DOLAR 32,5679
EURO 34,8805
ALTIN 2437,309
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MasterChef Türkiye yarışmacılarından Duygu Acarsoy kimdir nerelidir mesleği nedir?

    MasterChef Türkiye yarışmacılarından Duygu Acarsoy kimdir nerelidir mesleği nedir?
    05.08.2020
    A+
    A-

    MasterChef Türkiye’de final turunda günün kazanan ismi Duygu Acarsoy oldu. TV8 ekranlarından heyecanla takip edilen yarışmada yoğun talep üzerine eleme turları, önceki sezonlara göre daha uzun sürüyor. Dün başlayan final turunda MasterChef 2020’nin ana kadro yarışmacısı olacak 16 isim belirlenecek. Bu mücadeleyi kazanan ve MasterChef’in 16 kişilik kadrosuna girmeyi başaran Duygu Acarsoy kimdir, kaç yaşında, nereli?

    MASTERCHEF 2020 ANA KADROSU NASIL BELİRLENİYOR?

    MasterChef Türkiye’de final turuna 28 yarışmacı kalmıştı. Bu yarışmacılar, on dörderli iki gruba ayrıldı. Bu gruplarda yer alan yarışmacılar, her gün iki oyun oynayacak. İlk oyun klasik bir yemek olacak. Bu yemeği en iyi yapan altı yarışmacı, ikinci oyunda verilen bir ana malzeme ile yaratıcı bir yemek yapacak. Bu oyunu kazanan isim, MasterChef 2020 ana kadrosuna giren yarışmacı olacak. Bu şekilde her gün bir isim seçilecek.

    MASTERCHEF DUYGU ACARSOY KİMDİR?

    Duygu Acarsoy, 35 yaşında. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Duygu Acarsoy, özel bir üniversitede eğitmen şef olarak çalışıyor. Yarışmaya Ankara’dan katılıyor. Profesyonel pasta ve ekmekçilik eğitimi almış (İspanya ve Almanya’da ekşi mayalı ekmekler). Ayrıca dondurma ve sorbe üzerine eğitimleri de mevcut. Sektörde 3,5 senedir eğitmen olarak çalışıyormuş.

    Mutfağa girmesine neden olan olay, bundan on yıl önce evlendiği kişinin onu ilk haftada dolandırılmış. Daha sonra psikolojik yardım almak yerine mutfağa girmeye karar vermiş. Sonrasında profesyonel eğitimler almaya başlamış. Mutfağın ona terapi gibi geldiğini, mutfağa girdiği zaman inanılmaz mutlu olduğunu söyledi. Kötü bir şey yaşadığını ama bunun iyi bir şeye vesile olduğunu söyledi.

    Sıcak sebzeli bir yatak üstünde portakallı kapari soslu balık yapan Duygu Acarsoy,  MasterChef Türkiye’de Somer şef ve Danilo şeften eve oyu alarak üst tura çıktı.

    FİNAL TURUNA NASIL ÇIKTI?

    Duygu Acarsoy, üçlü düelloda Oya Çelik ve Gamze Günalp karşı karşıya geldi. Şeflerin bu gruptan istediği yemek, süzme mercimek çorbası oldu. 45 dakika sürenin sonunda şefler tadımını yaptı ve kararlarını verdiler. Duygu Acarsoy’un hazırladığı çorbanın kıvamı, tadı ile birlikte onun çalışma şekli nedeniyle günün kazananı oldu ve MasterChef Türkiye’de final turuna çıktı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.