DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MAPIC 2022’de Türk perakende markaları 3000 üzerinde B2B ile Fransa’dan dönüyor!

    01.12.2022
    A+
    A-

    ALKAŞ’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı, Türk perakende sektörünün öncü markalarının yurtdışına açılma hedeflerini destekleyen MAPIC, 29 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Fransa Cannes’da 26. defa gerçekleştirildi. 3 günde toplam 6000’e yakın ziyaretin gerçekleştirildiği fuarda uluslararası arenaya Türki perakende markalarının tek çatı altında tanıtmak için İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) önderliğinde kurulan Turkish Brands standında, global hedefler doğrultusunda büyük adımlar atıldı. Türk perakende markaları, hedeflenenin de üzerinde B2B görüşmeleri gerçekleştirerek globalleşme yolundaki kararlılıklarını ortaya koydular.

    Fuara katılan Türk markalarının üst düzey temsilcileri uluslararası katılımcılar ile fuar genelinde 3000 üzerinde B2B gerçekleştirildi. İHKİB önderliğinde kurulan Turkish Brands standında yer alan AC&co, Chakra, D’s Damat, Ipekyol, Kiğılı, Madame Coco, NaraMaxx, Nebim, Penti ve Perspective yerini alırken fuara standla katılan diğer firmalar arasında ise Polin, Tavuk Dünyası Gagava standı ile Food and beverage ve Cloud4Feed Retail Tech Lab alanındaki standı ve Inovasyon Stage’de gerçekleşen sunumuyla MAPIC’te yerini aldı. Defacto; müşteri deneyimi, Getir Fransa ise Lojistik ve Perakende konulu konuşmalarıyla konferans programında yerini alırken, Alkaş Türkiye temsilciliği aracılığıyla stant ile fuara katılan Özbekistan – Tashkent City Mall MAPIC açılış partisinde ana sponsor olarak yerini alarak yurt dışı hedefleri doğrultusunda ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

    Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, büyük bir başarıyla tamamlanan MAPIC 2022’nin bir önceki yıla göre oldukça kaliteli gerçekleştiğini belirterek, “Bu yıl coşku dolu bir fuar gerçekleşti. Teknoloji alanının MAPIC’te büyüyeceğini hissediyoruz. Türkiye olarak Turkish Brands de son derece kuvvetli gittik ve hatta oradaki teknoloji firmalarının verdiği bilgilere göre en çok ziyaret edilen stant olarak fuarda yer aldık. Türkiye’den yaklaşık 70 marka MAPIC Fuarı’nda temsil edildi. Turkish Brands çatısı altında 10 Türk perakende markası ve diğer 3 marka stantla temsil edilirken, münferit katılımlarla beraber yaklaşık 150 kişi olarak MAPIC Fuarı’nda yerimizi aldık.

     Tüm MAPIC boyunca günde en az 15 B2B yapıldığını ve Türk markalarının bu ticareti özlediğini gördük. Gelecek yıl yiyecek – içecek sektörü markalarımızla da bu fuarda yer alacağız. Türk markaları beklenenin üstünde B2B gerçekleştirdi. Artık MAPIC’te Türk markalarının yeri oturdu ve aranılan bir stant olarak yerimizi aldık. Bu durum bizim için çok gurur verici.” sözleriyle yorumladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.