DOLAR 32,4855
EURO 34,943
ALTIN 2430,556
BIST 9810,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Necmi Erol: Türkiye global standartlarda yerli üretimle büyüyecek

    Necmi Erol: Türkiye global standartlarda yerli üretimle büyüyecek
    12.12.2019
    A+
    A-

    Her yıl 12 – 18 Aralık tarihleri, özellikle çocuklarda tüketim ve tutumluluk bilincinin gelişmesine yönelik “Yerli Malı Haftası” olarak kutlanıyor. Türkiye’nin global anlayışla yerli üretime önem vererek büyüyeceğini söyleyen Türkiye’nin yerli ve milli peynir markası Muratbey’in Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, inovasyon katarak global sağlık ve beslenme trendlerine uygun geliştirdikleri Türk peynirleriyle, tüm dünyanın peynir algısını değiştirdiklerini kaydetti.

    Türkiye’nin geleneksel lezzeti peynire inovasyon katarak dünya sofralarıyla buluşturan Muratbey, “Yerli Malı Haftası”nda yerli ve katma değerli üretimin önemine dikkat çekti.  Uşak’ta bulunan fabrikasında kurduğu Ar-Ge Merkezi’nde kendi teknolojisini de kendi geliştiren Muratbey, sağlıklı lezzet faktörünü odağına alarak, toplumun genel sağlığına ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarına uygun peynirler üretiyor.

    “Global standartlarda üretim ve inovasyonla farklılaşıyoruz”

    Global standartlarda üretilen yerel lezzetlerin tüm dünyada rekabet edebileceğini ifade eden Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, yarım yüzyılı aşkın süredir insan sağlığına en uygun şartlarda, katkı maddesi kullanmadan üretim yaptıklarını belirterek, “Ülkemiz topraklarında doğup, bugün dünyanın dört bir yanındaki sofraları Türk üretimi peynirlerle buluşturuyoruz. Uşak’ta son teknoloji ile donattığımız üretim tesisimize sürekli yatırım yapıyor, yerli üretimin artmasına katkı sağlıyoruz. Avrupa Birliği ülkelerine ihracat izni alan ilk markalardan biriyiz ve 2018 ‘den beri Türkiye’den AB ülkelerine peynir ihraç etmeyi başarmış durumdayız. Bu döneme kadar Avrupa Birliği ülkelerine peynir ihracatını başaran öncü marka olduk. Bunun sebebi global standartlarda ve kalitede üretim becerisine ve kapasitesine sahip olmamız” diye konuştu.

     

    “Türk peynirlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz”

    Türkiye’nin yerli ve milli peynir markası olarak ülkemizi ve ülkemizin yerel lezzetlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırdıklarını söyleyen Necmi Erol, “Muratbey olarak yerel lezzetlerimize inovasyon katarak farklılaşıyor, global sağlık ve beslenme trendlerine uygun geliştirdiğimiz yenilikçi peynirlerimizle tüm dünyanın peynir algısını değiştiriyoruz.  Yeni pazarlara açılarak ihracat ağımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Ülkemizin yerli üretimle büyüyeceğine inanan bir firma olarak, biz de bir Türk markası olmanın sorumluluğunun her an bilincindeyiz. Tüm çalışmalarımızı da bu bilinçle yürütüyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.