DOLAR 32,4273
EURO 34,4273
ALTIN 2488,517
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mithat Yenigün: Art arda yaşanan depremler sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlattı

    Mithat Yenigün: Art arda yaşanan depremler sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlattı
    16.08.2020
    A+
    A-

    TMB Başkanı Mithat Yenigün, Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü kapsamında yaptığı açıklamada, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen deprem ile kaybettiğimiz binlerce vatandaşımızın acılarının hala yüreklerde olduğunu belirtirken, “Ard arda yaşanan son depremler de tüm kesimlerin deprem konusundaki sorumluluklarını hatırlaması ihtiyacına işaret ediyorHer an depreme hazır olalım, gerekli çalışmaları ciddiyetle ve hızla tamamlayalım” çağrısında bulundu.

    Marmara Depremi’nin 21. yıldönümü kapsamında Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün tarafından yapılan açıklamada, depremde kaybettiğimiz binlerce vatandaşımızın acılarının hala yüreklerde olduğu belirtilirken, “TMB olarak, böyle bir acının ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

    Yenigün, toplumsal hafızasında deprem acılarının yer aldığı ülkemizde, art arda yaşanan son depremlerin de tüm kesimlerin bu konudaki sorumluluklarını bir kez daha hatırlaması ihtiyacını ortaya koyduğunu ifade etti. TMB Başkanı Yenigün, Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinde bulunan Türkiye’de sağlam yapıların önemi her geçen gün daha fazla hissedilmektedir. Güvenli yapılara ilişkin farkındalık artmakta ve önlemler memnuniyet veren biçimde alınmakta olsa da deprem gündeminin sürekli kılınarak ihtiyaçların tamamlanması gerekmektedir. Deprem hazırlıklarını bu afetin ciddi tehdidi altında olan ülkemizde öncelikli gündem maddesi kılalım, gerekli çalışmaları ciddiyetle ve hızla tamamlayalım” diye konuştu.

    Üretim, denetim ve eğitimde sıfır tolerans

    Yenigün, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kayıplara, deprem değil, ihmal ve kusurlu yapılar sebep oluyor. Zaman, ‘üretim, denetim ve eğitimde depreme karşı sıfır tolerans’ zamanıdır. Ülkemiz açısından deprem odaklı kentsel dönüşüm hayati önem taşımaktadır. Ancak her zaman vurguladığımız üzere; kentsel dönüşüm bina bazlı ve rant odaklı ele alınmamalı, dönüşüm bütünsel bazda bilimsel biçimde tasarlanarak uygulanmalıdır. Doğru mühendislik yaşatır. Dolayısıyla müteahhitlik kriterlerini belirleyen yasal altyapının tamamlanması ve etkin biçimde uygulanması gerekmekte, yapı denetimleri de büyük önem taşımaktadır. Ayrıca nitelikli ve eğitimli işgücünün dayanıklı yapılar için bir zorunluluk olduğu unutulmamalıdır.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.