DOLAR 32,5705
EURO 34,6438
ALTIN 2510,678
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu Üyeleri Filistin’e çıkarma yaptı

    MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu Üyeleri Filistin’e çıkarma yaptı
    06.03.2018
    A+
    A-

    MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu üyesi bir grup işadamı heyeti aileleriyle birlikte Filistinli Müslümanlara destek vermek amacıyla Kudüs’e çıkarma yaptı. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, Kudüs’ün herhangi bir şehir olmadığını dile getirerek , “Kudüs, yalnız Müslümanların değil bütün insanlığın davasıdır. Onun için biz Kudüs davasından vazgeçemeyiz. Kudüs halkı tüm baskılara rağmen dik durmaya devam ediyor. Bu nedenle Kudüs halkının yanında olmamız gerekiyor, Türkiye’den gelecek ziyaretçi sayımızı artırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

    MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu üyesi bir grup işadamı heyeti aileleriyle birlikte, haksız yasak ve sınırlamalara tepki göstermek ve Filistinli Müslümanlara destek vermek amacıyla Kudüs’e çıkarma yaptı. Mescid-i Aksa ve Kadim Kudüs’le birlikte tarihi ve kültürel zenginliği olan İsrail işgali altındaki Filistin şehirlerini de ziyaret eden heyet, çeşitli temaslarda da bulundu. Ümm Al Fahm Belediye Başkan Yardımcısı Nasır İgbariye ile görüşen heyet, Filistin’de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

    Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz, Kudüs’ün herhangi bir şehir olmadığını dile getirerek, “Kudüs büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır, Mescid-i Aksa büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Kudüs ve Mescid-i Aksa davası kuru bir toprak davası değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir yerlere hâkim olmak ve bir yerleri işgal etmek davası da değildir. Kudüs, insanlığın rahat ve huzurunun ancak Müslümanların hâkimiyeti altında olduğu zaman teminat altına alınabileceği coğrafi bir mekândır. Bu bakımdan Kudüs, esas itibarıyla yalnız Müslümanların değil bütün insanlığın davasıdır. Onun için biz Kudüs davasından vazgeçemeyiz.” ifadelerini kullandı.

    Karatemiz, Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da, Filistin’deki Müslümanların; bütün Müslümanların namına bu mukaddes davayı yüceltmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Hepimiz adına onlar, bu mukaddes vazifenin bayraktarlığını yapıyorlar. Bundan dolayı biz onlara çok teşekkür borçluyuz, çok dua borçluyuz. Dolayısıyla canlarımızla ve mallarımızla bütün projelerinde hiç tereddüt etmeden her zaman yer almalıyız. MÜSİAD olarak Ağustos ayında Genel Başkanımızın önderliğinde Kudüs ziyaretimiz olmuş ve Filistin davasına verdiğimiz desteği göstermiştik. Şimdi de MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu Üyeleri ve aileleri olarak bu ziyaretimizle tekrar kardeşlerimizin yanında olmaya bir nebze de olsa gayret sarf ettik.” dedi.

    Karatemiz, Filistinli Müslümanların tüm umutlarını Türkiye’ye bağladıklarını kaydederek, “Özgürlüğe açılan yolun Türkiye ile sağlanacağına inanıyorlar. Bu nedenle bizlerin çok duyarlı olması gerekiyor. İsrail yönetimi Kudüs’ün ‘terör bölgesi’ olduğu imajını vererek dışarıdan gelen ziyaretçilere korku salmaya çalışıyor. Aksine bu topraklar dışarıdan gelecek ziyaretçiler için güvenli bir yer. Kudüs halkı bu baskıya rağmen dik duruyorlar, gayret gösteriyorlar. Bu nedenle Kudüs halkının yanında olmamız gerekiyor, Türkiye’den gelecek ziyaretçi sayımızı artırmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.