DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MOBSAD’dan 2 milyon TL’lik salon takımı

    MOBSAD’dan 2 milyon TL’lik salon takımı
    24.01.2023
    A+
    A-

    Son 20 yılda ihracatta hızlı bir artış yakalayan mobilya sektörünün katma değerli ihracat konusundaki öncü derneği Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), 24 Ocak Salı günü Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan “İstanbul Mobilya Fuarı” 3. Hall’de sergilediği 2 milyon TL’lik salon takımıyla fuara damga vurdu. Altın varaklı ve el oyması salon takımı, Rusya’daki bir alıcı için özel olarak tasarlandı. Takımın yapımı 6 ay sürdü.

    Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya ve İtalya gibi 135 ülkeden ziyaretçinin geldiği “İstanbul Mobilya Fuarı”, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ve İFM’de 24 Ocak Salı günü kapılarını açtı. Avrupa’nın ve bölgesinin en büyük fuarı, 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi 3. Hall’de yer alan MOBSAD, kilogram başına ortalama 10 dolarlık mobilyalarıyla fuarın en dikkat çekeni oldu. Egzotik derilerin, altın varakların ve el oyması mobilyaların görücüye çıktığı 3. Hall hakkında bilgi veren MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan, “Yılı 4,7 milyar dolarla kapatarak önemli bir başarıya daha imza attık. 2023 yılını ihracat yılı olarak belirledik ve 6 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Mobilya sektörü, sadece 700 milyon dolarlık bir ithalat gerçekleştirerek dış ticaret fazlası veren önemli sektörlerden bir tanesiyiz. İhracatın neredeyse yüzde 50’sinin gerçekleştiği fuarlar bizim için çok önemli. 24 Ocak’ta kapılarını açıp 29 Ocak Pazar gününe kadar sürecek, Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı olma özelliğini taşıyan İstanbul Mobilya Fuarı’nda MOBSAD olarak 15 yıldır olduğumuz gibi 40 üyemizle TÜYAP 3. Hall’deyiz.

    Fuara gelecek 20 bin yabancının üçte biri, MOBSAD’ın üyeleri için özel olarak geliyor. Başta Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya ve İtalya gibi 135 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. Fuarda üyelerimizin bu kadar ilgi görmesinin nedeni yurt dışında şato, otel, villa, restoran gibi yaptığımız büyük konseptli projeler. Tek başına mobilyadan ziyade mekanları A’dan Z’ye dönüştürdüğümüz, mobilyalarımızda zanaatı ve tasarımı birleştirdiğimiz için markalarımıza olan ilgi ve mobilyalarımızın değeri artıyor. Mobilyada kilogram başına ihracat ortalama 3 dolarken, biz bunun 3,5 katını gerçekleştirip 10 dolar ihracat yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi fuarın en lüks ve iddialı mobilya çeşitleriyle yer alacağız. Bunlardan biri de altın varak ve ahşap oymacılığın ön plana çıktığı 2 milyon TL’lik salon takımı. Rusya’daki bir alıcı için özel olarak tasarlanan salon takımı, büyük dikkat çekti. 6 ayda ortaya çıkan bu salon takımının dışında lüks mobilyalara eşlik eden aydınlatmalar ve aksesuarlar da fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü. Rusya’daki pazarı boşluğu doldurmak konusunda efektif davrandık. Rusya mobilya sanayisi daha gelişme sürecinde. Bu yüzden de tasarım değeri yüksek ürünlere ilgi yüksek. Özellikle üst ‘segment’ ürünlerde ithal ürünlere olan ilgi önemini korumakta ve bu yüzden ithal ürünlere rağbet artmakta. Rusya’ya, 2022 yılında 2021’e göre ihracatımızı yüzde 100 artırarak 200 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Fuarda aynı zamanda 2 milyar dolarlık iş anlaşması yapmayı planlıyoruz.” dedi.

    Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), Haziran 2006 tarihinde kurulan bir sivil toplum oluşumudur. MOBSAD, ülkemizin en önemli sektörü olma potansiyelini barındıran mobilya sektörünün gücünü ortaya çıkartmayı ve Türk mobilya sektörünün önünde bakir bir alan olarak duran dünya mobilya pazarının kapılarını sonuna kadar Türk mobilyacılarına açmayı hedeflemektedir. MOBSAD, bugüne kadar tekstil ve otomotiv gibi sektörlerin gerisinde kalan mobilya sektörünü, Türk ekonomisinin parlayan yıldızına dönüştürmek; küçük ve orta ölçekli işletmeleri bir araya getirerek ihracat, pazarlama, tasarım ve Ar-Ge çalışmaları konusunda önemli ölçüde güç birliği oluşturmak ve Türk mobilya sektörünü artık uluslararası pazarlarda gerçek bir ‘marka’ haline getirmek için yola çıkmıştır. 40 üyesi bulunan MOBSAD’ın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Gürcan’dır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.