DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mutfaklarda iyi bir dönüşüm için doğru boya seçimi kadar uygulaması da önemli

    Mutfaklarda iyi bir dönüşüm için doğru boya seçimi kadar uygulaması da önemli
    14.03.2023
    A+
    A-

    Mutfak dolaplarında iyi bir dönüşüm için boyanın ve renginin doğru seçilmesi, uygulamanınsa doğru yapılmasının çok önemli olduğunu belirten Bianca Boya Kurucu Ortağı Veysel Feyzoğlu; “Mutfak dolabı boya renginizi seçmeden önce evin genel tasarımını da göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun” diyerek kullanıcıları uyardı.

    Mutfağınızın renk düzeninin evinizin geri kalanıyla uyumlu olmasını gerektiğini söyleyen Feyzoğlu; “Tüm bir odayı boyuyorsanız, yeni odanın nasıl görüneceğini de düşünmelisiniz. En iyi renkten emin değilseniz, boya örneğini gün boyunca dolaplarınıza kadar tutmayı düşünün. Numunenin dolaplarınızda karton üzerinde olduğundan farklı görünebileceğini ve ışığın kalitesinin numunenin rengini de değiştireceğini unutmamak önemlidir. İç mekan ışıkları dış mekan ışıklarından daha sıcak olacaktır ve bunun tersi de geçerlidir. Boya renginizin mutfağınıza uygun olup olmadığını görmenin iyi bir yolu, birkaç farklı aydınlatma ortamında denemektir.

    Renk kararını verdikten sonra sıra mutfak dolaplarınız için bir boya rengi seçmeye geldi. En iyi seçenek, sağlam bir nötr ile gitmektir. Mutfak dolaplarınız için doğru rengi seçmek göründüğünden daha kolay olsa da, dolaplarınız için doğru renk mutfağınızdaki diğer özelliklere bağlıdır. İster çağdaş bir görünüm, ister geleneksel bir görünüm yaratmak isteyin, odanın renk düzeninin geri kalanına uygun olanı seçmek önemlidir. Her zaman bir mutfak dolabı boya kartelasından seçim yapabilirken, seçeceğiniz boya renginin odanızın diğer unsurlarıyla uyumlu olması gerektiğini unutmamak önemlidir.

    Ayrıca beyaz duvarlarınız yoksa mutfağınızın ortasındaki tavanın bir duvarını boyamaya bile karar verebilirsiniz. Bununla birlikte, mutfağınızda çok az doğal ışık varsa veya hiç yoksa, dolaplar için daha koyu bir gölge seçmeniz daha iyi olabilir” dedi.

    Mutfak Dolabı Rengi Nasıl Değiştirilir?

    Mutfak dolabı rengini değiştirmenin, diğer seçeneklere göre daha kolay ve ekonomik bir uygulama olduğunu ifade eden Feyzoğlu, mutfak dolabı rengi değiştirilirken atılacak adımları şu şekilde sıraladı:

    Adım 1: Öncelikle, mevcut dolabının tüm parçalarını sökün. Bunu tek tek sökün ve özel olarak saklayın. Her parça için etiketler koyun, böylece sonrasında tekrar montaj için doğru parçaları kolayca bulabilirsiniz.

    Adım 2: Dolabın tüm parçalarını bir havlu ile silerek temizleyin ve ölçek ve kirleri temizleyin.

    Adım 3: İyi havalandırılan ve yüzey tamamen kuru olan bir alana mutfak dolabının tüm parçalarını taşıyın.

    Adım 4: Bir dilimle ya da makasla köşe ve paspasları kesin. Mevcut boyayı başarıyla temizlemek için dolabın çerçevesiyle birlikte.

    Adım 5: Dolabın kapılarını, çerçevesini, çekmeceleri ve kenarlarını boyamadan önce bir astar boyası ile kaplayın. Bu, dolabın rengini daha etkili bir şekilde değiştirmenize ve yüzeyin daha kalıcı olmasına yardımcı olacaktır.

    Adım 6: Son olarak, dolabın kapılarını, çerçevesini, çekmeceleri ve kenarlarını istediğiniz renkte boyayın. Boyaları havadan koruyan ve kalıcı olan boyalar önemlidir. Su bazlı akrilik boyalar ile mutfak dolaplarınızın rengini pratik bir şekilde 6 saat içerisinde değiştirebilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.