DOLAR 32,3277
EURO 35,1066
ALTIN 2305,172
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası ilk edisyonuyla başarıya ulaştı

    Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası  ilk edisyonuyla başarıya ulaştı
    19.11.2022
    A+
    A-

    Neredeyse bütün Moskova’yı fuar alanına dönüştüren 1. Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası, yarattığı iş potansiyeli ile Rusya ve çevre bölge için önemli bir etkinlik olacağının sinyallerini verdi. Etkinlik, Türkiye de dahil olmak üzere birçok farklı bölgeden 200 bin kişiyi kendisine çekti.

    1 – 6 Kasım tarihleri arasında ilki gerçekleşen Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası (MIDV) etkinlikleri başarıyla tamamlandı. Rusya’nın başkentinde düzenlenen etkinlik sırasında 350’den fazla şirket yeni partnerlere, müşterilere ve alıcılara ulaştı. Fuarın merkezi yerlerini; VDNh (Ulusal Ekonomik Başarılar Sergisi) 55. ve 57. Pavilyonları, Digital Business Space DBS (Dijital İş Alanı), alışveriş merkezleri, müzeler ve şehrin tarihi binaları oluşturdu.

    Bir hafta içinde 200 binden fazla kişi Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası’ndaki sergileri ziyaret etti. Ziyaretçiler, Rus şirketlerinin iç mekan ve mimari tasarım, mobilya üretimi, iç mekan ve dekor, terbiye ve yapı malzemeleri üretimi alanındaki en son başarıları hakkında bilgi edindi. 6 gün boyunca süren etkinlik, Türk tekstil, tasarım ve mimari endüstrileri ile Rusya ve bölge pazarlarıyla ilişkileri güçlendirmek ve yeni fırsatları keşfetmek için de önemli bir rol oynayabileceğini ortaya koydu.

    MIDW İş Programı kapsamında çeşitli alanlardan 200’ün üzerinde dünyaca ünlü uzman etkinlikte konuşma yaptı. Konuşmacılar arasında; Mısır asıllı endüstriyel tasarımcı Karim Rashid (ABD/Mısır), Yusuke Takahashi (YT Architects/Japonya), Deborah Mendez ve Igor Macedo (Tetro/Brezilya), Amir Kabulov (Kazakistan), Ashot ve Armine Snkhchyan (SNKH/Ermenistan) ve Sofia Gizerskaya (Özbekistan’lı Sappho giyim ve iç markası) yer aldı.

    Aynı zamanda sektörün lider uzmanlarından; Çin’den David Chen (URBAN REVIVO), Douglas Newkirk (mimar ve iç tasarımcı), Teo Rojas (Brandon) ve Billy Elliot-Wong (WONGBRAND.design,) da Moskova İç Tasarım ve Dizayn Haftası konuşmacıları arasında bulundu.

    • Etkinlik boyunca çeşitli şirketler ve geliştirme şirketleri on sekiz üzerinde anlaşma imzaladı, bunlar arasında şunlar sıralanabilir;
    • National Pulse LLC (BAE) ve Rocket Group LLC arasında Birleşik Arap Emirlikleri pazarına girmek için yapılan iş birliği anlaşması.
    • KED Grubu ile Mass Mobilya ve tasarım (Türkiye) arasında 1,5 milyar ruble değerinde mobilya tedariki için yapılan iş birliği ve ortak faaliyet anlaşması.

    Etkinlikte imzalanan tüm anlaşmaların toplam değeri 7,7 milyar ruble oldu.

    Moskova’daki 85’ten fazla alışveriş merkezi, Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası fuar programı kapsamında sadece Moskova’dan değil Rusya’nın diğer bölgelerinden de gelen önemli firmaların sunumlarına ev sahipliği yaptı. Ziyaretçiler, bu etkinlik sayesinde Rus şirketlerinin en az yabancı menşeili ürünler kadar ve hatta bazen onlardan daha kaliteli ürünler sunabildiğini öğrenme fırsatı yakaladı. Aynı zamanda, şirket temsilcileri bu tür etkinliklerin bir bütün olarak endüstrinin gelişimini hızlandırdığını ve katılımcıların diğer üreticilerle yeni iş ortaklıkları yaratma ve mevcut iş ortaklıklarını güçlendirme fırsatlarını keşfetmelerine yardımcı olduğunu dile getirdi.

    Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası’nın sorumlu ortağı Yandex.Market; fuar boyunca, katılımcı üreticilerden mobilya, dekor malzemeleri ve diğer malzemelerin her birine özel bir indirim uygulayarak sipariş aldı. Bu pazaryeri sitesi ayrıca rahat bir çevrimiçi alışveriş deneyimi için en son çözümlerini sunulduğu VDNH 55. Pavilyonu’nda bir köşede de yer aldı.

    Moskova İç Mekan ve Tasarım Haftası, tüm Rusya’da kar amacı gütmeyen Rus Tasarımcılar Birliği ve Moskova Girişimcilik ve Yenilikçi Geliştirme Departmanı’nın destekleriyle gerçekleştirildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.