DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Milyarları eğlendirmeyi hedefleyen Studio Billion ilk yatırımını aldı

    Milyarları eğlendirmeyi hedefleyen Studio Billion ilk yatırımını aldı
    19.12.2018
    A+
    A-

    İlk oyunları “Spin Warriors İstanbul” ile dikkatleri üzerine çeken mobil oyun girişimi Studio Billion, Tarvenn’den yatırım aldı. Yeni oyunları “Word Hunters”ı yayınlamak üzere olan girişim, aldığı yatırım ile uluslararası pazarda adını duyurmayı hedefliyor.

    Global mobil oyun pazarına Türkiye’den yeni ve iddialı oyuncular katılıyor. Son oyunu “Spin Warriors İstanbul” ile dünyanın birçok ülkesinden 600 bini aşkın indirme rakamına ulaşan Studio Billion, küresel oyuncu olmak için önemli bir tohum yatırım aldı. İstanbul Ticaret Odası İTO’nun iştiraki olan ve yatırımcılar ile girişimleri buluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi BTM’nin bünyesinde yer alan girişimlerden biri olan Studio Billion, Tarvenn’den 1,4 milyon TL değerleme ile tohum yatırım aldı.

    Spin Warriors İstanbul ile sadece Play Store’da 600.000+ indirme

    Studio Billion, geliştirdiği 3D mobil aksiyon oyunu “Spin Warriors İstanbul” ile sadece Android platformunda 600 binin üstünde indirmeye ulaşmayı başardı. 2000’lerin efsane çizgi filmi Beyblade’den uyarlanan spin savaşçılarının görkemli savaşına, İstanbul’un tarihi ve sembolik yapılarında tanıklık edebileceğiniz bir mobil aksiyon oyunu olan Spin Warriors İstanbul, geçtiğimiz günlerde iOS platformunda da yayınlandı. Başta Hindistan ve ABD olmak üzere birçok farklı ülkeden kullanıcıya sahip olan Studio Billion’ın kullanıcı portföyünün büyük çoğunluğu yurtdışından oluşurken, iOS kullanıcıları ile daha geniş bir kitleye hitap edeceği tahmin ediliyor.

    Hedef 1 milyar indirme

    Yeni geliştirdikleri mobil oyun “Word Hunters – Kelime Avcıları” için lansman hazırlığı yapan Studio Billion, ‘Spin Warriors İstanbul’ ile dünya çapında yakaladıkları başarıyı daha da yukarıya taşımayı hedefliyor. Word Hunters, dilerseniz gerçek zamanlı başka oyuncularla yarışarak, dilerseniz kendi başınıza internete ihtiyaç duymadan kelime haznenizi geliştirebileceğiniz mobil oyun olmasıyla, diğer kelime oyunlarından ayrılıyor. İlk olarak Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle yayınlanacak oyun devamındaki süreçte ise İspanyolca, Almanca ve İtalyanca gibi farklı dil seçenekleriyle dünya çapındaki kullanıcılarına sunulacak. 2019 yılı içerisinde 3 yeni oyun geliştirmeyi planlayan Studio Billion, oyunlarını tüm mobil platformlarda, farklı dil seçenekleriyle lanse ederek uluslararası pazarda adından daha fazla söz ettirmek istiyor. Kurulduğu günden bu yana küresel bir oyun firması olma amacıyla hareket eden Studio Billion, geliştirdikleri oyunlar ile 5 yıl içinde 1 milyar indirme rakamına ulaşmayı hedefliyor.

    “Hedefimiz küresel bir oyun firması haline gelmek”

    Lise yıllarında başlayan arkadaşlıklarını iş hayatına da taşıyan 19 yaşındaki üç genç girişimci Ümit Aparı, Ömer Aslan ve Eşref Bektaş, birçok farklı ülkeden kullanıcıların oyunlarına büyük ilgi göstermelerinden dolayı gurur duyduklarını ifade ettiler. Artık kendilerini Tarvenn ile çok daha güçlü hissettiklerini belirten genç girişimciler, “Milyarları eğlendirmek sloganıyla çıktığımız bu yolda tek amacımız Studio Billion’ı tüm dünyada adından söz ettiren küresel bir oyun firması haline getirmek” şeklinde konuştular.

    Genç girişimcilere güveniyoruz


    Tarvenn Genel Müdürü Mustafa Kopuk, mobil oyun pazarının Türkiye ve dünyada her geçen gün büyüdüğünü, kendilerinin de uzun süredir oyun pazarına yatırım yapmak istediklerini belirtti. Kopuk, “Yerli sermayeli ve uluslararası alanda faaliyetleri olan bir yatırım ve danışmanlık şirketi olarak, genç girişimcilere güveniyoruz ve her zaman yanlarındayız. Studio Billion’un kısa sürede uluslararası pazarda önemli işler yapacağına inancımız tam” dedi.

    Tarvenn Genel Müdürü Mustafa Kopuk, girişimlere yatırımlarının devam edeceğini ve ülkemizin geçtiği bu zor dönemlerde, girişimlerin desteklenmesi için, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.