DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Münir Tanyer: Ekonomide dengeli bir politika bizleri olumlu etkileyecek

    Münir Tanyer: Ekonomide dengeli bir politika bizleri olumlu etkileyecek
    31.05.2023
    A+
    A-

    Son bir yıldır ülke gündeminde yer alan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlanmasının ardından, gözler yeniden ekonomiye çevrildi. Bir çok farklı iş kolunu besleyen ve ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor. Vatandaşların konut ihtiyacının her zaman devam ettiğini söyleyen inşaat sektörü temsilcileri, hükümetin atacağı adımlarla birlikte sektör olarak ekonomi ve istihdamı hızlandıracak hamleler için hazır olduklarını dile getirdi. Sektör temsilcileri, inşaat sektörünün önünün açılması için KDV indirimi, tapu harcı indirimi ve uygun kredi imkanlarının sunulmasının piyasalara pozitif yansıması olacağı görüşünde birleştiler. Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer şunları kaydetti:

    Seçim süreci ekonomiyi de olumsuz etkiledi. Firmalar yatırımlarını yapmakta temkinli davrandı. Konut satışları da düştü. İnsanlar yeni yatırım yapmak için seçimin sonuçlanmasını bekledi. Artık milletimiz tercihini yaptı. Bundan sonraki süreçte kabinenin de açıklanmasının ardından ekonomide iyileştirme çalışmalarının hız kazanacağını düşünüyorum. Ekonomi konusunda artık daha dengeli bir politika izlenmesi, başta inşaat olmak üzere; tüm üretim ve hizmet sektörlerini de olumlu etkileyecektir. Ülkemizin yaşadığı deprem ve seçim süreci artık geride kaldı. İnsanların sağlam ve nitelikli konutlara olan ihtiyacı ise aynı şekilde devam ediyor. İzmir bu anlamda gerek iklimi, gerek turizmi, ulaşım ve diğer altyapılarıyla da tercih edilen bir kent. Hem yurt çapından, hem de dünyanın farklı yerlerinden talep gelmeye devam ediyor. Biz de bu taleplere cevap verebilmek için yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.