DOLAR 32,4272
EURO 34,7457
ALTIN 2435,687
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mapei’den Kanada, Danimarka ve Suudi Arabistan’da yeni yatırımlar

    Mapei’den Kanada, Danimarka ve Suudi Arabistan’da yeni yatırımlar
    20.02.2024
    A+
    A-

    apı endüstrisi için kimyasal üretiminde öncü bir grup olan Mapei, yeni yatırımları ile tüm dünyada büyümeye devam ediyor. Son olarak Kanada, Danimarka ve Suudi Arabistan’da yeni yatırımlar yapan Mapei, yapı kimyasalları alanında tüm dünyadaki liderliğini sürdürme konusunda emin adımlarla ilerliyor.

    Yapı endüstrisi için dünyanın önde gelen kimyasal üreticilerinden Mapei, Kanada’da zemin ve duvarlar için profil ve kaplama üretiminde uzman marka Diaplas’ı, Suudi Arabistan’da ise su yalıtım sistemleri üretimi ve pazarlamasında lider bir şirket olan Bitumat’ı satın alarak küreselleşme stratejisini sürdürüyor. Mapei ayrıca Danimarka’da operasyonlarını Vejen, Jutland’da yeni ofisler, bir depo ve beton katkıları üretimi için bir tesis barındıracak 15.000 m2’lik bir fabrika satın alarak genişletti.

    LOJİSTİK AÇIDAN GİDEREK DAHA VERİMLİ OLABİLİRİZ

    Mapei CEO’su Veronica Squinzi: “2022 yılında Avrupalı profil ve kaplama üreticisi Profilpas’ı devralmamızın ardından, Kanada’da Diaplas’ı satın almamız ürün portföyümüzü genişletmeye yönelik süregelen kararlılığımızla mükemmel bir uyum içinde. Bu yatırım ile Kanada’da müşterilerimize hizmet verirken lojistik açıdan giderek daha verimli olabiliriz” dedi.

    ORTA DOĞU’DA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

    Mapei için ciddi büyüme alanlarından biri olan Orta Doğu’da, 2022’de şirket gelirleri %37,6 oranında artarken son yıllarda Birleşik Arap Emirlikleri’nde ve Suudi Arabistan’da önemli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz diyen Mapei CEO’su Marco Squinzi, “Bitumat’ın satın alınması, Ortadoğu bölgesindeki operasyonlarımızı ve üretimimizi güçlendirmemize ve özellikle 2029’daki Asya Kış Oyunları ve 2034’teki Dünya Kupası göz önüne alındığında, ülke genelinde altyapı, turizm, konut ve eğlence projelerinin inşasını öngören Vizyon 2030 kalkınma programına daha aktif bir şekilde dahil olmamıza olanak tanıyor” şeklinde konuşurken Mapei CEO’su Veronica Squinzi ise şunları ekledi:

    “Mapei, fütüristik Neom bölgesinden Expo 2030’un yapılacağı başkent Riyad’a, Kızıldeniz’deki kıyı geliştirme operasyonundan Hegra arkeolojik alanındaki tarihi mirasın korunmasına kadar ülke genelindeki çok sayıda projeye teknik çözümlerini ve son teknoloji ürünlerini halihazırda tedarik ediyor. Bitumat’ı devralmamız, bölgedeki büyüme stratejimizi sürdürürken portföyümüzü yeni ürünlerle zenginleştiriyor.”

    DANİMARKA YATIRIMIMIZ KUZEY AVRUPA OPERAYONLARIMIZI GENİŞLETECEK

    Mapei Group CEO’ları Veronica ve Marco Squinzi Danimarka’daki yeni kaynaklarını, başta beton katkıları olmak üzere yüksek performanslı ürünler ve çözümler geliştirmek ve üretmek için kullanacaklarını belirterek şu açıklamalarda bulundular;

    “Danimarka’daki faaliyetlerimizi artırmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu aksiyon, globalleşme ve yerelleşme stratejimizde önemli bir kilometre taşıdır. Tesisin satın alınması, ülkenin her yerindeki müşterilerimize özel ürünler sunma ve mükemmel hizmet sağlama becerimizi daha da geliştirecek. Mapei’nin halihazırda Norveç, İsveç ve Finlandiya’daki fabrikaları ve satış ofisleri aracılığıyla faaliyet gösterdiği Kuzey Avrupa’daki operasyonlarını genişletiyor. Grubun gücü, her bir pazara doğrudan hizmet verebilmek için söz konusu bölgelere ve onların farklı ihtiyaçlarına odaklanan coğrafi çeşitlilikten kaynaklanıyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.