DOLAR 32,3609
EURO 34,797
ALTIN 2401,363
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey Topi ile sofralarınıza hafiflik katın

    Muratbey Topi ile sofralarınıza hafiflik katın
    18.09.2019
    A+
    A-

    300’ün üzerinde ürün çeşidiyle Türkiye’nin peynir anlayışını değiştiren Muratbey, yenilikçi peynirleriyle yeni lezzetler yaratmak isteyenlere ilham veriyor. Özellikle minik top şekliyle sofraları renklendiren Muratbey Topi, az tuzlu yapısı ve formu ile sağlıklı ve hafif sofralar için pratik ve yaratıcı alternatifler sunuyor.

    Peynirin keyifli hali Muratbey Topi, 7’den 70’e herkes için sağlıklı ve pratik öğünlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Az tuzlu olmasıyla günün her öğününde rahatlıkla tüketilebilen Topi, çocuklarına peynir yedirmek isteyen annelerin ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin en büyük yardımcısı oluyor.

    Özellikle hafif, pratik ve sağlıklı sofralar hazırlamak isteyenlerin imdadına yetişen Topi, girdiği tarifleri hem lezzet hem de estetik olarak zenginleştirerek, bambaşka lezzetler yaratılmasına fırsat tanıyor. İşte, günün her öğününde, ailece tüketebileceğiniz sağlıklı, pratik ve hafif, Topi’li lezzetler tarifi: Topi’li Tortelini, Topi’li Salata

     

    Topi’li Tortelini

    Malzemeler:

    250 gr. Muratbey Topi Peynir

    1 Paket tortelini makarna

    Domates

    Taze nane

    Zeytinyağı

    Tuz

    Karabiber

     

    Hazırlanışı:

    Orta boy tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra bir tutam tuz ekleyip makarnayı ilave edin ve pakette belirtilen süre kadar haşlayın. Bu sırada domates ve taze nanelerinizi bol su ile yıkayıp iyice kurulayın. Haşlanan tortelini makarnaları süzgeçten geçirin. Tencereye bir miktar zeytinyağı ekledikten sonra makarnaları tencereye alın. Yıkayıp kuruttuğunuz domatesleri ve taze naneleri doğradıktan sonra makarnaya ekleyin. Son olarak Muratbey Topi peynirleri eklediğiniz tortellini makarnayı sunum tabağına alarak üzerine bir miktar toz karabiber ekleyin.

     

    Topi’li Salata

    Malzemeler:

    250 gr. Muratbey Topi Peynir

    2 domates

    2 adet salatalık

    1 demet roka

    Taze nane

    Tuz

    Zeytinyağı

    1 adet limon

     

    Hazırlanışı:

    Öncelikle bütün sebzeleri sirkeli suda bekleterek yıkayarak kurulayın. Sonrasında domates, salatalık, roka ve naneyi doğrayın. Üzerine Muratbey Topi peynirleri ekleyin. Son olarak limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek servis tabağına alın.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.