DOLAR 32,3448
EURO 35,1385
ALTIN 2301,298
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Metro Türkiye TSE Kovid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet Belgelerini aldı

    Metro Türkiye TSE Kovid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet Belgelerini aldı
    25.08.2020
    A+
    A-

    Metro Türkiye, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında, güvenli ve hijyenik üretim ile hizmet standartlarını karşılayan kurumlara verilen Kovid-19 Güvenli Üretim ve Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgelerini, HoReCa’ya özel gıda sevkiyat operasyonu mağazaları ve sevkiyat süreçlerindeki ve tedarik zincirinde kendi yönettiği platform ve et kesim tesislerindeki tüm denetimleri başarıyla geçerek almaya hak kazandı.

    TSE tarafından Kovid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzuna göre yapılan detaylı ve titiz saha denetimleriyle Metro Türkiye’nin HoReCa’ya özel gıda sevkiyat operasyonu mağazaları ve sevkiyat ağı, kendi yönettiği platform, dağıtım deposu ve et kesim-üretim tesisleri Kovid-19 önlemleri açısından güvenilirliği resmi olarak tescillendi. Metro Türkiye, kendi yönettiği tedarik zincirinin tüm halkalarını kapsayan iki belgeyi almaya hak kazanan sektördeki ilk marka oldu.

    30 yıldır müşterilerine güvenilir bir alışveriş deneyimi sunan ve pandemi sürecinde üst düzey önlemleri hayata geçiren Metro Türkiye, TSE Kovid-19 Güvenli Üretim ve TSE Kovid-19 Güvenli Hizmet belgelerini almaya hak kazandı. Platformlarından dağıtım depolarına, et kesim-üretim tesislerinden HoReCa’ya (Otel, Restoran, Kafe) Özel Gıda Sevkiyat Operasyonu (FSD) mağazalarına ve sevkiyat ağına kadar kendi yönettiği tüm tedarik zinciriyle Metro Türkiye iki belgeyi de alan sektöründeki ilk marka oldu.

    Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen enfeksiyon önleme ve kontrol prosedürleri çerçevesinde, güvenli ve hijyenik üretim ile hizmet standartlarını karşılayan kurumlara verilen TSE Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi Metro Türkiye’nin HoReCa’ya (Otel, Restoran, Kafe) Özel Gıda Sevkiyat Operasyonu mağazaları olan Konyaaltı, Bayrampaşa, Pendik, Mamak, Bodrum, Gaziemir, Alanya, Osmangazi mağazalarına ve Metro tarafından yönetilen Ettat Et Kesim Merkezi ve Erşan Et Kesim Merkezi’ne verildi. Ayrıca, TSE Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgesi ise TSE’nin gerçekleştirdiği saha denetimlerinin ardından Antalya ve İzmir Platformları ile Marmaris Dağıtım Merkezi’ne verildi.

     

    Metro Türkiye’nin kendi yönettiği tedarik zincirinin tüm halkalarının güvenilirliği tescillendi

    TSE Kovid-19 Güvenli Üretim, Hizmet ve Turizm belgeleri üç farklı başlıkta Kovid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu esas alınarak hazırlanıyor. Denetimler kapsamında tesis, filyasyon ve sürveyans aşamaları, mağaza ve platform üretim proses alanları, depolama ve mal kabul alanları, pandemiye yönelik eğitimler, soyunma odaları, yemekhane ve servis araçlarında izlenebilirlik programları, idari bina ofisleri, uzaktan çalışma uygulamaları, temizlik, sanitasyon ve sterilizasyon planları, atık yönetimi gibi geniş incelemeler yapılıyor.

    TSE Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi, Metro Türkiye mağazalarındaki gıda üretimi, kırmızı et işleme, balık temizleme ve meyve sebze paketleme faaliyetlerinin pandemi sürecinde belirlenen kalite koşullarına uygunluğunu tescilledi. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketlere verilen TSE Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgesi de Metro Türkiye’nin depo, mağaza ve sevkiyat operasyonlarındaki hizmet kalitesini belgeledi.

    “Metro Türkiye olarak, kendi yönettiğimiz tedarik sürecimizin tüm halkalarının güvenilirliği resmi olarak tescillenmiş oldu”

    Pandeminin ilk gününden bu yana üst düzey önlemleri titizlikle hayata geçirdiklerini vurgulayan Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai“Metro Türkiye olarak, 30 yıldır olduğu gibi bu dönemde de çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını gözeterek güvenilir alışverişin adresi olmayı sürdürüyoruz. TSE Kovid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet belgelerini alarak Kovid-19’a karşı kendi yönettiğimiz tüm tedarik zincirimizin güvenilirliği resmi olarak tescillenmiş oldu. Bu belgeler işletmedeki tüm altyapısal düzenlemelerin ve sistemsel önlemlerin yasal otoritelerin belirlediği Kovid-19 önlemlerine uygunluğunu garanti altına alıyor. Aynı zamanda, işletmede alınan önlemlerin, sürdürülebilir ve eksiksiz şekilde uygulandığını gösteriyor. Metro Türkiye olarak hizmet kalitesi açısından sektörümüzde öncü olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.