DOLAR 32,2763
EURO 34,7327
ALTIN 2406,876
BIST 10267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Meltem Okyar Perdeci: 2020’de Shell Select Market sayımızı Türkiye genelinde 500’e çıkacak

    Meltem Okyar Perdeci: 2020’de Shell Select Market sayımızı Türkiye genelinde 500’e çıkacak
    29.11.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de perakende sektörünün nabzını tutan sektörün en büyük buluşma platformu Perakende Günleri’nin ikinci günü birbirinden değerli konuk ve konu başlıkları ile devam ediyor. İkinci günün sabah seansı, sektör profesyonellerinin kadın istihdamı, sürdürülebilir perakende ve marka hikâyeleri konu başlıklarındaki oturumlarıyla tamamlandı.

    Perakende Günleri’18’in ikinci günü Shell Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Okyar Perdeci’nin sunduğu ‘Shell’de Kadın Enerjisi Projesi’ ile devam etti. Perdeci konuşmasında Shell’in elde ettiği başarılara ilişkin sayısal veriler paylaşırken aşağıda yorumlarda bulundu: “Perakende Günleri’ne son 3 yıldır katılıyoruz ve bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Shell olarak dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biriyiz. Bugün burada olma sebebimiz dünyanın en büyük perakende şirketlerinden biri olmamız… Hatta tek marka altında faaliyet gösteren dünyanın en büyük perakende şirketiyiz. 70’ten fazla ülkede 44bin satış noktamız ile her gün 30 milyon müşterimize hizmet veriyoruz. Küresel olarak tüm dünyada marketlerimize yatırım yapıyoruz. Hedefimiz 2023 yılında dünya genelindeki gelirlerimizin yüzde 50’sini akaryakıt dışı ürün ve hizmetlerden elde etmek. Dünyada geçtiğimiz yıl 150 milyon kahve, 250 milyon soğuk içecek 450 milyon atıştırmalık satışı gerçekleştirdik.

    Türkiye’de, Cumhuriyetimizin kurulduğu 1923 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Ülke genelinde 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 1013 istasyonumuz ile her gün 1 milyondan fazla misafirimize ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz. Amacımız; hareket halindeki herkese daha iyi ve daha keyifli bir yolculuk sunabilmek. İhtiyaç duydukları ürünleri marketlerimizde bulundurmak. Bugün Shell Select marketlerimizde 1500’den fazla ürün sunuyoruz.”

    Amacımız 2020’de Shell Select Market sayımızı Türkiye genelinde 500’e çıkartmak

    Perdeci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye genelinde 42 ilde 350 Shell Select mağazamız var. Deli2Go kendi markamız. Lezzetli sandviçler, sağlıklı salatalar ön plana çıkarken, geleneksel lezzetler bu aralar en çok tercih edilen ürünlerimizden. Marketlerimizde bulunan fırınlarımız sayesinde simit, kruvasan gibi sıcak lezzetleri de misafirlerimize sunuyoruz. İstasyonlarımızı ziyaret eden 2 kişiden biri Shell Select marketlerimizi de ziyaret ediyor. Amacımız 2020’de Shell Select market sayımızı Türkiye genelinde 500’e çıkartmak. Sadece ürünlerle değil, hizmetlerimiz ile de fark yaratıyoruz. Örneğin, bir çalışma arkadaşımızın fikri ile minik misafirlerimize özel çocuk tuvaletlerimizi oluşturduk. Bir diğeri “Engelsiz Hizmet Alanımız”; sektörde yarattığımız bir ilk, geçen sene ilk defa bu sahneden Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcımız Murat Birgül, Perakende Günlerinin değerli katılımcılarıyla paylaşmıştı. 1 yılda “Engelsiz Hizmet Alanı” sayımız 500 oldu. Bu yıl bizleri çok heyecanlandıran yeni bir ilke daha imza attık. Kadın istihdamı konusuna Shell olarak öncülük ettik. Mesleğin kadını erkeği olmaz dedik ve erkek egemen olarak bilinen enerji sektöründe Shell’de Kadın Enerjisi projesini hayata geçirdik.

    Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılı, aynı zamanda Shell’in Türkiyedeki faaliyetlerinin 100. Yılında 5000 kadın çalışanı istasyonlarımızda istihdam etmeyi hedefliyoruz. Projemiz mart ayında başladı ve iş ortağımız İŞKUR ile çok güzel çalışıyoruz. Bayilerimiz projelerimizi çok sahiplendi ve birinci yıl hedefine ulaştık. Projemiz tüm Türkiye’de güçlenerek devam ediyor. Tüm Türkiye genelinde istihdamımız şu an 900’e yaklaştı. İstihdam ettiğimiz kadın çalışanlarımızın hayatında fark yarattığımızı düşünüyoruz. Sadece onların hayatlarında değil; birlikte çalıştıkları iş arkadaşları, misafirlerimiz, istasyonlarımızdan oldukça olumlu geri bildirimler aldık.”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.