DOLAR 32,487
EURO 34,9473
ALTIN 2430,491
BIST 9809,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mogan’ın kaybedecek yılları kalmadı

    Mogan’ın kaybedecek yılları kalmadı
    12.09.2020
    A+
    A-

    Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, beraberindeki heyet ile birlikte Mogan Gölü’nde incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Şimşek, ikinci ihalenin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

    Mogan Gölü’nü ziyarette Başkan Şimşek’e Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğünden; Genel Müdür Halil Yıldız, Genel Müdür Yrd. Güven Duran, Daire Başkanı Savaş Cülcüloğlu, Daire Başkanı Salih Tan, Koordinatör Coşkun Yurt eşlik etti. Mogan Gülü’nün temizlik konusu üzerinde hassasiyetle durduklarını aktaran Ramazan Şimşek, Mogan Gölü’nün sadece Gölbaşı için değil Ankara hatta Türkiye için büyük bir değer olduğunu ifade etti. Göreve geldikleri günden bu zaman dilimine kadar Mogan Gölü’nün temizliğini sürekli gündemde tuttuklarını aktaran Şimşek “Haziran 2017’de başlayan temizlik çalışmalarıyla gölün yüzde 40’ı temizlendi. İkinci ihalenin yapılmasını bekliyoruz. Moganımızın kaybedecek yılları kalmadı” dedi.

    Mogan Türkiye’nin hepimizin değeri

    Mogan Gölü’nün, sadece Gölbaşı nüfusunu ilgilendiren bir değer olmadığının altını çizen Ramazan Şimşek “5.5 milyon Ankaralı ve ülkemiz için büyük bir değer olan Gölbaşımıza hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Mogan Ankara’nın nefes aldığı bir yer, adeta Ankara’nın denizi. “Bakan Bey ‘Ankara’nın yeşil çizgisi Gölbaşı olacak’ demişti. İnşallah en kısa zamanda gerçekleşir, göl temiz bir görüntüye kavuşur. Gölün temizlenmesiyle birlikte Gölbaşı Ankara’nın yeşil kenti olacak. Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz, temizliği dört gözle bekliyoruz” dedi.

    Başkan Şimşek, Mogan Gölü 1. etap kıyı bandı rehabilitasyon ve rekreasyon alanı çevre düzenlemesinin Ekim ayında tamamlanacağı müjdesini de sözlerine ekledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.