DOLAR 32,4992
EURO 34,9695
ALTIN 2432,078
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MSY Yapı’dan iki yeni proje müjdesi daha

    MSY Yapı’dan iki yeni proje müjdesi daha
    06.07.2022
    A+
    A-

    “MSY  Nefes” projesini 2023 Mart ayında teslim etmeye hazırladıklarını söyleyen MSY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’dan iki yeni proje müjdesi geldi.

    MSY Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, EmlaktaFark’ın sorularını cevaplandırdı…

     Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

    1969 yılında Sivas’ın Divriği ilçesinde doğdum. Okumak için Ankara’ya gidince hayatımın şekli değişti. Okul bitince İstanbul’a geldim. Askerliğimi tamamladıktan sonra iş hayatına bir pazarda tekstil ürünleri satarak başladım. Ardından işlerimi büyüttüm bir nalbur dükkanı açtım. Aslında nalbur dükkanı işleterek inşaat sektörüne ilk adımı atmış oldum. 2005 yılında MSY Yapı’yı kurdum. Bize güvenen müşterimizle çıktığımız bu yolda 62 proje ve 2700’den fazla konut üretmenin gururunu yaşıyorum. İşine ve ülkesine aşık bir insanım. Her gün işime ilk gün heyecanı yaşayarak giderim ve bu güzel ülkeye değer katacak işler yapmak için çalışırım.

    Bize MSY Yapı’yı anlatabilir misiniz?

    MSY Yapı 2005 yılından bu yana dürüstlük ilkesini prensip edinmiş, verdiği sözün her daim arkasında durarak müşteri memnuniyetini geliştirmiş, marka olmanın bilinci ve sorumluluğu ile sağlam adımlarla yürümektedir.

    17 yılı aşan tecrübemizle 1 milyon metrekareden fazla inşa ettiğimiz projelerimizle kuruluş felsefemiz olan “Yaşamla Uyumlu Yapılar” kapsamında  2.700 nitelikli konutu hayata geçirdik.

    İnşa ettiği yapıyı sahiplerine söz verdiği zamanda ve kalitesinden ödün vermeden teslim etmenin haklı gururuyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yenilikçi bir perspektifle her yıl büyümekte, gelişmekte ve sektörün gelişmesine katkı sağlamaktadır.

    Arsasına değer katmak için yolu kesişenlerle oluşturduğumuz güven, MSY Yapı’nın en önemli ilkelerinin başında yer almaktadır. Alanında uzman kişilerle çalışarak iş ortakları olarak gördüğü müşteri ve toprak sahiplerine kazanç sağlayan ve onlarla birlikte gücüne güç katan MSY Yapı, projelerini güven üzerinde yükseltmeye devam etmektedir.

    Son 5 yılda site konsepti projeler geliştirmeye ağırlık veren firmamız, 212 konuttan oluşan Pendix, 400 konuttan oluşan Norm İstanbul, 90 konuttan oluşan Manzara Pendik, 174 konuttan oluşan Manzara Kartal, 48 ofisten oluşan Karina, 52 konuttan oluşan Doğa & Evren, 36 konuttan oluşan Deryapark, 80 konuttan oluşan Turnalife gibi pek çok sembol projelerin altında imzası bulunan MSY Yapı, sağlam ilkelerinin ışığında hep daha iyisi için çalışmaktadır.

     Doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için yapı-inşaat sektörünün atması gereken adımlar nelerdir?

    Son yıllarda yaşanan iklim krizi doğanın korunması bilincinin artmasında büyük rol oynadı. Global iklim krizinin yol açtığı doğal felaketleri son yıllarda daha çok hissetmeye başladık. Kuraklık, yangınlar, sel felaketleri gibi doğal afetlerin daha sık yaşanır hale gelmesi, bu konuda acil adımların atılması gerektiğini gösteriyor. Bunu doğanın bize ciddi bir uyarısı olarak yorumlamamız gerekiyor. Bugünü ve geleceği kurtarmak adına, doğanın sürdürülebilirliği konusunda şirketlere büyük iş düşüyor.

    Yapı-inşaat sektörü, doğa ile ilişkisi en yakın olan sektörlerin başında geliyor. Kullanılan malzemelerden ve onların üretim aşamasından imar planlarına kadar pek çok konuda çevre ile uyum içerisinde olmak önem taşıyor.

    Daha iyi bir gelecek inşa etmek için sürdürülebilir teknolojilerden faydalanmamız önemli bir konu. Sürdürülebilir teknolojiler hayatımıza girdiğinden beri daha iyi bir gelecek hayaline adım adım yaklaşıyoruz. Yapı-inşaat sektöründe de bu teknolojilerin kullanılması ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması gibi adımların atılması umut verici gelişmeler. Artık sadece bugünü değil, geniş bir perspektifle geleceği düşünen firmaların inşaat projelerinde doğaya zarar vermeyen yeşil dostu ürünleri ve çalışma yöntemlerini tercih edeceğini söyleyebiliriz.

     Gri su uygulaması nedir? Avantajları nelerdir?

    Günümüzün en önemli konusu olan “sürdürülebilirlik” kavramını destekleyen gri su uygulamasını İstanbul’da  gerçekleştiren ilk firmayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 11 Temmuz 2021 tarihli resmi gazete yayınladığı yönetmenliği uyarınca İstanbul’da gri su sistemli inşaat ruhsatını alan ilk projelerden biri MSY Nefes oldu. İnşaat bitirme süremiz de kısa olduğu için gri su sistemini İstanbul’da  uygulayan ilk proje niteliği taşıyor.

    Dünyanın bugün geldiği nokta itibariyle en önemli sorunu sudur. Suyun akıllı kullanımını sağlamaya yönelik başlatmış olduğumuz “gri su” uygulamasıyla, kullanılmış suyun dönüşümü yapılarak bahçe sulama ve temizlik işlerinde kullanımına fırsat vermekteyiz.

    Çocuklarımıza temiz bir çevre, sağlıklı bir nefes bırakmak istiyoruz. Sürdürülebilir bir yaşam sunmak için suyu her detayda akıllıca kullanmaya çalışıyoruz.

    Bu yüzden evsel atık sularınızın MSY Nefes’te çok özel bir yeri var. Projemizin mimari detaylarına özenle entegre edilen gri su sistemi sayesinde, lavabo ve duşlardan şehir şebekesine akan atık suları arıtarak bodrum katta yağmur suları ile birlikte depolayacağız. Geri dönüştürülen atık suların tekrar kullanımı sayesinde doğal su kaynaklarında önemli ölçüde tasarruf sağlayacağız. Arıtılan sular, evlerimizdeki rezervuar ve bahçe sulama gibi farklı alanlarda kullanılacak, geleceğimiz için can suyu olacak. Evsel atık suların %50 oranındaki kısmını gri su arıtma sistemleri sayesinde değerlendirerek, çevre kirliliğinin azaltılmasına, geri kullanım sayesinde aile ve site bütçesine önemli ölçüde katkı sağlayacağız. Dört mevsim yağışları da hasat ederek, yeniden kullanılabilir hale getirecek ve çevremizi koruyacağız.

     MSY Nefes projesini anlatabilir misiniz? Ne zaman başladı ne zaman tamamlanacak? Bu projeyle neyi amaçladınız?

    2022 yılı ocak ayında yapımına başladığımız projemizi 2023 Mart ayında teslim edeceğiz. 3 bloktan oluşan projemiz, E5 VE E6 yolları arasında, Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantı yolu üzerinde, şehrin en önemli merkezlerine çok yakın bir konuma sahip. Yeşil ile iç içe olmak isteyenler için bahçeli daireler, maviyle yaşamayı tercih edenler için ise deniz manzaralı dairelerimiz MSY Nefes projemizde bulunuyor. Geniş yeşil alanlar ve sosyal aktivite alanları, açık sosyal alanları içinde havuz, tematik çocuk oyun alanı, basketbol sahası, barbekü alanı, dinlenme mekanları ve yürüyüş yolları mevcut. Kapalı sosyal alanlar içerisinde ise kafeterya ve spor salonu bulunurken gri su sistemi sayesinde geleceği koruyan mühendislik sistemi ve fonksiyonel mimari anlayışıyla çok özel bir proje.

    Proje detayları kaç daire ve ticari m2 fiyatı ödeme bilgisi?

    MSY Nefes Projemiz 7 bin metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. Üç bloktan oluşan projede 195 daire ve 6 ticari ünite yer alıyor. Projede 2+1, 3+1, 4+1, 4+1 dubleks ve 5+1 dubleks daire tipleri bulunuyor. Dairelerin alanları 83 metrekareden başlıyor. Projede açık havuz, basketbol sahası, fitness salonları, kamelya, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları bulunuyor. Aydos ormanlarına Gözdağ sosyal tesislerine ve Pendik Marina’ya 5-7 dakikalık mesafelerde yer almaktadır. Haziran sonu itibariyle m2 fiyatlarımız 24.600 TL – 30.200 TL bandında değişkenlik göstermektedir. Henüz İnşaat aşamasında olan projemiz Mart 2023’te teslim hedeflenmektedir.  %50 sini  peşin kalan ödemeyi Kasım22-Aralık22-Ocak23 aylarında kredi kullanarak tamamlayacakları bir model sunmaktayız.

    İnşaat maliyet ile ilgili sektörel görüşünüz nedir?

    Döviz kuru fiyatlarıyla birlikte artan inşaat maliyetleri bir süre sonra döviz kurundan bağımsız olarak artışını sürdürmeye devam etti. İnşaat kalemleri bazılarında  %300-%400 oranlarına varan fiyat artışı gözlemlendi. Bu durum maalesef satış fiyatlarına olumsuz etkilemiş durumda. Maliyetlerin bu seviyede olması fiyatların satın alınabilecek seviyelerden uzaklaşmasına sebep olmaktadır. İnşaat firmalarının önünde iki seçenek var. Ya satış fiyatlarını düşük kar marjıyla satılabilir seviyede tutacak veya daha lüks konut üretip kar marjını koruyarak üst gelir grubuna hitap eden projeler geliştirecek. Her iki durumda konut stoğu açısından sürdürülebilir bir durum değil maalesef. Sektörde karlılığın azalmasıyla inşaat firmalarının sektörü bırakmasından kaynaklı stokların azalması ve fiyatların daha da artması muhtemel gözükmektedir.

    Yabancı satış ve yüzdesi ne kadar?

    Yabancı satışlar satışlarımızın çok az bir kısmını oluşturmaktadır. Satışlarımızın %5 ‘ini geçmeyeceğini söyleyebiliriz.

    Yeni proje yatırımı var mı var ise nerede olacak?

    Şu an proje geliştirme aşamasında olduğumuz Kartal ve Pendik sınırları içerinde bulunan villa ve konut olmak üzere iki farklı proje üzerinde çalışmaktayız. Bu projelerle ilgili detaylı bilgiyi projelerin lansman döneminde dijital mecralarda duyurmayı planlıyoruz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.