DOLAR 32,5037
EURO 34,547
ALTIN 2493,344
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilya sektörü 2 milyar dolarlık iş hacmi için buluşuyor

    Mobilya sektörü 2 milyar dolarlık iş hacmi için buluşuyor
    14.12.2019
    A+
    A-

    Türkiye mobilya sektörünün tüm paydaşlarını aynı platformda bir araya getiren İMOB, Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ile 16. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 2 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşturması beklenen organizasyon kapsamında konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, başta Amerika ve Çin olmak üzere Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’nun hedef ülkelerinden 50 bine yakın yabancı ziyaretçi beklediklerini aktardı.  Yurt içi ve yurt dışından toplam 150 bin kişiyi ağırlaması beklenen İMOB, 21-26 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek.

    İş hacmi ile Türk ekonomisinin lokomotif gücü durumunda bulunan mobilya sektörü, MOSFED ve Ticaret Bakanlığı işbirliği ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda buluşuyor. Bu yıl 16. kez düzenlenecek olan organizasyona başta Amerika ve Çin olmak üzere, Avrupa, yükselen Asya pazarı, Afrika ve Orta Doğu’nun hedef ülkelerinden 50 bine yakın yabancı ziyaretçi, toplamda ise 150 bin kişinin katılması bekleniyor.

    Hedef Türk mobilyasının gücünü göstermek, 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturmak

    Fuarın ev sahiplerinden MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, 2019 sonu itibariyle ihracatta 4 milyar dolar, iç pazarda ise 50 milyarlık bir satış ön gördüklerini söyledi. 2023 yılı sonunda dünya mobilya pazarından yüzde 2,5 pay almayı planladıklarını aktaran Güleç, Türk mobilya gücünü ve tasarım zenginliği gösteren böylesi uluslararası organizasyonların bu bakımdan son derece önemli olduğunu kaydetti. İMOB kapsamında gerçekleştirdikleri B2B görüşmeleri ile geçen yıl 1,5 milyar dolarlık iş bağlantısı kurulmasına vesile olduklarını dile getiren Güleç, bu yılki hedefi 2 milyar dolar olarak açıkladı.

    İstanbul bu fuara hazırlanıyor: İMOB 50 ülkeden katılımcı ağırlayacak

    Güleç, modern mobilyalardan klasik mobilyalara, modüler mobilyalardan ofis mobilyalarına, oturma gruplarından bebek, çocuk, genç mobilyalarına, yataklardan aksesuarlara kadar geniş bir yelpazede ürün gruplarının sergileneceği İMOB Fuarını, Türkiye mobilya sektörünün dışa açılan önemli vitrinlerinden biri olarak tanımladı. Geçen yıl 150 bin metrekarelik alanda 35 farklı ülkeden katılımcıya ev sahipliği yapan İMOB’a;  bu yıl da 50 ülkeden katılım olacak. Ayrıca başta Amerika ve Çin olmak üzere, Avrupa, yükselen Asya Pazarı, Afrika ve Orta Doğu’da dünya mobilya pazarını elinde bulunduran ülkelerden gelen 50 bini yabancı olmak üzere toplamda 150 bin ziyaretçi bekleniyor.

    Türkiye mobilya sektörünün en yenilikçi, tasarım, trend ve akıllı ürünleri sergileneceği fuarını, uluslararası ve ulusal platformlarda yer alan zincir mağazaların yetkilileri, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar ve iç mimarlar, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya mağazalarının sorumluları ziyaret edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.