DOLAR 32,5571
EURO 34,8944
ALTIN 2434,962
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MİNT’den Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’ne EDGE’li destek

    MİNT’den Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’ne EDGE’li destek
    20.06.2018
    A+
    A-

    İklim değişikliğiyle birlikte dünyanın ortak sorunu haline gelen kuraklık ve çölleşme konusuna dikkat çekmek için BM kararıyla 1995’ten bu yana her yıl kutlanan 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’nde yeni nesil şehir apartmanları üreten MİNT, projelerinde hayata geçirdiği enerji tasarrufu yatırımları ile destek oluyor.

    İklimsel değişimler, insan faaliyetlerinden kaynaklanan çölleşme sorunu başta tüm dünyanın ortak sorunu olmakla birlikte Türkiye’nin de mücadele ettiği ve çözüm aradığı konuların başında geliyor. Çölleşme ve kuraklığa bağlı olarak verimli toprakların kaybı, erozyon, içme suyu kaynaklarında yaşanan azalma dünyada yüzden fazla ülkede yaklaşık bir milyar insanı etkiliyor.  Çevreye ve doğaya saygılı bir anlayışla hayata geçirdiği tüm projeleri temiz enerji ve çevreci bir yaklaşımla inşa eden MİNT, su ve enerji kaynaklarının verimli şekilde kullanılması için ilk projesinden itibaren çevre yatırımlarına odaklanıyor.

    MİNT Çağlayan ve E-5 projelerini, Dünya Bankası kuruluşu olan International Finance Corporation (IFC) tarafından geliştirilen “EDGE” sertifikası alarak gelecek nesiller için temiz ve çevreye duyarlı bir yaşam fırsatı sunuyor. MİNT Çağlayan tasarım aşamasından itibaren enerji, su ve hammadde kaynaklarını en verimli kullanacak şekilde planlanarak Enerji ve Su kategorisinde yüzde 30’a varan, hammadde kategorisinde ise yüzde 51’e varan tasarruf elde ederek EDGE sertifikasını alrken, MİNT E-5, EDGE Ön Sertifikası için Enerji kategorisinde yüzde 28, Su kategorisinde yüzde 30’a varan, hammadde kategorisinde ise yüzde 44’e varan tasarruf elde etti.

     Hayata geçirdiği projelerde enerji verimliliğini üst düzeyde tutan, çevreye duyarlı tasarımlarla gelecek nesiller için temiz, doğaya saygılı, enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullandıklarını söyleyen MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu: “Küresel ısınma, iklim değişikliği, kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede en büyük pay inşaat sektörüne düşmektedir. Açıklanan son verilere göre toplumun 4’te 3’ü iklim değişikliği konusunda endişeli. Her 10 kişiden en az sekizi iklim değişikliği yaşandığını ifade ediyor. Tüm bu endişeleri çevre konusunda çalışmalar yaparak ve önlemler alarak önleyebiliriz. Türkiye’de enerji kaynaklarının doğru kullanılması, çevreci politikaların izlenmesi ve uygulanması gerekiyor. MİNT olarak tüm projelerimizi gelecek nesilleri düşünerek inşa ediyoruz. Bütün projelerimizde çevre ve doğaya odaklı yatırımlar gerçekleştiriyoruz. MİNT Çağlayan projelerimizde elde ettiğimiz tasarruf rakamları ile EDGE Sertifikası’nı aldık. Bir diğer projemiz MİNT E-5’te yine yakaladığımız başarılı tasarruf rakamları ile EDGE ön sertifikamızı aldık. Amacımız sadece projelerimizin sertifika ile ödüllendirmek değil, insana ve doğaya son derece saygılı binalar inşa etmek‘’ dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.