulunduran bir maden suyu şirketi konumundadır. Beypazarı Maden Suyu 30 şirketlik pazar içerisinde tek başına tüketimin dörtte birini karşılıyor. 60 bin metrekarelik kapalı alan içerisinde üretim yapan Beypazarı Maden Suyu, kaliteden ve sağlıktan asla ödün vermeden Türk halkına her zaman doğal ve sağlıklı maden suyunu içirmeyi hedefliyor.

    Güncel ihracat çalışmalarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

    Türkiye’nin hemen hemen her bölgesine ulaşmaya çalışıyoruz ve tüketicinin beğenisi ile yurt içi pazarından en büyük payı alan firma olmayı başardık. Yurt dışı pazarına yönelik çalışmalarımız da mevcut ve şu anda 27 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.

    Başta Kıbrıs olmak üzere, Almaya, Fransa, Irak, Dubai, Arabistan gibi ülkelere ürünlerimizi göndermekteyiz. Yeni yatırımlarla hem üretimimizi hem ihracatımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Maden suyu tüketimi yurt dışında daha fazla, insanlar su yerine mineralli su dedikleri maden suyunu tüketiyorlar. Tabii yurt dışında yeteri kadar maden suyu kaynağı olmadığından ithal ediyorlar. Türkiye de maden suyu kaynakları yönünden zengin bir ülke olarak en çok ihracat gerçekleştiren ülkelerin başında geliyor. Çünkü Avrupa ülkelerinde maden suyu tüketimi çok yaygındır ve bu konuda yerleşmiş önemli bir alışkanlık vardır. Türkiye’de de maden suyunu sofra içeceği haline getirmek istiyoruz.

    Maden suyu denince akla ilk gelen markalardan biri olan Beypazarı Maden Suyu’nun yeni yatırımları hakkında bilgi verir misiniz?

    Beypazarı Maden Suyu olarak yatımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Mart ayında devreye alacağımız yeni üretim hattımızla daha fazla noktaya ulaşacağız. Ayrıca meyve aromalı şişelerimizi de yenileyerek 2020 yaz ayında satış noktalarında boy göstermeye hazırlanıyoruz. Sade maden suyumuz için ise Beypazarı ile bütünleşen ve markamızın sembolü haline gelen klasik şişemizle raflarda olmaya devam edeceğiz. Ambalaj ve etiketlerde yaptığımız bir dizi yenilikle de bu yaz tüketicimizle yepyeni buluşma için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.

    Beypazarı markasının maden suyu pazarındaki konumu ve gelecek dönem hedefleri nelerdir?

    Maden suyu sektörünün lider firması olarak içecek pazarını değerlendirdiğimizde, gelecekte bu pazarın daha da artacağını sektörün hareketleneceğini öngörüyoruz. Çünkü maden suyunun önemi, sağlığa ve sağlıklı yaşama katkıları anlaşılıyor ve benimseniyor.

    Maden suyunda kişi bazlı tüketim bakımından Türkiye ve diğer ülkeler arasında istatistiksel olarak nasıl bir durum söz konusu?

    Maden suyu tüketimi olarak Avrupa’nın çok gerisinde olsak da, her geçen gün toplumumuzun bilinçlenmesiyle maden suyu kullanım oranlarının da arttığı görülmektedir. Örneğin Almaya’da bir kişi yılda 85 litre, İspanya’da 77 litre, Belçika’da 90 litre maden suyu tüketirken bu rakam Türkiye’de 12 litre civarında kalmaktadır. Ancak bu rakam yıllar içerisinde artış göstermektedir. Türkiye’de 2010 yılında 1 kişi, bir yılda 6,4 litre maden suyu tüketirken; bu rakam 2019 yılında 12 litreye çıkmıştır. Yani son 10 yılda Türkiye’de kişi başı tüketim Dünya ve Avrupa ortalamasının çok gerisinde olmasına rağmen kendi içinde iki katı yükselmiştir. Toplumsal bilincin artmasıyla bu rakamlar çok daha yüksek seviyeye çıkacaktır.

    Firmanızın 2020’deki büyüme, pazar payı hakkında bilgi vererek nasıl geçtiğini açıklar mısınız?

    1957 senesinden bu yana maden suyu sektöründe hizmet vermekteyiz. Yıllardır sektördeki liderliğimizi de tüketicilerimizin takdiri sayesinde sürdürüyoruz. Bunu sağlamamızdaki en önemli husus üretimimiz esnasında halkın sağlıklı ürün tüketme hakkına verdiğimiz değer. Bu nedenle yıllardır maden suyunu en güvenli şekilde muhafaza eden cam şişede ve en steril şekilde şişeliyoruz. Şu an 27 ülkeye ihracatımız devam ediyor. Şirket olarak bizim asıl hedefimiz Türk halkının maden suyu bilincini artırarak daha fazla maden suyu tüketmelerini sağlamak. Sade ürünlerimizin yanı sıra meyve aromalı ürünlerimizi ve gazozumuzu da halkımızın beğenisine sunuyoruz.

    Sektörümüz ile ilgili teknolojik yenilikleri yakından takip ediyoruz. Ürün portföyümüzü müşterilerden gelen talepler doğrultusunda çeşitlendiriyoruz. İşimizi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz, firmamıza hem fiziki olarak tesisler hem de insan kaynağı anlamında yatırım yapmaya devam ediyoruz.

    Yeni üretim hattımız, kapasitemizi yüzde 30 oranında artıracak olup, hem sektörümüzü hem de sektördeki pazar payımızı büyütmeye devam edecektir.

    En büyük hedefimiz ise daha çok ülkede, daha fazla pazar payına sahip olarak Türk maden suyuna herkesin ulaşmasını sağlamaktır.

    2019 yılında aldığınız ödüllerle başarınızı taçlandırdınız. Hangi ödüllerdi bunlar, hatırlayabilir miyiz?

    Sadece bu sene değil bundan önceki senelerde de kalitemizi tescilleyen ödüller aldık. Bunları kısaca özetleyecek olursak Dünya Kalite Ödülü (2012-2018), Avrupa Kalite Ödülü (2010-2018), Güvenilir Marka Ödülü (2011), Güvenilir Gıda Ödülü (2012-2013), Kalite Ödülü (2015), Tüketici Ödülü (2010-2012), Marka Lideri Ödülü (2016), Yılın İnovatif İçecek Markası Ödülü (2019)

    Yarım asrı aşkın bir süredir sektörde olan ve ürettiği ürünlerle kalite standardını yakalamayı başaran bir firma olarak, tüketicilerimizin bize duyduğu güvene teşekkür ediyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.