DOLAR 32,5858
EURO 34,7871
ALTIN 2413,091
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey ile süt değerleniyor kadın güçleniyor

    Muratbey ile süt değerleniyor kadın güçleniyor
    21.11.2019
    A+
    A-

    Yenilikçi peynirleriyle olduğu kadar kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da Türkiye’ye değer katan Muratbey’in kadın süt üreticilerini ve süt sektörünü desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “Peynire Değer Katan Kadınlar Projesi” devam ediyor. 2018 yılında Uşak’ta başlayan proje kapsamında “Muratbey’in süt perileri” hayvan sağlığından sütte kaliteyi artırma tekniklerine, kadın sağlığından beslenmeye, pek çok alanda kapsamlı eğitimler aldı. Günümüz rekabetçi koşullarında süt üreticilerini desteklemek, kadınların sektördeki varlığını kuvvetlendirmek ve ekonomik açıdan güçlenmesine katkı sağlamak hedefiyle devam eden proje ile daha çok üretici kadına ulaşılması planlanıyor.

    Peynire zeka katan Muratbey hem süt sektörüne hem üretici kadınlara hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Peynire Değer Katan Kadınlar Projesi’ne bu yıl da devam ediyor.  2018 yılında başlayan proje kapsamında bir dizi eğitimden geçen süt üreticisi kadınlar, sertifikalarını aldı.

    Muratbey’in üretim tesisi ve Ar-Ge merkezlerinin de bulunduğu Uşak ve çevre illerde yaşayan süt üreticisi kadınlarla başlayan proje, süt perisi olarak tanımlanan yeni süt üreticisi kadınların da katılımıyla günden güne büyüyor.  Proje kapsamında Muratbey’in Uşak’taki tesisinde yeni eğitimler düzenlendi. Etkinliğe Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen ve Uşak Tarım İl Müdürü Ertan Keleş katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, kadınların ekonomide aktif rol almasının; kadınların toplumda hak ettiği yere gelmeleri, potansiyellerini verimli kullanmaları, ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri ve toplumumuzun gelişimine katkı sağlamaları açısından elzem olduğunu belirterek, “Türkiye’de kadınların katkısı ve desteği olmadan ülkemizi daha iyi yerlere taşımak mümkün değildir. Bu anlamda Türkiye’nin milli peynir markası Muratbey’in “Peynire Değer Katan Kadınlar” projesini en içten duygularımla destekliyorum.  Eğitimlerin ardından sertifika hakkı kazanan süt üreticisi kadınlarımızı gönülden kutluyorum. Uşak ve ülke ekonomisine ciddi faydalar sağlayan Muratbey yönetim ve çalışanlarına ekonomimize katkılarından dolayı Uşak ve milletim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli’den “Gıda Güvenliği, Süt ve Sağım Hijyeni”, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir’den  “Kadın Sağlığı ve Osteoporoz”, Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’ndan “Sağlıklı Yaşamın Sırrı Yeterli D Vitamininde Saklı” ve  Uşak Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’ndan Gülümser Ertem’den “Spor ve Sağlıklı Yaşam” alanlarında eğitimler alan süt üreticisi kadınlar, süt verimliliğini artırmanın püf noktalarını öğrenerek uygulamaya başladı.

     

    “Süte emeğini ve sevgisini katan süt perilerimize desteğimiz devam edecek”

    Tüm çalışmalarında öncelikle kadınlara yönelik fayda sağlamaya özen gösterdiklerini söyleyen Muratbey İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ, “2018 yılında başladığımız Peynire Değer Katan Kadınlar Projesi’nin bir yılını doldurması bizim için gerçekten heyecan verici. Kurumsal sürdürülebilirlik vizyonumuzla projemize devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Global bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Muratbey’in peynirlerinde en hassas olduğu konu, sütün kalitesi. Dolayısı ile bizim en önemli paydaşlarımız da süt üreticilerimiz. Peynirin doğallığının ve kalitesinin iyi sütten geldiği gerçeğinden hareketle, kaliteli süt üretimini desteklemek, sektöre ve sektördeki kadın üreticilere katkımızı sunmak için üretici kadınlarımızın her zaman yanındayız’’ dedi.

    Gülnur Uluğ, sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Kadın üreticilerimiz aldıkları eğitimlerle artık daha bilinçli ve bilgililer. Onların bize sağladığı içeriği zengin, kaliteli sütler toplum sağlığına fayda sağlıyor, hammaddesi olduğu peynirin lezzetini artırıyor. Kadın süt üreticilerimizin güçlendirilmesi demek, günümüzün rekabetçi koşullarını düşünürsek sektörümüzün ve sektörümüzde kadının varlığının da güçlendirilmesi demek.  Süt perilerimizin kaliteli sütleri hem ev hem de ülke ekonomisine olumlu katkı sağlıyor. Muratbey olarak hem sektörümüze hem ülkemize katkı sağlama misyonumuzla, süte emeğini ve sevgisini katan süt perilerimize desteğimiz devam edecek” dedi.

    Süt perilerinin kaliteli sütleriyle yapılan peynirler 4 kıtaya ulaşıyor 

    Muratbey, süt perileri olarak tanımladığı süt üreticisi kadınlardan tedarik ettiği kaliteli sütlerle ürettiği inovatif peynirlerini, Türkiye’deki 30 binin üzerinde noktaya ve dünyanın 4 kıtasına ulaştırıyor. Ülkemizin lezzetli peynirlerini mümkün olan en uzak noktaya taşımayı hedefleyen Muratbey; ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri, Güney Kore ve Japonya gibi Uzakdoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, KKTC ve Balkan ülkeleri gibi dünyanın birçok ülkesinde peyniri sevdiren marka olarak sofralara eşlik ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.