DOLAR 32,4906
EURO 34,7106
ALTIN 2403,092
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mutfak yenileme fikirleri

    Mutfak yenileme fikirleri
    29.07.2022
    A+
    A-

    Evlerin en sık kullanılan ortak alanlarından biri olan mutfak, zaman içerisinde çeşitli yeniliklere ihtiyaç duyabiliyor. Çağımızda gelişen moda anlayışının artık mutfaklara da doğrudan yansıması sonucunda dekorasyon trendleri de bu yenileme süreci sırasında bizlere ipuçları verebilmekte. Küçük dokunuşlar ile mutfağı baştan aşağı yenilemek, yaşam alanınıza şık ve zarif görünümler kazandırmak için uygulanabilen pek çok yöntem bulunuyor. Dekor seramik modellerinden mutfak dolaplarına kadar sizler için derlediğimiz rehber niteliğindeki bilgiler ile siz de mutfağınızı yenileyerek çağın modasına uygun ve gösterişli hâle getirebilirsiniz.

    Yeniliğe Mutfak Dolaplarından Başlayın

    Mutfağın şüphesiz en önemli demirbaşı olan dolaplar, belli bir kullanım süresine sahip ürünler arasında yer almakta. Mutfağın temel kullanım amacı olan yemek pişirme sıralarında oluşan buhar sonucundaki nem, zaman içerisinde dolapları yıpratabilmekte ve hatta şişip boyalarının atmasına bile neden olabilmektedir. Bundan ötürü mutfak yenileme işlemleri sırasında ilk dikkat edilmesi gereken nokta dolap olarak karşınıza çıkıyor. Mutfak dolabı seçimlerinde, malzeme kalitesinin kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekiyor. Düşük bütçeli ve kalitesiz mutfak dolaplarının kullanım ömürleri, çok iyi malzemelere sahip olan ürünlere kıyasla daha az oluyor.

    Mutfak dolaplarınızın malzeme kalitesi yüksek ancak görünüm olarak yıpranmış ise de bu durumu kolaylıkla kotarabilirsiniz. Bunun için mutfak dolaplarınızı öncelikle zımpara yardımıyla pürüzsüz bir hâle getirmeniz gerekiyor. Daha sonra mobilya için uygun boya temin ederek rulo fırça ile birlikte mutfak dolaplarınızı dilediğiniz renge boyayıp fark yaratabilirsiniz. Ayrıca mutfak dolabı kulplarını da yenilemek isteyebilir ve günümüzde oldukça moda olan porselen kulplara göz gezdirebilirsiniz.

    Zemin ve Duvarları Elden Geçirin

    Mutfağın genel aurasını etkileyen faktörler arasında zemin ve duvarlar öne çıkıyor. Duvar ve zeminlerdeki lekeler, yağ tabakaları veya yıpranmalar mutfağın kötü görünmesine yol açabiliyor. Özellikle tezgah ile mutfak dolabı arasındaki duvarlar bu durumun en sık görülebildiği yerler arasında yer alıyor. Bu duruma kalıcı bir çözüm bulmak adına dekor seramik ürünlerini tercihlerinizin arasına ekleyebilirsiniz. Birbirinden farklı renk ve desenlere sahip olan dekor seramikler, hem kolay temizlenebilir özelliğiyle mutfak işlerinde size yardımcı olacak hem de estetik görünümüyle kendini belli edecektir. Mutfağın zeminindeki fayanslarda kırık, çatlak veya kopmalar bulunuyorsa, bunları da aynı model ürünlerle değiştirmeniz genel bütünlüğü bozmamak açısından önem arz ediyor.

    Tamamlayıcı Aksesuarlar Kullanın

    Mutfaklarınızın şık bir görünüm kazanması için çeşitli aksesuarlardan faydalanabilirsiniz. Aksesuar kullanımı sırasında dikkatli olunması gereken nokta, az ve öz eşya seçimi. Çünkü mutfaklar, görünümünden ziyade kullanışlı olmasıyla önemli oldukları için aksesuar seçimi sırasında da sade bir tutum sergilemekte fayda bulunuyor. Basit ancak şık tasarıma sahip küçük aksesuarlar ile mutfağınızda dikkat çeken farklılıklar yaratabilir ve evin en özel alanına zarif bir görünüm kazandırabilirsiniz.

    Mutfak Tekstili Ürünlerinde Yenilik Yapın

    Mutfak yenileme sürecinde değişiklik yapabileceğiniz bir başka detay ise tekstil ürünleri. Eskimiş veya rengi solmuş perdeler, yırtılmış mutfak örtüleri veya temizlik bezleri… Küçük detay gibi görünse de mutfağı mutfak yapan bu tekstil ürünleri, her zevk ve tasarıma uygun şekilde yenilenmesi gereken unsurlar arasında öne çıkıyor. Sade, çiçekli veya stor özelliğe sahip perdeleri mutfağınıza kolaylıkla adapte edebilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni bir masa örtüsü, kilim veya amerikan servis gibi ürünler de mutfağınızı yenilemeye yardımcı olabilecek tekstil ürünleri arasında değerlendirilebilmektedir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.