DOLAR 32,3451
EURO 34,8913
ALTIN 2386,031
BIST 10225,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Miniso, İF Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu

    Miniso, İF Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu
    26.02.2018
    A+
    A-

    İnovatif Japon markası Miniso, sektöründe başarısını 4 farklı ürünüyle aldığı ödüllerle taçlandırdı. Ürünlerinde fonksiyonel pratiklik ve estetiği bir arada sunan firma aldığı ödüllerle bu alandaki başarısını perçinlemiş oldu.

    Türkiye’ye geldiği ilk günden itibaren yoğun ilgi gören MINISO, sürekli değişen 6 bin çeşidi aşkın ürünle sevenlerinin kalbini çalmaya devam ediyor. 16 Milyon dolarlık tasarım yatırımıyla, kaliteli ürün grupları yaratan marka, yenilikçi ve özgün tarzıyla ayrışıyor.

    Fonkisyonellikle estetiği bir araya getiren MINISO’nun ödül almaya hak kazanan ürünleri canlı renkleri ve minimal bir stiliyle dikkat çekiyor. Toplam 54 ülkeden 2955 tasarımcının 6401 ürünle katıldığı yarışmada ödüle layık görülen “Water Cube” serisi etkileyici ve güçlü görsel etkiye sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. MINISO Emtia Merkezi Başkan Yardımcısı Ada Dou alınan ödülle ilgili yaptığı açıklamada, ‘Water Cube serisi, 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında 9 milyondan fazla satılmış MINISO’daki en sevilen ürünlerden bir tanesi olma özelliği taşıyor. MINISO olarak tasarımın sadece iyi görünümden ibaret olmadığını, tüketicinin ihtiyaç ve isteklerini çözme konusunda da etkili olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda “Water Cube” serisinin aldığı ödülü MINISO olarak bu konudaki vaadimizin ispatı olarak görüyoruz’ dedi.

    MINISO’nun küresel kurucu ortağı ve baş tasarımcısı olan Miyake Junya ise; MINISO’nun estetik kaygılar taşımayan ve şatafatlı tasarımlar yerine tasarımın doğasına geri döndürerek basit ve doğal tasarıma odaklandıklarını vurguladı. Junya aynı zamanda MINISO’nun basit ancak canlı estetik tasarımıyla sağlam tüketim görünümleri kurmaya ve yaşam için sürdürülebilir kalkınma tutumunu aynı anda savunduklarını dile getirdi. Junya, “doğaya geri dönme ve ürünlerin özüne geri dönme” konusundaki marka önermesini sürdürme konusunda ısrarcı olduklarını ve tüketicilerin geri dönüşlerine her zaman kulak verdiklerini belirterek sözlerini noktaladı.

    “Water Cube” serisinin yanı sıra, ödül alan dalga şekilli kurşun kalem kutusu, taşınabilir yapışkan cihaz ve filtre saklama kutusu ürünleri de tasarımlarında kullanıcılara “küçük sürprizler” yapması nedeniyle ödüle layık görüldü.

    IF Tasarım Ödülleri

    iF Tasarım Ödülü, insanların tasarım konusundaki farkındalığını artırmayı amaçlayan “bağımsız, titiz ve güvenilir” ödül konseptiyle 1953 yılında kuruldu. İF’in en önemli altın ödülü ” Akademi Ürün Tasarımı Ödülü ” olarak biliniyor. 2018 yılında 54 ülkeden 6.401 ürünün rekabet ettiği tasarım ödüllerinde estetik, ürün kalitesi, malzeme seçimi, teknolojik yenilik, işlevsellik, ergonomi, güvenlik, çevre koruma önlemleri, dayanıklılık ve kullanıcı deneyimini etkileyen diğer faktörler değerlendirildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.