DOLAR 32,5283
EURO 34,8038
ALTIN 2435,535
BIST 9725,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Marriott International, 2022’nin sonuna kadar beklenen 10 açılışla Türkiye’de büyümesini sürdürüyor

    Marriott International, 2022’nin sonuna kadar beklenen 10 açılışla Türkiye’de büyümesini sürdürüyor
    19.08.2021
    A+
    A-

    Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR), 2022’nin sonuna kadar 10 otel açma hedefiyle Türkiye’deki portföyünü genişletme planlarını açıkladı. Planlanan açılışlarla birlikte, 2022’nin sonuna kadar şirketin Türkiye’deki portföyü sekiz pazarda 43 otel ve 7.000’i aşkın odaya ulaşacak. Pazara yönelik uzun vadeli odağına vurgu yapan şirket, yakın zamanda Four Points by Sheraton markası altında iki yeni anlaşma imzaladığını duyurdu.

     

    Marriott International Türkiye İş Geliştirme Direktörü Begüm Kaya, “Marriott International’ın Türkiye pazarında başarılı operasyonlarla dolu güçlü bir geçmişi var” dedi. “Zengin marka portföyümüz, birinci sınıf dağıtım ve rezervasyon platformumuz ve kapsamlı sadakat ve seyahat programımız Marriott Bonvoy ile yatırımcılarımızın ve iş ortaklarımızın Türkiye’de bize duydukları güvene minnettarız”.

     

    Ülke Genelinde Odaklı Hizmet Tesislerinde Devam Eden Güçlü Büyüme

     

    Marriott International, Four Points by Sheraton ve Residence Inn by Marriott gibi markaları içeren odaklı hizmet portföyüyle büyümeye devam ediyor. Four Points by Sheraton, bu yıl açılması planlanan Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane ve 2022’de açılması öngörülen Four Points by Sheraton Elazığ projeleriyle Türkiye pazarındaki ivmesini artırıyor.

     

    Ülkedeki uzun süreli konaklama talebini karşılamak için şirketin, uzun dönem konaklama markası Residence Inn by Marriott’u, bu yıl içerisinde açılması planlanan Residence Inn by Marriott İstanbul Ataşehir oteliyle tanıtması bekleniyor. Marka, tam donanımlı mutfakları, ayrı oturma ve uyku alanları bulunan esnek süitleri ile modern ev konforu arayan konuklar ve iş-tatil seyahatlerini birleştiren turistler için mükemmel bir çözüm sunuyor.

     

    Mülk sahiplerinin Mariott’un Premium markalarına olan ilgisi

     

    Şirketin ünlü premium markaları da Türkiye pazarındaki büyümenin itici gücü olmaya devam ediyor. Orientbank Hotel İstanbul, Autograph Collection’ın kısa süre önce gerçekleşen açılışının ardından, İstanbul’da iki yeni Autograph Collection otelinin daha açılması planlanıyor – The BurdockAutograph Collection 2021’de Karaköy’de, Orient Occident Hotel, Autograph Collection 2022’de İstanbul’da tarihi yarım adada açılacak. Bağımsız otelcilere, Marriott International’ın güçlü dağıtım, satış ve sadakat platformundan yararlanma fırsatı sunan Autograph Collection markası, şirket ölçeğinin gücünden yararlanırken otellerin özgür ruhlarını ve bireyselliklerini korumalarına imkan tanıyor.

     

    Misafirlerine kusursuz bir seyahat deneyimi için tam olarak ihtiyaç duydukları her şeyi sağlayan Delta Hotels by Marriott, 2019 yılında Delta Hotels by Marriott İstanbul Haliç’in açılışıyla Türkiye pazarına giriş yaptı. Markanın, 2021 yılı sonunda Delta Hotels by Marriott İstanbul Levent‘i açması planlanıyor.

     

    Dünyada bir marka tasarım dönüşümünden geçen Sheraton Hotels & Resorts, Türkiye’deki popülaritesini korumaya devam ediyor. Sheraton İstanbul City Center ve Sheraton İstanbul Levent’in açılışlarının ardından markanın önümüzdeki yıl Sheraton İstanbul Esenyurt’u açması bekleniyor. Yerli müşteriler ve misafirlerin bir araya geldiği bir buluşma noktası olan köklü marka Sheraton’un yeni konsepti sosyalleşmeyi, üretkenliği, kişiselleştirmeyi mümkün kılan hizmetler ve tasarımlar sunuyor. Şirketin amiral markası Marriott Hotels de çok yeni açılan İzmir Marriott Hotel ile Türkiye’deki portföyünü daha da büyütmeyi planlıyor.

     

    Markalı Rezidanslara Artan Talep

     

    Türkiye’de markalı rezidanslara yönelik de güçlü bir talep görüyoruz. Tüketiciler kendilerine uygun bir yaşam tarzı, bir dizi olanak ve hizmet sunan konutlara yönelirken, gayrimenkul geliştiricileri ise ürünlerini güvenilir markalarla farklılaştırmaya ve daha üst segmente taşımaya çalışıyor. Marriott International olarak şu anda Türkiye’de Le Méridien Residences Bodrum ve The Ritz-Carlton Residences, Bodrum da dahil olmak üzere üç tane markalı konut projemiz var. Yakın zamanda açılan The Ritz-Carlton Residences, Bodrum Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki ilk bağımsız markalı konut (yanında otel yer almayan markalı konut) projemiz.

    2022 yılında şirketin The Ritz-Carlton Residencesİstanbul ve The Residences at Sheraton İstanbul Esenyurt‘u açması bekleniyor.

     

    Dönüşüm Fırsatlarında Artış

     

    Şirketin pazardaki büyümesinin büyük bir kısmı geçmişte yeni inşa edilen otellerden oluşsa da, hali hazırda dönüşüm fırsatlarında ciddi bir artış söz konusu. Şirket, son iki yılda ülke genelinde altı dönüşüm anlaşması imzaladı. Şirket 2019’dan beri, Sheraton İstanbul City Center ve Sheraton İstanbul Levent de dahil olmak üzere bu projelerden beş tanesini hali hazırda Marriott International markası altında işletmeye açtı.

     

    Ayrıca, kullanım amacı değişiklik gösteren yeniden uyarlama projelerine olan ilgi de artıyor. Son üç yılda şirket, JW Marriott Istanbul Bosphorus ve The Burdock, Autograph Collection dahil olmak üzere Türkiye’de dört farklı kullanım amacı olan binayı otele dönüştürmek üzere sözleşme imzaladı.

     

    Türkiye, her biri farklı segmentte, farklı deneyimler sunan Marriott International’ın 17 markasına ev sahipliği yapıyor. Şu anda Türkiye’de bulunan markalar şunlardır:

    Lüks segmentte: JW Marriott, St. Regis Hotels & Resorts, The Ritz-Carlton, W Hotels, The Luxury Collection ve EDITION

    Premium segmentte: Marriott Hotels, Sheraton, Renaissance Hotels, Le Meridien, Autograph Collection, Delta Hotels by Marriott ve Design Hotels;

    Odaklı hizmet segmentinde: Courtyard by Marriott, Four Points by Sheraton, Aloft Hotels ve AC Hotels by Marriott.

     

     

     

    Editöre Not:

    Bu basın bülteni, beklenen otel açılışları ve marka başlangıçları dahil olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri federal menkul kıymetler yasalarınca “ileriye dönük beyanlar”; belirli markalara ve belirli teklif veya anlaşma türlerine yönelik ilgi ve talep; büyüme hattımız ve gelecekteki genişlememiz; gelecekte beklenen olaylar ve tarihsel gerçek olmayan beklentilerle ilgili benzer ifadeler içermektedir.

     

    Marriott International (“biz”) sizi bu beyanların gelecekteki performansın garantisi olmadığı, açıklamaların aşağıda belirttiğimiz ve Form 10-Q’daki en son Üç Aylık Raporumuz veya Form 10-K’daki Yıllık Raporumuz da dahil olmak üzere ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyalarımızda tanımlanan diğer risk faktörleri doğrultusunda doğru bir şekilde tahmin edemeyeceğimiz çok sayıda belirsizliğe tabi olduğu konusunda sizi uyarıyor. Bu basın bültenindeki ileriye dönük ifadeleri etkileyebilecek riskler arasında şunlar vardır: etkili aşıların veya tedavilerin mevcudiyeti ve dağıtımı dahil olmak üzere COVID-19’un süresi ve kapsamı; pandeminin seyahat ve grup işlerine yönelik talep üzerindeki kısa / uzun vadeli etkisi ve tüketici güveni düzeyleri; seyahat ve/veya yüz yüze toplantıların sınırlandırılması, yasaklanması, konaklama veya diğer tesislere doluluk veya diğer kısıtlamalar getirilmesi dahil olmak üzere hükümetlerin, işletmelerin ve bireylerin pandemiye karşı aldığı veya alabilecekleri tedbirler; COVID-19’un işsizlik oranları ve isteğe bağlı tüketici harcamaları üzerindeki etkisinin süresi ve büyüklüğü; pandeminin küresel ve bölgesel ekonomiler, seyahat ve ekonomik faaliyetler üzerindeki etkisi ve pandemiye karşı alınan önlemler; mülk sahiplerinin ve franchise sahiplerinin COVID-19’un etkilerini ne kadar başarılı yönettiği; pandemi bittiğinde dünyanın iyileşme hızı; kilit küresel pazarlarda genel ekonomik belirsizlik ve küresel ekonomik koşulların kötüleşmesi veya düşük ekonomik büyüme seviyeleri; otellerimizde işletme maliyetlerini azaltmak ve/veya belirli sağlık ve temizlik protokollerini iyileştirmek için bizim, mülk sahiplerinin ve franchise sahiplerinin atmış olduğu ve atmaya devam edebileceği adımların etkileri; çalışan izinlerimizin ve azaltılmış çalışma haftası programlarımızın, gönüllü geçiş programımızın ve diğer yeniden yapılandırma faaliyetlerimizin etkileri; konaklama sektöründe ve işgücü piyasasındaki rekabet koşulları; müşteriler ve mülk sahipleri ile ilişkiler; ve otellerin büyümesini ve yenilenmesini finanse etmek için sermayenin mevcudiyeti. Bu faktörlerden herhangi biri, gerçek sonuçların bu basın bülteninde ifade ettiğimiz veya ima ettiğimiz beklentilerden önemli ölçüde farklı olmasına neden olabilir. Bu ileriye dönük beyanları, bu basın bülteni tarihi itibariyle yapıyoruz ve yeni bilgiler, gelecekteki olaylar veya başka bir nedenle herhangi bir ileriye dönük beyanı kamuya açık olarak güncelleme veya revize etme yükümlülüğünü üstlenmiyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.