DOLAR 42,9649
EURO 50,557
ALTIN 5952,218
BIST 11299,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Münir Tanyer: Sektör yılın ikinci yarısından itibaren canlanır

    Münir Tanyer: Sektör yılın ikinci yarısından itibaren canlanır
    31.12.2025
    A+
    A-

    Yeni yıla çok az bir süre kala beklenti ve görüşlerine başvurduğumuz iş dünyası temsilcileri tüm dünyada yaşanan ekonomik, siyasi ve toplumsal olayların ülkemizi de olumsuz etkilediğini söyledi.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam temeller üzerinde kurulduğunu ve iş dünyasının da her şeye rağmen yeni yıldan umutlu olduğunu belirten iş insanları, 2026 yılında da uygulanan ekonomik programın sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

    Özellikle üretim, yapı ve hizmet sektörlerinde artan maliyetlerin vatandaşları da etkilediğin e dikkat çeken temsilciler, enflasyonun düşürülmesi ve lokomotif sektörlerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

    Tanyer Yapı olarak hem inşaat, hem de zemin alanında 2025 yılı bizim için gayet verimli geçti. Özellikle zemin tarafında önemli işlere imza attık. İstanbul’da Haramidere’de çok büyük bir projeyi bitirdik. AVM ve bir hastane projesinin zemin işlerini yaptık. İzmir’de de büyük yapı firmalarının zemin işleri konusunda çözüm ortaklığı sunuyoruz. 2026 yılında yine yoğun bir döneme gireceğimizi tahmin ediyoruz. Geniş makine parkımız ve deneyimli personelimizle aynı zamanda bir mühendislik hizmeti de veriyoruz. Bütün zemin süreçlerini bir mühendis titizliğiyle, olması gerektiği şekilde, zamanında tamamlayıp teslim ediyoruz. Sektör olarak 2026 yılına pozitif bakmak istiyorum. Enflasyonun düşmesiyle birlikte faizlerin daha da gerileyeceğini, böylece konuta olan talebin daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle 2026 yılının ikinci yarısından itibaren konut talebinde bir patlama yaşanacağını tahmin ediyorum.

    Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.