DOLAR 32,4927
EURO 34,782
ALTIN 2419,631
BIST 9674,2
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mehmet Erkan’dan çocuklar için yepyeni bir macera: “Kaju Adası Kardeşliği”

    Mehmet Erkan’dan çocuklar için yepyeni bir macera: “Kaju Adası Kardeşliği”
    13.04.2021
    A+
    A-

    Yazar Mehmet Erkan’ın edebiyat yolculuğundaki 11. kitabı “Kaju Adası Kardeşliği”, okuyucularıyla buluştu. Elma Çocuk yayın evinden çıkan kitap, gizemli bir ada olan Kaju’da yaşanan olağanüstü olaylar sonrasında başlayan macera dolu mücadeleyi anlatıyor. “Arzavul Tepesi” ile çok sevilen yazar, bu kez Karadeniz köyleri yerine bizi okyanusun ortasındaki esrarengiz bir adaya götürüyor.

    “Arzavul Tepesi” serisi ile çok sevilen yazar Mehmet Erkan, yayımlanan 11. kitabı “Kaju Adası Kardeşliği” ile çocuklara seslenmeye devam ediyor. Yazarın çocuk edebiyatı alanındaki 6. kitabı olan roman,   okyanusun ortasında, üzerinden ekvator çizgisi geçen gizemli bir ada olan Kaju’yu konu ediniyor.

    Meyve toplayıcılığıyla geçinen Kaju halkı, oldukça fakirdir ve zalim hükümdar Olimba’nın yumruğu altında ezilmektedir. Adada çocuklar başta olmak üzere hiç kimse yeterli beslenememekte, sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanamamaktadır. Bir gece adada olağanüstü doğa olayları yaşanır ve insanları bir anda on yıl yaşlanır. Kitabın kahramanları da sekiz, dokuz yaşındayken birden on sekiz ve on dokuz yaşında olan, yetişkin bedenli çocuk ruhlu insanlardır. Adanın zalim hükümdarı Olimba, onları yeni savaş makineleri olarak görür ancak kahramanlarımız onunla aynı fikirde değildir. Mücadele ve macera da bu noktada başlar.

    Kaju Adası Kardeşliği: Bir Özgürlük Mücadelesi

    Kitap sıra dışı ve özgün konusuyla dikkat çekiyor. Bir gecede on yıl yaşlanmak, çocukluğunu yaşayamamak okuyucunun hayal dünyasında farklı çağrışımlara neden oluyor. Buradan hareketle Kaju Adası’nda daha önce hiç görülmeyen bir mücadele başlıyor. Kitap, iyi ile kötünün mücadelesinin yanında, bir halkın özgürlüğünün ve kendi geleceğini kendisinin belirlemesinin önemini anlatıyor. Çocuk hakları özelinde insan hakları, özgürlük, demokrasi, cesaret, mücadele, barış, bilimin yol göstericiliği okuyucuya geçen kavramlardan sadece birkaçı.

    İlk Öykü ile İlk Ödül

    Mehmet Erkan henüz 21 yaşındayken ilk öyküsü “Bekir Bey” ile Türk Edebiyatı Vakfı’nın düzenlediği Ömer Seyfeddin Hikâye Yarışması’nda mansiyona değer bulundu. İlk öykü kitabı “Bir Safın Öyküsü” ile ise 2005 yılında “Varlık Dergisi” tarafından Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne değer görüldü. Yazarın öykü, çocuk edebiyatı ve iş-yönetim alanlarında da eserleri bulunuyor.

    Kitaptan

    “Fakat o gece heyecan ve korkudan hiç uyuyamayacaklar da vardı. Onlar da konsey üyeleriydi. Gerçekten de başları belada mıydı? Olimba demek onlardan bu kadar korkuyordu. Rezobe o gece şunu düşündü: ‘Demek ki biz çocuklar, gençler o kadar güçlüyüz.’ Peki, neydi onların gücü? Silahları, bombaları yoktu. Rezobe galiba sorunun cevabını kendince bulmuştu, ‘Düşüncemiz yetti. Özgürlük düşüncemiz onları korkutmaya yetti…’ ”

     

    “Size bir şey diyeyim mi çocuklar? Hayatta şunu hiç unutmayın; kim sizin düşüncelerinize, hayallerinize sınır telleri çekmeye kalkarsa oradan uzaklaşın.”

    Mehmet Erkan Hakkında

    1981 yılında Samsun’da doğdu. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, yüksek lisansını Şehir Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamladı. 2002 yılında ilk öyküsü “Bekir Bey” ile Türk Edebiyatı Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Ömer Seyfeddin Hikâye Yarışması’nda mansiyon ödülü aldı. 2005 yılında Yaşar Nabi Nayır Öykü ödülüne layık görüldü ve ilk kitabı “Bir Safın Öyküsü” yayımlandı. Öyküleri “Varlık”, “Türk Edebiyatı”, “Hece Öykü” gibi dergilerde yer alan Mehmet Erkan, “Kariyer Dergi”, “HR Dergi” gibi iş dünyası dergileri için de makaleler kaleme aldı. Hâlen özel bir şirkette insan kaynakları direktörü olarak görev yapan Mehmet Erkan, hem iş dünyası hem de edebiyat alanındaki çalışmalarına devam ediyor.

    Künye

    Yazar: Mehmet Erkan

    Yayınevi: Elma Çocuk

    Türü: Roman

    Yaş Grubu:11 +

    Birinci baskı: Mart 2021

    Sayfa sayısı:296

    Fiyatı: 32 TL

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.