DOLAR 32,5686
EURO 34,8038
ALTIN 2497,599
BIST 9454,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MIPIM’de devler buluştu; 6 binden fazla yatırımcı bu fuarda

    MIPIM’de devler buluştu; 6 binden fazla yatırımcı bu fuarda
    16.03.2023
    A+
    A-

    Türkiye temsilciliğini ALKAŞ’ın üstlendiği  gayrimenkul sektörünün en prestijli fuarı MIPIM, 14-17 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde uluslararası gayrimenkul sektörünü bir araya getirdi. Bu sene 32. kez düzenlenen fuarda Alkaş, Türkiye’nin  fuar gündemine alınmasını sağladı.

    90 ’ı AŞKIN ÜLKEDEN 23 BİN KATILIMCI

    23.000’den fazla profesyoneli bir araya getiren ve toplam 22.000 metrekarelik bir alanda gerçekleşen,

    her yıl 1 milyonu aşkın kartvizit alışverişinin yapıldığı dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM, 14-17 Mart 2023 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde bu yıl da kapılarını açtı.. ‘Daha iyi mekanlar, Daha büyük etki, Daha güçlü iş birlikleri’ temasıyla çevresel sosyal, yönetişim, inovasyon ve teknoloji çözümlerinin ele alındığı, alanında uzman 480 ismin de konuşmacı olarak yer aldığı MIPIM 2023, çevremizin daha sürdürülebilir bir modele dönüşümü konusuna vurgu yapıyor. 2 bin 400 firmanın stant kurduğu MIPIM’e 90 ülkeden 6 binden fazla yatırımcı katılım gösterdi.

    AMERİKALI EKONOMİST VE SOSYAL KURAMCI JEREMY RIFKIN KATILDI

    Uluslararası gayrimenkul sektörünü birbirine bağlayan MIPIM bu yıl daha sürdürülebilir mekanlar yaratabilmek için daha somut çözümler üretmek için bir katalizatör rolünü üstlenmeyi hedefliyor. MIPIM,  Yazarı olduğu 20 kitabı da en çok satanlar arasında yer alan Amerikalı ekonomist ve sosyal kuramcı Jeremy Rifkin’in ilham verici açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında sürdürülebilir düşük karbon ekonomisi, çevrenin daha sürdürülebilir bir modele dönüştürülmesinde inovasyonun önemi, internet artı üçüncü sanayi devrimi altyapısının oluşturulması ve ölçeğinin genişletilmesine değindi.

    BİLİMSEL ÖLÇÜLERLE İNŞA  

    Son dönemlerde gayrimenkuldeki değerlenmeyle birlikte dünya yatırımcıları odağına Türkiye gayrimenkul piyasasını aldığını belirten Alkaş & HAN Spaces Yönetim Kurulu Başkanı ve MIPIM Resmi Temsilcisi Avi Alkaş “Her yıl heyecanla gittiğimiz Avrupa’nın en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM’e bu yıl kalbimiz buruk katıldık. Ülkece geçirdiğimiz bu zor günlerde çalışmalarımıza devam etsek de aklımız deprem bölgesinde. Şu anki amacımız depremden etkilenen, konteynır, çadır ve hatta cruise gemilerinde yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımıza hızlı, sağlam ve güvenilir yaşam alanları inşa edebilmek. Biz bu platformda, uluslararası iş dünyasının da dikkatini çekebilmek için onlara Türkiye’nin her şekilde güvenilir ve yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu ve deprem bölgelerine bilimsel ölçülerle inşa edilmiş, doğru etütleri yapılmış (aynı Erzincan örneğinde olduğu gibi), gereken yüksekliklere riayet edilmiş insanımızın huzur içinde yaşayabileceği kentler inşa etme fırsatında olduğumuzu göstermeliyiz” dedi. “Bu asrın felaketi olarak adlandırdığımız ve 11 ilde 13,5 milyon insanı etkileyen yıkım zaman isteyen bir iyileştirme süreci gösterecek. En kısa zamanda insanları kalıcı konutlara götürebilmenin yolu, uluslararası iş dünyası ile de işbirlikleri içerisinde olmak ve hem inşaat becerilerinden hem de finansal araçlarından faydalanmak bu iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Bu sebeple de bu yıl MIPIM’de yer alıyor olmamızın önemi bir başka. Her yıl yaptığımız gibi tam gücümüzü gösteremesek de katılımcı firmalarımıza destek olduk ve dış dünyaya biz buradayız dedik. Gelecek yıl her zamanki önemli yerimizi tekrar alacağımıza inanıyorum’ dedi.

    HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ  

    Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise “Bu yıl MIPIM, Türkiye adına daha farklı bir MIPIM’di. Yaşadığımız tüm bu felaketlere rağmen bizim Türkiye temsilimiz istenilen çoğunlukta olmasa da yine burada Türkiye adına yer almamız önemliydi. Fuar esnasında deprem bölgelerindeki iyileşme çabalarını ve seferberlikleri aktarabileceğimiz ve bu yeni dönemde tüm STK’larımız ile birlik olup aslında bu sıkıntılı günlerin üstesinden birlikte gelebileceğimizin mesajını verdiğimiz bir oturum gerçekleştirdik (…) MIPIM çok prestijli bir fuar ve bizim burada sürdürülebilir bir şekilde olmamız da çok önemli. Bu yıl da Türkiye adının MIPIM’de geçmesini sağlayabildik” diye konuştu.

    ALKAŞ’TAN TÜRKİYE OTURUMU VE TÜRKİYE STANDI

    2008 yılından bu yana Türkiye temsilciğini üstlenen ve gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda gelişmesi konusunda katkı sağlamayı hedefleyen Alkaş, MIPIM’in 32. Yılında Türkiye’de yaşanan bu felaket sonrasında 90 ülkenin gayrimenkul sektörünün takip ettiği MIPIM fuarının gündemine almasını sağladı.

    Fuar boyunca uluslararası gayrimenkul sektörüne verilecek mesajlara yön verebilmek için Türkiye adına bir oturum ve bir stant alanı tahsis edildi. Turkey Relief Efforts ismi ile gerçekleşen oturum Alkaş & Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşirken, GYODER Başkan Yardımcısı Ayla Hayfegil de bölgede yapılan ve yapılması gereken süreçleri ve güncel bilgileri yatırımcılara aktardı. Aynı zamanda Türkiye Temsilcisi Alkaş tarafından fuar boyunca Türkiye adına uluslararası ülke ve şehir temsilcilikleri ile yapılan birebir toplantılar da gerçekleştirildi.

    MIPIM 2023 ÖDÜL TÖRENİNDE GALATAPORT FİNALİSTLER ARASINDA

    Dünyanın en vizyoner, sürdürülebilir ve kullanışlı binalarının yarıştığı gayrimenkulün en prestijli ödül töreni MIPIM 2023 Awards ‘da Türkiye’den Galataport “En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi” kategorisinde finalistler arasında yerini aldı.

    Türkiye’den Katılımcı firmalar:

    Agas Proje Yatırım Danışmanlığı, Atış Yapı, Cubedots, Çelen Grup,  Cln Capital,  Hise Teknik Müşavirlik fuara stant ile katılım gösterirken;

    Alanya City Group, Aremas Group, Artlabs,  Assan Gayrimenkul, Astay Gayrimenkul, Ati İnvest, Bahaş İnşaat, Baker Mckenzie, Boğaziçi Üniversitesi, Cushman & Wakefield, Denge Gayrimenkul Değerleme, Entegre Proje Yönetim, Erginoğlu Çalışlar Mimarlık , Epos Property, Erke Sürdürülebilir Bina Tasarım Danışmanlık,  ESA Esports & Media,  EY  Turkiye,  Fiba Commercial Properties, Galataport,  Gyoder (Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği), Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık,  Hobby Gayrimenkul Danışmanlık, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kalyon Holding,  Neo Asset Management , Odak İnşaat,  Öncüoğlu Mimarlık, Pamir & Soyuer Gayrimenkul Geliştirme,  Piyalepaşa Gayrimenkul,   Rj Models,  Sanko Holding, Servotel,  Şişecam,  SP Architects, Tekfen Turizm Ve İşletmecilik,  TSKB Gayrimenkul Değerleme,  Turner Constructıon,  Vakıf GYO, Yılmazlar Hukuk, Ypu Yapı Proje firmaları ise münferit olarak katıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.