DOLAR 32,5436
EURO 34,8946
ALTIN 2436,39
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MZV’nin düzenlediği 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nda 3’üncü dönem başladı

    MZV’nin düzenlediği 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nda 3’üncü dönem başladı
    25.12.2017
    A+
    A-

    Mehmet Zorlu Vakfı’nın (MZV) düzenlediği 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nda 3’üncü dönem 24 Aralık Pazar günü başladı. Üniversitelerin ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfına devam eden MZV bursiyerlerinin yanı sıra Zorlu Grubu çalışanlarının çocuklarına da açık olan program vakfın web sitesinden de canlı olarak takip edilebiliyor.

    Eğitim alanındaki faaliyetleri ve sunduğu burslarla, geleceğin teminatı olan gençleri desteklemeye devam eden Mehmet Zorlu Vakfı (MZV), 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı ile gençleri geleceğe hazırlamaya devam ediyor. Yeni yılla birlikte üçüncü yılına girecek olan eğitim programında 3’üncü dönemin ilk dersi 24 Aralık Pazar günü başladı.

    Gençlerin, değişim ve dönüşümün her geçen gün daha da hızlandığı günümüz dünyasına hazır olmaları için sadece okulda verilen eğitimlerle yetinmemeleri, aynı zamanda yaşam becerileri ve adaptasyon yetkinliklerini de geliştirmeleri amacıyla gerçekleştirilen program, 21. Yüzyıl yetkinleri hakkında gençlerde farkındalık yaratmayı hedefliyor.

    Program önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de eğitim alanında Türkiye’nin en önemli akademisyenlerinden biri olan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut tarafından yürütülüyor. Eğitimler, MZV’nin İstanbul Levent’te bulunan merkezinde ve MEF Üniversitesi kampüsünde veriliyor. Eğitime fiziki olarak katılma imkanı olmayanlar ise geçen yıl olduğu gibi www. mzv. org. tr web adresinden eğitimleri canlı olarak izleyebiliyor.

    21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı’nda 3’üncü dönemin ilk dersinde öğrencilerle bir araya gelen Zorlu Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Necmi Kavuşturan; Gençler bizim en değerli varlığımız ve ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı. O yüzden gençlerimizi geleceğe hazırlamak için herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Dünya hızla değişir ve dönüşürken bu konudaki sorumluluğu sadece okulların üzerine yıkamayız. Biz Zorlu Holding olarak MZV aracılığıyla gerek verdiğimiz burslar gerekse de eğitime yaptığımız katkı ile gençlerin her zaman yanındayız. Bu anlayışla başlattığımız 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı ile bir yandan profesyonel gelişim desteği verirken diğer yandan da kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlıyoruz. İki dönemdir devam eden programa öğrencilerimiz yoğun bir ilgi gösteriyor. Bu, ülkemiz ve geleceğimiz adına oldukça sevindirici. Bu program ile sadece kendi insan kaynağımıza yönelik bir yatırım yapmıyor aynı zamanda tüm iş dünyası için önemli bir sorun olan insan kaynağının gelişimine de destek vermek istiyoruz. İlerleyen yıllarda programımızı daha da geliştirip daha fazla gencimize ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

    Canlı yayınlanan eğitimlerle daha fazla gence ulaşılıyor

    Kapsamı ve içeriği ile Türkiye’de bir ilk olan program, ders ortamında eğitim, online destek, yaz dönemi staj imkanı ve staj sonrası deneyim paylaşımı gibi uygulamaları ile fark yaratıyor. “Kariyer Planlama”, “Yetkinlikler”, “Excel ile Modelleme” ve “Girişimcilik” gibi ana başlıklarda gerçekleştirilen programda, yetkinliklerin geliştirilmesi için bireysel projeler ve grup projeleri gibi birçok uygulamaya da yer veriliyor.

    MZV web sitesinden canlı olarak yayınlanan eğitimlerle çok daha fazla gence ulaşılıyor. Ayrıca eğitimler boyunca tasarım odaklı düşünme ve networking başta olmak üzere birçok yan etkinlik de düzenleniyor.

    2 yıldır devam eden programda, MZV bursiyerleri ve Zorlu Grubu çalışanlarının çocuklarının yanı sıra diğer vakıflar ile işbirliği yapılarak 200 genç eğitimlere dahil edildi.

    Gençler MZV Gençlik Zirvesi’nde buluşuyor

    Eğitim programının en çok dikkat çeken parçalarından biri de her dönemin sonunda gerçekleştirilen MZV Gençlik Zirvesi. MZV, 2 yıldır düzenlediği bu etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından, 3500 genci ağırladı ve kariyer yollarında ilham verecek konuşmacılarla buluşturdu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.