DOLAR 32,2539
EURO 34,795
ALTIN 2426,733
BIST 10088,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Metex Studio Erk tasarımı Bayou Villas tamamlandı!

    Metex Studio Erk tasarımı Bayou Villas tamamlandı!
    06.07.2023
    A+
    A-

    Metex Studio Erk’in Antalya, Lara’da tasarladığı “Bayou Villas” doğa-insan-zaman-yaşam ilişkisine dair irdelemeleri içeren, düşünce ve üretimin farklı katmanlarını barındıran geniş çağdaş sanat seçkisiyle fark yaratıyor.

    Antalya’nın Lara bölgesinde yer alan, doğayla bütünleşen ve her biri kendi içerisinde kişiye özel bir deneyim sunması anlayışıyla biçimlendirilen Bayou Villas, 20 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’de ve yurtdışında üstlendiği farklı fonksiyonlardaki birçok projenin yanısıra otel tasarımlarıyla da öne çıkan Hüray Erk ve Kağan Erk liderliğindeki MSE imzasını taşıyor.

    Projeye özel olarak oluşturulan çağdaş sanat seçkisiyle dikkat çeken Bayou Villas’ta kullanılan sanat yapıtları mimari, iç mimari ve peyzaj mimariyle uyumlu, yalın bir dile sahip. Ağırlıklı olarak insandan, doğadan, doğa gözlemlerinden ve doğanın davranışsal özelliklerinden ilham alan seçki, doğa-insan-zaman-yaşam ilişkisine dair irdelemeleri içeren, düşünce ve üretimin farklı katmanlarını barındıran eserlerden oluşuyor.

    Zaman içerisinde farklı bakış açılarına sahip izleyicilerle buluşacak olması sebebiyle etkileşim alanlarını genişletmeyi de önemsen MSE ekibi; hem çağdaş sanat kariyerinin başında olan genç sanatçıların desteklendiği hem de uluslararası bilinirliği olan ya da Türkiye’de çağdaş sanat alanında kendilerini ilerletmiş genç-orta kariyerdeki 25 farklı sanatçının resim, seramik, yerleştirme, kolaj, dijital sanat, video art ve NFT gibi farklı disiplinlerdeki üretim biçimlerinin yer aldığı geniş bir koleksiyon yaratmış.

    İnceledikleri konular farklılık gösteren bu eserler Bayou Villas’a yerleştirilişleri, renk ve biçim yaklaşımları, kavramsal arka planları ve estetik dilleri açısından birbiriyle uyumlu, bütüncül bir bakış açısıyla gerçekleştirilmiş.

    Künye: 

    Proje Adı: Bayou Villas

    Proje Yeri: Lara, Antalya

    Mimari Proje: Altındal Mimarlık

    İç Mimari Proje: Metex Studio Erk

    Arsa Alanı: 25 000m²

    Toplam İnşaat Alanı: 24 500 m²

    İşveren: BAND Turizm A.Ş.

    Proje Başlangıç Yılı: 2021

    Proje Bitiş Yılı: 2021

    İnşaat Başlangıç Yılı: 2022

    İnşaat Bitiş Yılı: 2022

    Metex Studio Erk (MSE Architecture) Hakkında:

    2016 yılında Kağan Erk, Hüray Erk ve Sinan Kafadar ortaklığıyla kurulan Metex Studio Erk, mimari ve iç mimari alandaki bütüncül ve paylaşıma açık tutumu, danışanlarının gereksinimlerine olan duyarlılığı, fayda odaklı süreç yönetimi ve ölçek gözetmeksizin sunduğu özverili yaklaşımıyla öne çıkar. Bilgi birikimi ve deneyiminin ışığında, mimari ve iç mimari projelerinin her evresinde kapsamlı değerlendirmeler ve eşsiz çözümler geliştiren Metex Studio Erk, yaratılan proje kimliğinin, projenin her aşamasına işlenmesini sağlarken kıdemli mimar ve iç mimarlardan oluşan ekibiyle, projenin konumundan yer alacak sanat eserinin belirlenmesine uzanan süreçte tasarım dilinin bütünlüğünü korumayı hedefler. Danışanlarına 20 yılı aşkın tecrübesiyle mimari ve iç mimari hizmetleri bir arada, güvenebilecekleri tek bir adresten alma avantajını sağlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.