DOLAR 32,3345
EURO 35,2022
ALTIN 2247,364
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muhsin Bayrak: “Yabancıların konut alışında büyük artış yaşanacak”

    Muhsin Bayrak: “Yabancıların konut alışında büyük artış yaşanacak”
    21.09.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de konut alan yabancıya vatandaşlık için uygulanan 1 milyon dolarlık sınırın 250 bin dolara çekilmesinin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini belirten AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu adımı inşaat sektörünü hareketlendirecek ve konut satışlarında büyük artış yaşatacak” dedi.

    2013’ten bu yana yabancılara konut satışında giderek yükselen bir ivme olduğunu aktaran Muhsin Bayrak, “TÜİK verilerine göre son 5 yılda yabancıya konut satışında yüzde 80’in üzerinde artış yaşandı. 2013 yılında yabancıya 12 bin 182 konut satılırken, 2017 yılında 22 bin 234 konut satıldı” diye konuştu.

    “Dünya’da örneği çok”

    Dünya’da konut satışı ile vatandaşlık veren birçok ülke olduğunu belirten Bayrak, “Yunanistan 2014 yılından beri 250 bin euro ve üstü konut alanlara oturma izni veriyor. Yunanistan’da konut satışları bu uygulama sonrası büyük artış yaşadı. Tek örneği de Yunanistan değil, başta İspanya olmak üzere, Kanada, Portekiz, Malta, Macaristan, Letonya gibi birçok ülke 160 bin euro ile 400 bin euro arasında değişen fiyatlarla konut alan yabancıya vatandaşlık vererek inşaat sektörlerini canlı tutuyor” dedi.

    “İnşaat sektörüne can suyu olacak”

    Yabancıya vatandaşlık için 1 milyon dolarlık gayrimenkul sınırının 250 bin dolara düşürülmesinin inşaat sektörüne can suyu olacağını aktaran Bayrak, “TÜİK verilerine göre Türkiye’de 2016 yılında 1 milyon 341 bin 453 konut satışı yapıldı. 2017 yılında 68 bin artış yaşanarak 1 milyon 409 bin 314 ulaşıldı. Yabancı yatırımcıya yapılan bu teşvik ile son zamanlarda durağanlaşan inşaat sektörü tekrar canlanacaktır. Dövizin de yüksek seyretmesi yabancıların konut satın alımı iştahını daha da kabartacaktır” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.