DOLAR 32,5905
EURO 34,8589
ALTIN 2492,529
BIST 9703,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Müsiad Ankara vekil adaylarını ağırladı

    Müsiad Ankara vekil adaylarını ağırladı
    08.06.2018
    A+
    A-

    MÜSİAD Ankara’da gerçekleşen toplantının konuğu AK PARTİ 2. Bölge Milletvekili Adayı Orhan Yeğin oldu. MÜSİAD Ankara üyelerinin sorularını yanıtlayan Yeğin “Ankara’nın kalkınması için el ele vereceğiz”vurgusu yaptı.

    AK Parti Ankara 2. Bölge Adayı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Yönetim Kurulu ve Üyelerin katılımıyla gerçekleşen toplantının konuğu oldu. Ankara ve Türkiye için atılması gereken adımların masaya yatırıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “MÜSİAD ve MÜSİAD Ankara olarak son zamanlarda önem verdiğimiz konuların başında dış ticaret geliyor. Gençlerimizin de özellikle sanayi, ticaret ve üretim konularına karşı daha hassas olduklarını görmek bizleri umutlandırıyor. Hem Ankara’nın hem de ülkemizin gelişmesi ihracat oranlarımızın artmasından geçiyor. Küresel alanda rekabet gücümüzü artıracak özgün markalara ve ürünlere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

    Ankara’da iç göç kontrol altına alınmalı

    Ankara Milletvekilleri olarak ilk ele alacakları konunun iç göçü dengelemek olacağını anlatan Orhan Yeğin “Taşradan merkeze gelme sebepleri tespit edilerek bu etkenler ortadan kaldırılmalıdır. Türkiye’nin hayvancılık ve tarım noktasında ithal eden değil ihraç eden konuma gelmesi için çalışmalara devam edilecektir” dedi. Ankara’yı ulaşım noktasında da önemli bir merkez haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Yeğin sözlerine şunları ekledi: “Ankara metro hatlarını genişleterek, raylı sistemleri havaalanına kadar ulaştıracağız. 2002’den beri şahlanan Türkiye’yi sanayi ve üretim ülkesi konumuna getirmek en büyük hedefimiz.”

    Gerçekleşen toplantının sonunda ise; MÜSİAD Ankara olarak, Ankara için yapılması gereken somut projeler ve çalışmaları içeren Acil Eylem Planı sunumu gerçekleştirildi. Planda çözülmesi ve yapılması gereken şu konu başlıklarına değinildi: “Ankara Stadyumu, AKM, Ulus Tarihî Kent Projesi, Esenboğa Havaalanı’na Metro, Fuar, HAB Projesi, Kent Merkezi – Meydan, Direkt Uçuşlar, Siteler, Üniversite- Sanayi İşbirliği, Festivaller, Kentsel Dönüşüm, Ankara’nın Doğal Güzellikleri, Ankara’nın İmar Planı, ANKAPARK’ın İşletilmesi, Ankara’nın İhracatı, Altyapı Ve Erişebilirlik, Mesleki Eğitim, Turizm,Ankara Bilişim Vadisi Merkezi Projesi, Ankara’da İnşaat Sektörü, Ankara’da Hayvancılık, Tarımda Markalaşma, Ankara’da Sağlık”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.